| Снајперско вооружување и снајперизам | |
|
+24mojsejko Pavle Dimovski Goran Apostoloski Legija91 Mrshajnoski ljubisa Zajcef Phalanx bobi t ZaMakedonija Goust Iko beowulf filip555 Зоран Генерал Wolf Alvar SIG Momak od Gjorce Волчко Profesionalec Makedon AlexGreat 28 posters |
|
Автор | Порака |
---|
AlexGreat
Број на мислења : 277
| Предмет: Снајперско вооружување и снајперизам 19/10/2011, 22:03 | |
| Да напишеме нешто околу снајперите, слики, дискусија... повелете ______________________ Born to be Macedon!
| |
|
| |
Makedon
Број на мислења : 158
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 14/12/2011, 00:52 | |
| Мене лично ако ме прашувате Steyr SSG O8, права лепотица Ма да нашиве спец. единици (армиски) не се по австријкиве, мислам дека на проба имаа земано Sako TRG фински и америчките М21. Исправете ме ако грешам | |
|
| |
Profesionalec
Број на мислења : 149
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 14/12/2011, 13:46 | |
| Уф каква лепотица е оваа! ______________________ Don't underestimate your enemy!
| |
|
| |
Волчко
Број на мислења : 88
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 17/12/2011, 00:20 | |
| Повеќе ми се свиѓаат америчките пушки од тип м21 што порано користеле маринците како што знам сега користат понови модели. ______________________ Success is how high you bounce when you hit bottom.
| |
|
| |
Profesionalec
Број на мислења : 149
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 17/12/2011, 22:18 | |
| Волчко М-21 е застарен концепт иако е сеуште во служба и може да се види некој војник низ Ирак и Авганистан како го користи. М-110 е нешто ново и навистина моќно од полуавтоматските снајпери. ______________________ Don't underestimate your enemy!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 17/12/2011, 23:29 | |
| Ако мене некој ме праша AWSM 338 Lapua Magnum... | |
|
| |
AlexGreat
Број на мислења : 277
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 18/12/2011, 00:27 | |
| Ех и ти незнаеш што сакаш... Вакви имаме во МВР .. 10 ми се чини, а 1 исчезнала под окриљем Харија Костова наводно ______________________ Born to be Macedon!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| |
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 18/12/2011, 00:43 | |
| Единствена на Балканот..немора да значи дека ја имаме само 1, можда само ние од екс-ју ја имаме, иако не ми се верува..
П.С Не те разбирам, 10 имаме или не? | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 18/12/2011, 00:49 | |
| - Frogfoot напиша:
- Единствена на Балканот..немора да значи дека ја имаме само 1, можда само ние од екс-ју ја имаме, иако не ми се верува..
П.С Не те разбирам, 10 имаме или не? Значни дека тогаш нема да биде единствена на Балканот ако е 1,а ако се 10 тогаш ке биде една од 10 во Македонија... | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам | |
| |
|
| |
| Снајперско вооружување и снајперизам | |
|