| Снајперско вооружување и снајперизам | |
|
+24mojsejko Pavle Dimovski Goran Apostoloski Legija91 Mrshajnoski ljubisa Zajcef Phalanx bobi t ZaMakedonija Goust Iko beowulf filip555 Зоран Генерал Wolf Alvar SIG Momak od Gjorce Волчко Profesionalec Makedon AlexGreat 28 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Зоран
Број на мислења : 3805
| |
| |
beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 21/4/2012, 17:45 | |
| - Зоран напиша:
- ова ена база на М-14 само плутачка цевка.
Koja M14?А за тоа "плутачка цевка" добро би било да користиш стручен термин на македонски јазик а за тоа треба да се консултираш со експертите од ШТИТ.Free floating barrel-слободно лебдечко буренце. | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 21/4/2012, 18:20 | |
| - beowulf напиша:
- Зоран напиша:
Koja M14?А за тоа "плутачка цевка" добро би било да користиш стручен термин на македонски јазик а за тоа треба да се консултираш со експертите од ШТИТ.Free floating barrel-слободно лебдечко буренце. Beo и ПЛУТА И ФЛОТИРАЧКА Е НАШ ЗБОР , барем по мене еве и Лебди можеби е нај примерен. Мислев на полуавтоматската М-14 која беше прескапа за Американската војска и ја користеа само Маринците. | |
|
| |
beowulf
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 21/4/2012, 21:55 | |
| - Зоран напиша:
- beowulf напиша:
- Зоран напиша:
Koja M14?А за тоа "плутачка цевка" добро би било да користиш стручен термин на македонски јазик а за тоа треба да се консултираш со експертите од ШТИТ.Free floating barrel-слободно лебдечко буренце. Beo и ПЛУТА И ФЛОТИРАЧКА Е НАШ ЗБОР , барем по мене еве и Лебди можеби е нај примерен. Мислев на полуавтоматската М-14 која беше прескапа за Американската војска и ја користеа само Маринците.
Знам, знам само ми текна на она интервјуто на Штит кое го имаа со некои претставници на Колт и смешно ми беше, не тоа(плута, флутира), туку тоа што barrel не го преведуваа како цевка туку како буренце. Иначе ознаката на снајперската варијанта на М14 во америчката војска е М21.Како снајперрска пушка јас и не ја поштовам многу бидејќи прецизноста е даааааалеку од феноменална, а плус тоа е и претешка.Празна и без оптика е 5,3кг.Додај на тоа пола кило оптика плус рамка со 20 куршуми и тежината е близу до шест и пол кила.........ама како борбена пушка, впрочем и тоа е, пушкава е прав работен коњ.Како снајперка, хммм, мислам дека би преферирал драгунов наместо М21.Ем е полесен за добри 1,5кг, а прецизноста е иста ако не и подобра. | |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 21/4/2012, 21:59 | |
| | |
|
| |
beowulf
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 21/4/2012, 22:03 | |
| | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 21/4/2012, 22:16 | |
| | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 21/4/2012, 22:17 | |
| - beowulf напиша:
- Зоран напиша:
- beowulf напиша:
Koja M14?А за тоа "плутачка цевка" добро би било да користиш стручен термин на македонски јазик а за тоа треба да се консултираш со експертите од ШТИТ.Free floating barrel-слободно лебдечко буренце. Beo и ПЛУТА И ФЛОТИРАЧКА Е НАШ ЗБОР , барем по мене еве и Лебди можеби е нај примерен. Мислев на полуавтоматската М-14 која беше прескапа за Американската војска и ја користеа само Маринците.
Знам, знам само ми текна на она интервјуто на Штит кое го имаа со некои претставници на Колт и смешно ми беше, не тоа(плута, флутира), туку тоа што barrel не го преведуваа како цевка туку како буренце. Иначе ознаката на снајперската варијанта на М14 во америчката војска е М21.Како снајперрска пушка јас и не ја поштовам многу бидејќи прецизноста е даааааалеку од феноменална, а плус тоа е и претешка.Празна и без оптика е 5,3кг.Додај на тоа пола кило оптика плус рамка со 20 куршуми и тежината е близу до шест и пол кила.........ама како борбена пушка, впрочем и тоа е, пушкава е прав работен коњ.Како снајперка, хммм, мислам дека би преферирал драгунов наместо М21.Ем е полесен за добри 1,5кг, а прецизноста е иста ако не и подобра. За жал го немам линкот каде што се фалеа од прецизноста на М-14 ....ама прекомплицирана и претешка што велиш а ја поседува и ИДФ. | |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 21/4/2012, 22:19 | |
| | |
|
| |
beowulf
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 21/4/2012, 22:24 | |
| | |