| МВР - новости | |
|
+36IgorM ace89 gunner tose ESN assasian Dejan N Iko Panter JKD РИС alexmkd dt71 marinium Smrtnikot Legija91 momo shady3 macko23 Zajcef dejand Makedon Gero beowulf Mrshajnoski Subzero Goust Alvar Wolf filip555 Генерал Зоран meth AlexGreat Momak od Gjorce SIG 40 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: МВР - новости 10/10/2014, 17:54 | |
| Дали имаат полицајциве во своите редовни униформи пантолони,со чепови од страните оние тактичките,како што ги имаат пример ЕСЗ Тигар,слични на оние на Интервентната на Србите ? 2 пати видов полицајци во такви пантолони,пикнати во високи чизми...темно-тегет боја.
Да не им е тоа некоја нова униформа ? прашав еден припадник на ПЕП,ми кажа дека можеби биле поранешни припадници на ЕСЗ Тигар па си ги задржале и ги носат сега истите,но на ЕСЗ се баш црна боја,овие беа темно-тегет,а и не знам дали смеат така да носат што сакаат ? | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11097
| Предмет: Re: МВР - новости 10/10/2014, 18:05 | |
| И јас ги имам видено неколку пати, обично одат во патрола со пар од обичниве позорникари. А да, и носат тонфа наместо обичен пендрек. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: МВР - новости 10/10/2014, 18:10 | |
| - Alvar напиша:
- И јас ги имам видено неколку пати, обично одат во патрола со пар од обичниве позорникари. А да, и носат тонфа наместо обичен пендрек.
??? и можеби се интервентата но сеуште не им ги вовеле целосно во употреба,дај боже,многу подобро изгледаат во нив( и уште некои јакни за зимово кратки а не со оние до колена,дур извади пиштол му треба 10 минути) и висока чизма,и боље капчиња нешто како на АЛФА,ЕБР,ЕСЗ,наместо оние со голема стреа | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: МВР - новости 10/10/2014, 18:19 | |
| - JKD напиша:
- Дали имаат полицајциве во своите редовни униформи пантолони,со чепови од страните оние тактичките,како што ги имаат пример ЕСЗ Тигар,слични на оние на Интервентната на Србите ? 2 пати видов полицајци во такви пантолони,пикнати во високи чизми...темно-тегет боја.
Да не им е тоа некоја нова униформа ? прашав еден припадник на ПЕП,ми кажа дека можеби биле поранешни припадници на ЕСЗ Тигар па си ги задржале и ги носат сега истите,но на ЕСЗ се баш црна боја,овие беа темно-тегет,а и не знам дали смеат така да носат што сакаат ? Знам дека припадници на единицата "Алфа" носат такви панталони, а за интервентна неам баш некои информации. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: МВР - новости 10/10/2014, 21:11 | |
| - Smrtnikot напиша:
- JKD напиша:
- Дали имаат полицајциве во своите редовни униформи пантолони,со чепови од страните оние тактичките,како што ги имаат пример ЕСЗ Тигар,слични на оние на Интервентната на Србите ? 2 пати видов полицајци во такви пантолони,пикнати во високи чизми...темно-тегет боја.
Да не им е тоа некоја нова униформа ? прашав еден припадник на ПЕП,ми кажа дека можеби биле поранешни припадници на ЕСЗ Тигар па си ги задржале и ги носат сега истите,но на ЕСЗ се баш црна боја,овие беа темно-тегет,а и не знам дали смеат така да носат што сакаат ? Знам дека припадници на единицата "Алфа" носат такви панталони, а за интервентна неам баш некои информации. Ама АЛФА нема кодекс на облекување,односно може и по своја иницијатива да си купиле такви,се продаваат во слободна продажба такви. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: МВР - новости 10/10/2014, 21:50 | |
| Полицајци од гранична полиција кои се прераспоредени во „обичната полиција“. Па поради одличната состојба во МВР не можат да добијат нова униформа па мораат да ја носат онаа од гранична. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: МВР - новости 10/10/2014, 21:55 | |
| - Генерал напиша:
- Полицајци од гранична полиција кои се прераспоредени во „обичната полиција“. Па поради одличната состојба во МВР не можат да добијат нова униформа па мораат да ја носат онаа од гранична.
Ете разјаснета дилемата | |
|
| |
Цане
Број на мислења : 87
| Предмет: Re: МВР - новости 14/10/2014, 21:28 | |
| Здраво дечки, Нов сум на форум, поточно нов ми е профилот пошто заради не користење активно на стариот си ги заборавив името и лозинката ама од тогаш гледам баѓи сте сменале, на позитивно секако. Ве следам повеќе време и има стварно интересни работи. Туку зборот ми беше гледам овде негде погоре се зборува за нов оглас за полицајци, е сеа да ве прашам дали знајте дали ќе има нов оглас во МВР за високо образование како што беше овај последниот за примање на 50 луѓе или овај конкурсот за полицајци што ќе илзези наредниве месеци ќе биди последна прилика за влез во МВР. Ако има некој поупатен нека кажи. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: МВР - новости 14/10/2014, 21:33 | |
| - Цане напиша:
- Здраво дечки,
Нов сум на форум, поточно нов ми е профилот пошто заради не користење активно на стариот си ги заборавив името и лозинката ама од тогаш гледам баѓи сте сменале, на позитивно секако. Ве следам повеќе време и има стварно интересни работи. Туку зборот ми беше гледам овде негде погоре се зборува за нов оглас за полицајци, е сеа да ве прашам дали знајте дали ќе има нов оглас во МВР за високо образование како што беше овај последниот за примање на 50 луѓе или овај конкурсот за полицајци што ќе илзези наредниве месеци ќе биди последна прилика за влез во МВР. Ако има некој поупатен нека кажи. За последен да се надеваме дека нема да биде,а најверојатно ќе се распише во Март,инфомацијава е од припадник на ЕСЗ Тигар,и ќе биде како и другите-за обични полицајци,односно основна обука за полициски службеник. За високо образование,не знам дали ќе се распише. | |
|
| |
Цане
Број на мислења : 87
| Предмет: Re: МВР - новости 14/10/2014, 21:44 | |
| А зошто распалија за толку многу кратко време со огласи додуша вистина имаше потреба од нови ама чудно ми е некако за мал период еве ако биди и овај 3ет ќе биди. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: МВР - новости | |
| |
|
| |
| МВР - новости | |
|