Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

МВР - новости

Go down 
+36
IgorM
ace89
gunner
tose
ESN
assasian
Dejan N
Iko
Panter
JKD
РИС
alexmkd
dt71
marinium
Smrtnikot
Legija91
momo
shady3
macko23
Zajcef
dejand
Makedon
Gero
beowulf
Mrshajnoski
Subzero
Goust
Alvar
Wolf
filip555
Генерал
Зоран
meth
AlexGreat
Momak od Gjorce
SIG
40 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 26 ... 49, 50, 51 ... 75 ... 100  Next
АвторПорака
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

МВР - новости - Page 50 Empty
ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 50 Empty21/11/2013, 15:09

Генерал напиша:
Alvar напиша:
Кај нас колку гледам сеуште го фураат стариот концепт. Smile 
Пред некое време видов еден функционер (да не го именувам) кој беше во придружба на два гротескно набилдани типови, во стреч маици кој ги правеа да изгледаат уште покомично... како шетаат среде плоштад. Прво, такви ликови без разлика на габаритот не верувам дека се особено подвижни, со оглед дека рацете им се на пола метро од телото. Второ, впечатливи се од еден километар така да толку од анонимноста и камуфлирањето.
Филозофијата на големината на бодигардот е дека доколку го покрива лицето кое го штити му оневозможува на напаѓачот чиста цел. Е сега природно е дека напаѓачот ќе се обиде да побара чиста цел т.е ќе направи некои движења кои ќе го откријат и ќе му одземат дополнително време што би им помогнало да бодигардите да реагираат. Потоа да со својата големина влијае демотивирачки кај несигурните напаѓачи ( ова најчесто во оние ситуации кога напаѓачот не е некој обучен убиец туку обичен човек кој од било која причина го напаѓа лицето кое е предмет на заштита .) Големината во крајна цел е да го покрие штитеното лице со своето тело и да го прими куршумот ( што за мене е несфатливо ). За камуфлирањето кажа и сам нема многу да филозофирам за тоа.

Не би сакал да споменувам примери за обезбедување на лица од политиката кај нас за да не бидам погрешно разбран ( од политички контекст ).
Ako e struchna elaboracijata !@
samo napred!
Вратете се на почетокот Go down
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 50 Empty21/11/2013, 15:10

Зоран напиша:
Koga gi promoviraa novite avtobusi  ( Na platoto kaj Boris Trajkovski), vidov sosem sprotiven primer.
Tipot go nosesh kebeto za zashtita od kurshumi.
Nemashe ni 160 ama po odenjeto se gleda deka e osa.
Затоа јас не ги генерализирам работите. Секогаш нагласувам дека има и момци кои навистина си ја работат работата.

За „ќебето“ ќе кажам дека освен што пружа балистичка заштита, служи и за визуелна заштита т.е она што го зборев за големината на бодигардот дека ако го покриеш лицето, напаѓачот мора да бара чиста позиција. Или со други зборови - она што не го гледаш, не можеш да го погодиш.

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 50 Empty27/11/2013, 17:46

Јас
свечано изјавувам
дека како полицаец
ќе и служам на Република Македонија,
ќе ги почитувам Уставот и законите
ќе ги бранам животот ,сигурноста,
имотот и спокојството на граѓаните и
ќе го почитувам правото на слобода,еднаквост и законитост.

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 50 Empty27/11/2013, 18:11

Се обврзувам
дека во својата работа
ќе ги почитувам Уставот, законите на Република Македонија
и стандардите на полициската етика,
совесно и уредно ќе ги вршам полициските работи
и ќе ги почитувам основните слободи и права на човекот и граѓанинот гарантирани со Уставот,
законите и ратификуваните меѓународни договори.

Зоран

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 50 Empty27/11/2013, 20:01

То друже.aplauz 
Генерал

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 50 Empty27/11/2013, 23:54

Мене лично не ми се допаѓаат. Според мене мора да има заклетва, а не да даваат некаква изјава како да се којзнае каде. За мене заклетвата како чин има подлабока суштина, а ова со изјавата ми делува како формалност и како некоја најобична административна форма.

Зоран

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 50 Empty28/11/2013, 13:07

Генерал напиша:
Мене лично не ми се допаѓаат. Според мене мора да има заклетва, а не да даваат некаква изјава како да се којзнае каде. За мене заклетвата како чин има подлабока суштина, а ова со изјавата ми делува како формалност и како некоја најобична административна форма.
Во ЈНА
имаше заклетва каде се колнеш дури со живот.
Тоа има длабоко интимно чуство.
Зоран

Зоран

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 50 Empty29/11/2013, 17:19

UAE predator.[img]МВР - новости - Page 50 3ezt [/img]

Kavi ke bidat nashite ?
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 50 Empty29/11/2013, 17:40

Имам едно прашање,доколку знае некој нека ми одговори...како се станува инспектор ? какви надлежности,задачи,имаат инспекторите по станициве ? дали поминуваат обука,и ако да,каква ?и што оружје користат.
Зоран

Зоран

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 50 Empty29/11/2013, 17:56

JKD напиша:
Имам едно прашање,доколку знае некој нека ми одговори...како се станува инспектор ? какви надлежности,задачи,имаат инспекторите по станициве ? дали поминуваат обука,и ако да,каква ?и што оружје користат.
Со завршена пшолициска академија.
Плус ако се паднеш во тој сектор.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 50 Empty

МВР - новости
Вратете се на почетокот 
Страна 50 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 26 ... 49, 50, 51 ... 75 ... 100  Next
 Similar topics
-
» АРМ - новости
» АРМ - новости
» МВР - новости
» АРМ - новости
» Воени новости