| МВР - новости | |
|
+36IgorM ace89 gunner tose ESN assasian Dejan N Iko Panter JKD РИС alexmkd dt71 marinium Smrtnikot Legija91 momo shady3 macko23 Zajcef dejand Makedon Gero beowulf Mrshajnoski Subzero Goust Alvar Wolf filip555 Генерал Зоран meth AlexGreat Momak od Gjorce SIG 40 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: МВР - новости 21/11/2013, 15:09 | |
| - Генерал напиша:
- Alvar напиша:
- Кај нас колку гледам сеуште го фураат стариот концепт.
Пред некое време видов еден функционер (да не го именувам) кој беше во придружба на два гротескно набилдани типови, во стреч маици кој ги правеа да изгледаат уште покомично... како шетаат среде плоштад. Прво, такви ликови без разлика на габаритот не верувам дека се особено подвижни, со оглед дека рацете им се на пола метро од телото. Второ, впечатливи се од еден километар така да толку од анонимноста и камуфлирањето. Филозофијата на големината на бодигардот е дека доколку го покрива лицето кое го штити му оневозможува на напаѓачот чиста цел. Е сега природно е дека напаѓачот ќе се обиде да побара чиста цел т.е ќе направи некои движења кои ќе го откријат и ќе му одземат дополнително време што би им помогнало да бодигардите да реагираат. Потоа да со својата големина влијае демотивирачки кај несигурните напаѓачи ( ова најчесто во оние ситуации кога напаѓачот не е некој обучен убиец туку обичен човек кој од било која причина го напаѓа лицето кое е предмет на заштита .) Големината во крајна цел е да го покрие штитеното лице со своето тело и да го прими куршумот ( што за мене е несфатливо ). За камуфлирањето кажа и сам нема многу да филозофирам за тоа.
Не би сакал да споменувам примери за обезбедување на лица од политиката кај нас за да не бидам погрешно разбран ( од политички контекст ). Ako e struchna elaboracijata !@ samo napred! | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: МВР - новости 21/11/2013, 15:10 | |
| - Зоран напиша:
- Koga gi promoviraa novite avtobusi ( Na platoto kaj Boris Trajkovski), vidov sosem sprotiven primer.
Tipot go nosesh kebeto za zashtita od kurshumi. Nemashe ni 160 ama po odenjeto se gleda deka e osa. Затоа јас не ги генерализирам работите. Секогаш нагласувам дека има и момци кои навистина си ја работат работата. За „ќебето“ ќе кажам дека освен што пружа балистичка заштита, служи и за визуелна заштита т.е она што го зборев за големината на бодигардот дека ако го покриеш лицето, напаѓачот мора да бара чиста позиција. Или со други зборови - она што не го гледаш, не можеш да го погодиш. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: МВР - новости 27/11/2013, 17:46 | |
| Јас свечано изјавувам дека како полицаец ќе и служам на Република Македонија, ќе ги почитувам Уставот и законите ќе ги бранам животот ,сигурноста, имотот и спокојството на граѓаните и ќе го почитувам правото на слобода,еднаквост и законитост. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: МВР - новости 27/11/2013, 18:11 | |
| Се обврзувам дека во својата работа ќе ги почитувам Уставот, законите на Република Македонија и стандардите на полициската етика, совесно и уредно ќе ги вршам полициските работи и ќе ги почитувам основните слободи и права на човекот и граѓанинот гарантирани со Уставот, законите и ратификуваните меѓународни договори. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: МВР - новости 27/11/2013, 20:01 | |
| То друже. | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: МВР - новости 27/11/2013, 23:54 | |
| Мене лично не ми се допаѓаат. Според мене мора да има заклетва, а не да даваат некаква изјава како да се којзнае каде. За мене заклетвата како чин има подлабока суштина, а ова со изјавата ми делува како формалност и како некоја најобична административна форма. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: МВР - новости 28/11/2013, 13:07 | |
| - Генерал напиша:
- Мене лично не ми се допаѓаат. Според мене мора да има заклетва, а не да даваат некаква изјава како да се којзнае каде. За мене заклетвата како чин има подлабока суштина, а ова со изјавата ми делува како формалност и како некоја најобична административна форма.
Во ЈНА имаше заклетва каде се колнеш дури со живот. Тоа има длабоко интимно чуство. | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: МВР - новости 29/11/2013, 17:19 | |
| UAE predator.[img] [/img] Kavi ke bidat nashite ? | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: МВР - новости 29/11/2013, 17:40 | |
| Имам едно прашање,доколку знае некој нека ми одговори...како се станува инспектор ? какви надлежности,задачи,имаат инспекторите по станициве ? дали поминуваат обука,и ако да,каква ?и што оружје користат. | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: МВР - новости 29/11/2013, 17:56 | |
| - JKD напиша:
- Имам едно прашање,доколку знае некој нека ми одговори...како се станува инспектор ? какви надлежности,задачи,имаат инспекторите по станициве ? дали поминуваат обука,и ако да,каква ?и што оружје користат.
Со завршена пшолициска академија. Плус ако се паднеш во тој сектор. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: МВР - новости | |
| |
|
| |
| МВР - новости | |
|