|
|
| МВР - новости | |
|
+36IgorM ace89 gunner tose ESN assasian Dejan N Iko Panter JKD РИС alexmkd dt71 marinium Smrtnikot Legija91 momo shady3 macko23 Zajcef dejand Makedon Gero beowulf Mrshajnoski Subzero Goust Alvar Wolf filip555 Генерал Зоран meth AlexGreat Momak od Gjorce SIG 40 posters | |
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: МВР - новости 30/11/2013, 13:22 | |
| | |
| | | Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: МВР - новости 30/11/2013, 13:39 | |
| - Frogfoot напиша:
- Зошто?
Па не знам искрено некако не ми беше својствено тој пиштол да биде сместен во делот на служебни пиштоли на МВР. Не велам дека е лош пиштол или дека ги потценувам неговите квалитети, туку онака... Имам искуство со него и не можам да кажам лош збор, иако не е нешто посебно. | |
| | | Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: МВР - новости 30/11/2013, 13:41 | |
| Братот ги набави многу одамна. Во план беше да го заменат ЦЗ 99 во целост но ништо не излезе од тоа. ______________________ Потта штеди крв!
| |
| | | Smrtnikot
| Предмет: Re: МВР - новости 30/11/2013, 13:53 | |
| - Генерал напиша:
- Братот ги набави многу одамна. Во план беше да го заменат ЦЗ 99 во целост но ништо не излезе од тоа.
Да, колку што знам Љубе ги набави некаде во 2002 ако не се лажам. Сепак не се чуствувам компетентен да дебатирам околу квалитетите на овие два вида на пиштол. Инаку ако не е тајна, за колку пари би можело легално да се купи нов HS 2000 во Македонија? | |
| | | Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: МВР - новости 30/11/2013, 14:00 | |
| Квалитетот на ХС 2000 е солиден. Имав шанса да го пробам и сум задоволен. Имам една мала забелешка, а тоа е дека навлаката ( која е од метал ) е малку потешка од потребното и го изместува балансот. Ова особено се чувстува при брзо доведување во нишанска линија, но по одредено време се надминува ова. Ова е мое субјективно мислење. Може некој друг на форумот имал шанса да го користи ќе сподели свое мислење. ______________________ Потта штеди крв!
| |
| | | Smrtnikot
| Предмет: Re: МВР - новости 30/11/2013, 14:06 | |
| - Генерал напиша:
- Квалитетот на ХС 2000 е солиден. Имав шанса да го пробам и сум задоволен. Имам една мала забелешка, а тоа е дека навлаката ( која е од метал ) е малку потешка од потребното и го изместува балансот. Ова особено се чувстува при брзо доведување во нишанска линија, но по одредено време се надминува ова. Ова е мое субјективно мислење. Може некој друг на форумот имал шанса да го користи ќе сподели свое мислење.
Како што реков претходно имам мало искуство со HS 2000, односно имам испукано само неколку рамки и не знам дали беше до мене или до пиштолот меѓутоа на 2 пати при испукување на повеќе од 10 куршуми прецизноста претставуваше проблем. Додека неколку минути потоа при пукање со Sig Sauer 226 немав таков проблем. Не знам дали е до пиштолот, можеби е и до падот на нивото на мојата концентрација, меѓутоа само го споделувам моето да речам минорно искуство со HS 2000. | |
| | | Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: МВР - новости 30/11/2013, 14:10 | |
| - Генерал напиша:
- Квалитетот на ХС 2000 е солиден. Имав шанса да го пробам и сум задоволен. Имам една мала забелешка, а тоа е дека навлаката ( која е од метал ) е малку потешка од потребното и го изместува балансот. Ова особено се чувстува при брзо доведување во нишанска линија, но по одредено време се надминува ова. Ова е мое субјективно мислење. Може некој друг на форумот имал шанса да го користи ќе сподели свое мислење.
Moe субјективно мислење е дека многу е лесен делува како играчка , ниски спортски нишани , но сум го разгледувал но не сум пукал од него. | |
| | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: МВР - новости 30/11/2013, 14:31 | |
| - Smrtnikot напиша:
- JKD напиша:
- Фала многу,уште да пишевте дали и каква обука имаат,и што оружје носат со нив кога искачаат на терен ? и плата дали се знае ? еден другар кој што чичко му е полицаец(постар човек) ми кажа дека зимал над 22 илјади денари...што мене не ми се веруваше.Обичен полицаец,да не се сфатиме погрешно и друга работа ме интересира кога сме кај парите...слушнав дека им даваат и за хранарина пари,ако знаете колку им даваат за тоа ?
Со оглед на тоа што работата на криминалистот повеќе се сведува на ментална активност и познавање од различни области, мислам дека физичката спремност не е толку важна, да не речам запоставена. Сепак на факултетот за безбедност во насоката Криминалист се изучуваат одредени зафати од делот на самоодбрана по предметот ФЗО, практична настава во полиција (5-10 дена, 2 пати годишно), логорување, пукање итн. иако ретко кој од дипломираните студенти од тој факултет се вработил како инспектор, барем од последните 3-4 генерации. Инаку за паричен надоместок не знам и никогаш не ме ни интересирало тоа. Уствари зошто те интересира? Ако сакаш добро платена професија не ја барај во делот на безбедносните сили. Всушност, доколку си премногу млад, прво размисли кон која наука или професија имаш страст, односно со што понатаму во животот би сакал да се занимаваш, потоа запрашај се зошто би сакал тоа да го работиш (страст, пари, итн...). Муабетот ми беше, платата е менлива категорија.. Повеќе од сигурно дека сум решен да ја работам оваа работа,и сум решен на тоа,тренирам веќе 4та година џит кун до,вежбам од 6то по дома,а последниве 3 години сум активен во теретана...само ме интересираше како се движат платите,нормално дека не очекувам да бидат по 100 иљади,али барем за да пројдеш месец ако ништо друго.. | |
| | | Smrtnikot
| Предмет: Re: МВР - новости 30/11/2013, 14:44 | |
| - JKD напиша:
- Smrtnikot напиша:
- JKD напиша:
- Фала многу,уште да пишевте дали и каква обука имаат,и што оружје носат со нив кога искачаат на терен ? и плата дали се знае ? еден другар кој што чичко му е полицаец(постар човек) ми кажа дека зимал над 22 илјади денари...што мене не ми се веруваше.Обичен полицаец,да не се сфатиме погрешно и друга работа ме интересира кога сме кај парите...слушнав дека им даваат и за хранарина пари,ако знаете колку им даваат за тоа ?
Со оглед на тоа што работата на криминалистот повеќе се сведува на ментална активност и познавање од различни области, мислам дека физичката спремност не е толку важна, да не речам запоставена. Сепак на факултетот за безбедност во насоката Криминалист се изучуваат одредени зафати од делот на самоодбрана по предметот ФЗО, практична настава во полиција (5-10 дена, 2 пати годишно), логорување, пукање итн. иако ретко кој од дипломираните студенти од тој факултет се вработил како инспектор, барем од последните 3-4 генерации. Инаку за паричен надоместок не знам и никогаш не ме ни интересирало тоа. Уствари зошто те интересира? Ако сакаш добро платена професија не ја барај во делот на безбедносните сили. Всушност, доколку си премногу млад, прво размисли кон која наука или професија имаш страст, односно со што понатаму во животот би сакал да се занимаваш, потоа запрашај се зошто би сакал тоа да го работиш (страст, пари, итн...). Муабетот ми беше, платата е менлива категорија.. Повеќе од сигурно дека сум решен да ја работам оваа работа,и сум решен на тоа,тренирам веќе 4та година џит кун до,вежбам од 6то по дома,а последниве 3 години сум активен во теретана...само ме интересираше како се движат платите,нормално дека не очекувам да бидат по 100 иљади,али барем за да пројдеш месец ако ништо друго.. Како што пред некое време ми рече еден поранешен специјалец: " Ја коа бев у специјална (ЕСЗ) со мерак одев на работа, а парите ми беа како подарок". | |
| | | SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: МВР - новости 30/11/2013, 16:54 | |
| Смртник, не беше ти во Регрут? | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: МВР - новости | |
| |
| | | | МВР - новости | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот