| Снајперско вооружување и снајперизам | |
|
+24mojsejko Pavle Dimovski Goran Apostoloski Legija91 Mrshajnoski ljubisa Zajcef Phalanx bobi t ZaMakedonija Goust Iko beowulf filip555 Зоран Генерал Wolf Alvar SIG Momak od Gjorce Волчко Profesionalec Makedon AlexGreat 28 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 27/3/2012, 17:27 | |
| - Зоран напиша:
- Генерал напиша:
- Зоран напиша:
beovulf e zachlenet na forumov ili ne! oni ke ni reshi mnogu glavobolki. Одамна чекаме на него. Отворивме и посебна тема за балистика ама се уште ништо Generale dali te ima na Avijacija i pod koj Nick Name. Ме нема таму. Искрено првпат слушам за тој форум ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 27/3/2012, 17:29 | |
| beovulf e zachlenet na forumov ili ne! oni ke ni reshi mnogu glavobolki.[/quote] Одамна чекаме на него. Отворивме и посебна тема за балистика ама се уште ништо [/quote] Generale dali te ima na Avijacija i pod koj Nick Name.[/quote] Ме нема таму. Искрено првпат слушам за тој форум[/quote] Голем пропуст , претежно еза воздухопловство но има и прашинарски дел добар форум со Алек од таму сме другари http://forum.avijacija.mk/index.php | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 27/3/2012, 17:46 | |
| - Зоран напиша:
beovulf e zachlenet na forumov ili ne! oni ke ni reshi mnogu glavobolki. Одамна чекаме на него. Отворивме и посебна тема за балистика ама се уште ништо [/quote] Generale dali te ima na Avijacija i pod koj Nick Name.[/quote] Ме нема таму. Искрено првпат слушам за тој форум[/quote] Голем пропуст , претежно еза воздухопловство но има и прашинарски дел добар форум со Алек од таму сме другари http://forum.avijacija.mk/index.php[/quote]Ајде да не пропуштам нешто. Наскоро се гледаме и таму ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 27/3/2012, 18:05 | |
| Одамна чекаме на него. Отворивме и посебна тема за балистика ама се уште ништо [/quote] Generale dali te ima na Avijacija i pod koj Nick Name.[/quote] Ме нема таму. Искрено првпат слушам за тој форум[/quote] Голем пропуст , претежно еза воздухопловство но има и прашинарски дел добар форум со Алек од таму сме другари http://forum.avijacija.mk/index.php[/quote]Ајде да не пропуштам нешто. Наскоро се гледаме и таму [/quote] Да додека се изрекламираме и таму да ни се приклучат другарите ке комуницираме и вака. | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 1/4/2012, 15:23 | |
| | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 1/4/2012, 16:33 | |
| Што е со цевкава? | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 1/4/2012, 16:53 | |
| ТимберВулф заради ладењето а се избегнува мираж ефект. | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 1/4/2012, 16:53 | |
| Пушката е PGWDTI C14 MRSWS (Timberwolf комерцијален назив) во 338LM од Канадско производство, сега веќе стандардна снајперска пушка во Канадската армија. Ја замени британската Parker Hale M82 (C3 кај Канаѓаните) во 7.62х51. http://pgwdti.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1&Itemid=7Инаку цевката е изжлебана за да биде полесна, а и да има подобро ладење на истата. edit: Ете Зоки беше за секунд побрз. | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 1/4/2012, 16:57 | |
| Фала ви другари! не го знаев ова за цевката дека има подобро ладење.. | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 1/4/2012, 17:05 | |
| Знаете дека сум фан на оптика,, ама цуцево ептен ми прави кеф плаче за во АРМ само една мана има платиш денес оружеј догодина ептен долга листа на чекање. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам | |
| |
|
| |
| Снајперско вооружување и снајперизам | |
|