| МВР - новости | |
|
+36IgorM ace89 gunner tose ESN assasian Dejan N Iko Panter JKD РИС alexmkd dt71 marinium Smrtnikot Legija91 momo shady3 macko23 Zajcef dejand Makedon Gero beowulf Mrshajnoski Subzero Goust Alvar Wolf filip555 Генерал Зоран meth AlexGreat Momak od Gjorce SIG 40 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: МВР - новости 20/11/2013, 23:18 | |
| ЕСЗ се Тигрите, токму така. Можеш и од ЕБР и од било која позиција доколку те проценат за способен за таа работа. Ова е правилниот начин на работа. Реалноста е малку поинаква. Зоки нешто ти навести. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: МВР - новости 20/11/2013, 23:27 | |
| - Зоран напиша:
- ДРуже полека , прво стани полицаец .
Па ебр па 6 та управа. Инаку Генерал е културен па нејке да каже , ако некој политчар има доверба во тебе веднаш ке с езапослиш во 6 та управа . Пр Љубчо Г. си упосли борачи од Боречки клуб од Радовиш. И да не кажувам др глупости пошто воопшто не биле професионалци. Претпоставував дека така иде..а за да си близок со политичар треба или твоите да се во политика,или ако ја имаш таа среќа да си роднина со некој...пошто познавам и јас некого,кој немал ниту 1 ден работа како полицаец или специјалец,а е во таа 6та управа...иако спремен физички,но тој дел на искуство со пиштол,опасност...се прашувам само,што ќе се случи со таквите доколку се нападне тој функционер или слично... | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: МВР - новости 20/11/2013, 23:31 | |
| - JKD напиша:
- Зоран напиша:
Па ебр па 6 та управа. Инаку Генерал е културен па нејке да каже , ако некој политчар има доверба во тебе веднаш ке с езапослиш во 6 та управа . Пр Љубчо Г. си упосли борачи од Боречки клуб од Радовиш. И да не кажувам др глупости пошто воопшто не биле професионалци. Претпоставував дека така иде..а за да си близок со политичар треба или твоите да се во политика,или ако ја имаш таа среќа да си роднина со некој...пошто познавам и јас некого,кој немал ниту 1 ден работа како полицаец или специјалец,а е во таа 6та управа...иако спремен физички,но тој дел на искуство со пиштол,опасност...се прашувам само,што ќе се случи со таквите доколку се нападне тој функционер или слично... Batka Ims e smeele 2001 vrabotenite vo vlada na obezbeduvachite na Ljupche. So otkocheni pushki se shetale i po garazhat ana vlada. Doboro e shto megu sebe ne s epotepale. Shto ne e zbir so segashite momci koi ja rabotat taa rabota stelt ( nevidlivi se). | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: МВР - новости 21/11/2013, 10:41 | |
| - Зоран напиша:
- JKD напиша:
- Зоран напиша:
Па ебр па 6 та управа. Инаку Генерал е културен па нејке да каже , ако некој политчар има доверба во тебе веднаш ке с езапослиш во 6 та управа . Пр Љубчо Г. си упосли борачи од Боречки клуб од Радовиш. И да не кажувам др глупости пошто воопшто не биле професионалци. Претпоставував дека така иде..а за да си близок со политичар треба или твоите да се во политика,или ако ја имаш таа среќа да си роднина со некој...пошто познавам и јас некого,кој немал ниту 1 ден работа како полицаец или специјалец,а е во таа 6та управа...иако спремен физички,но тој дел на искуство со пиштол,опасност...се прашувам само,што ќе се случи со таквите доколку се нападне тој функционер или слично... Batka Ims e smeele 2001 vrabotenite vo vlada na obezbeduvachite na Ljupche. So otkocheni pushki se shetale i po garazhat ana vlada. Doboro e shto megu sebe ne s epotepale. Shto ne e zbir so segashite momci koi ja rabotat taa rabota( nevidlivi se). Во кој смисол невидиливи ? можеби замарам со прашања,ама форум е,ваљда за тоа е.. | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: МВР - новости 21/11/2013, 10:51 | |
| Невидливи во смисол дека не се гледаат при вршењето на работата, или што би се рекло стопени се во масата на народ. Е сега нормално дека некои од нив се забележуваат ( особено првиот прстен - дијамантот ) но останатите е тешко да се препознаат. Ова го мислам за оние луѓе кои си ја знаат работата, а не за манекените и фаците кои глумат обезбедување. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: МВР - новости 21/11/2013, 13:08 | |
| - Генерал напиша:
- Невидливи во смисол дека не се гледаат при вршењето на работата, или што би се рекло стопени се во масата на народ. Е сега нормално дека некои од нив се забележуваат ( особено првиот прстен - дијамантот ) но останатите е тешко да се препознаат. Ова го мислам за оние луѓе кои си ја знаат работата, а не за манекените и фаците кои глумат обезбедување.
Кељавковци , со широки вратови и ланци од еден цол. ЈКД ај да научиш уште нешто. Што мислиш има ли девојки обезбедувачи. И тоа не манекенски ради рамноправност. | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: МВР - новости 21/11/2013, 13:47 | |
| Кога сме веќе кај ВИП заштитата да кажам дека веќе подолго време е сменета филозофијата за тоа каков треба да биди обезбедувачот ( бодигардот ). Порано бодигардот мораше да биди голем, набилдан, поголем од лицето кое го штити додека сега се оди повеќе на тактичката димензија односно, планирање, поставување, проценување, реакција итн., па така да не ретко се гледаат слаби ( по телесна конституција ) момци и девојки кои одлично ја вршат својата работа. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11097
| Предмет: Re: МВР - новости 21/11/2013, 14:50 | |
| Кај нас колку гледам сеуште го фураат стариот концепт. Пред некое време видов еден функционер (да не го именувам) кој беше во придружба на два гротескно набилдани типови, во стреч маици кој ги правеа да изгледаат уште покомично... како шетаат среде плоштад. Прво, такви ликови без разлика на габаритот не верувам дека се особено подвижни, со оглед дека рацете им се на пола метро од телото. Второ, впечатливи се од еден километар така да толку од анонимноста и камуфлирањето. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: МВР - новости 21/11/2013, 15:03 | |
| Koga gi promoviraa novite avtobusi ( Na platoto kaj Boris Trajkovski), vidov sosem sprotiven primer. Tipot go nosesh kebeto za zashtita od kurshumi. Nemashe ni 160 ama po odenjeto se gleda deka e osa. | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: МВР - новости 21/11/2013, 15:07 | |
| - Alvar напиша:
- Кај нас колку гледам сеуште го фураат стариот концепт.
Пред некое време видов еден функционер (да не го именувам) кој беше во придружба на два гротескно набилдани типови, во стреч маици кој ги правеа да изгледаат уште покомично... како шетаат среде плоштад. Прво, такви ликови без разлика на габаритот не верувам дека се особено подвижни, со оглед дека рацете им се на пола метро од телото. Второ, впечатливи се од еден километар така да толку од анонимноста и камуфлирањето. Филозофијата на големината на бодигардот е дека доколку го покрива лицето кое го штити му оневозможува на напаѓачот чиста цел. Е сега природно е дека напаѓачот ќе се обиде да побара чиста цел т.е ќе направи некои движења кои ќе го откријат и ќе му одземат дополнително време што би им помогнало да бодигардите да реагираат. Потоа да со својата големина влијае демотивирачки кај несигурните напаѓачи ( ова најчесто во оние ситуации кога напаѓачот не е некој обучен убиец туку обичен човек кој од било која причина го напаѓа лицето кое е предмет на заштита .) Големината во крајна цел е да го покрие штитеното лице со своето тело и да го прими куршумот ( што за мене е несфатливо ). За камуфлирањето кажа и сам нема многу да филозофирам за тоа. Не би сакал да споменувам примери за обезбедување на лица од политиката кај нас за да не бидам погрешно разбран ( од политички контекст ). ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: МВР - новости | |
| |
|
| |
| МВР - новости | |
|