Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

МВР - новости

Go down 
+36
IgorM
ace89
gunner
tose
ESN
assasian
Dejan N
Iko
Panter
JKD
РИС
alexmkd
dt71
marinium
Smrtnikot
Legija91
momo
shady3
macko23
Zajcef
dejand
Makedon
Gero
beowulf
Mrshajnoski
Subzero
Goust
Alvar
Wolf
filip555
Генерал
Зоран
meth
AlexGreat
Momak od Gjorce
SIG
40 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 38 ... 73, 74, 75 ... 87 ... 100  Next
АвторПорака
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

МВР - новости - Page 74 Empty
ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 74 Empty10/10/2014, 17:54

Дали имаат полицајциве во своите редовни униформи пантолони,со чепови од страните оние тактичките,како што ги имаат пример ЕСЗ Тигар,слични на оние на Интервентната на Србите ? 2 пати видов полицајци во такви пантолони,пикнати во високи чизми...темно-тегет боја.

Да не им е тоа некоја нова униформа ? прашав еден припадник на ПЕП,ми кажа дека можеби биле поранешни припадници на ЕСЗ Тигар па си ги задржале и ги носат сега истите,но на ЕСЗ се баш црна боја,овие беа темно-тегет,а и не знам дали смеат така да носат што сакаат ?
Вратете се на почетокот Go down
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11097

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 74 Empty10/10/2014, 18:05

И јас ги имам видено неколку пати, обично одат во патрола со пар од обичниве позорникари. А да, и носат тонфа наместо обичен пендрек.

JKD

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 74 Empty10/10/2014, 18:10

Alvar напиша:
И јас ги имам видено неколку пати, обично одат во патрола со пар од обичниве позорникари. А да, и носат тонфа наместо обичен пендрек.

???

и можеби се интервентата но сеуште не им ги вовеле целосно во употреба,дај боже,многу подобро изгледаат во нив( и уште некои јакни за зимово кратки а не со оние до колена,дур извади пиштол му треба 10 минути) и висока чизма,и боље капчиња нешто како на АЛФА,ЕБР,ЕСЗ,наместо оние со голема стреа Very Happy
Smrtnikot

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 74 Empty10/10/2014, 18:19

JKD напиша:
Дали имаат полицајциве во своите редовни униформи пантолони,со чепови од страните оние тактичките,како што ги имаат пример ЕСЗ Тигар,слични на оние на Интервентната на Србите ? 2 пати видов полицајци во такви пантолони,пикнати во високи чизми...темно-тегет боја.

Да не им е тоа некоја нова униформа ? прашав еден припадник на ПЕП,ми кажа дека можеби биле поранешни припадници на ЕСЗ Тигар па си ги задржале и ги носат сега истите,но на ЕСЗ се баш црна боја,овие беа темно-тегет,а и не знам дали смеат така да носат што сакаат ?

Знам дека припадници на единицата "Алфа" носат такви панталони, а за интервентна неам баш некои информации.

JKD

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 74 Empty10/10/2014, 21:11

Smrtnikot напиша:
JKD напиша:

Знам дека припадници на единицата "Алфа" носат такви панталони, а за интервентна неам баш некои информации.

Ама АЛФА нема кодекс на облекување,односно може и по своја иницијатива да си купиле такви,се продаваат во слободна продажба такви.
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 74 Empty10/10/2014, 21:50

Полицајци од гранична полиција кои се прераспоредени во „обичната полиција“. Па поради одличната состојба во МВР не можат да добијат нова униформа па мораат да ја носат онаа од гранична.

JKD

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 74 Empty10/10/2014, 21:55

Генерал напиша:
Полицајци од гранична полиција кои се прераспоредени во „обичната полиција“. Па поради одличната состојба во МВР не можат да добијат нова униформа па мораат да ја носат онаа од гранична.

Ете разјаснета дилемата Very Happy
Цане

Цане

Број на мислења : 87

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 74 Empty14/10/2014, 21:28

Здраво дечки,
Нов сум на форум, поточно нов ми е профилот пошто заради не користење активно на стариот си ги заборавив името и лозинката ама од тогаш гледам баѓи сте сменале, на позитивно секако. Ве следам повеќе време и има стварно интересни работи. Туку зборот ми беше гледам овде негде погоре се зборува за нов оглас за полицајци, е сеа да ве прашам дали знајте дали ќе има нов оглас во МВР за високо образование како што беше овај последниот за примање на 50 луѓе или овај конкурсот за полицајци што ќе илзези наредниве месеци ќе биди последна прилика за влез во МВР. Ако има некој поупатен нека кажи. ziveli
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 74 Empty14/10/2014, 21:33

Цане напиша:
Здраво дечки,
Нов сум на форум, поточно нов ми е профилот пошто заради не користење активно на стариот си ги заборавив името и лозинката ама од тогаш гледам баѓи сте сменале, на позитивно секако. Ве следам повеќе време и има стварно интересни работи. Туку зборот ми беше гледам овде негде погоре се зборува за нов оглас за полицајци, е сеа да ве прашам дали знајте дали ќе има нов оглас во МВР за високо образование како што беше овај последниот за примање на 50 луѓе или овај конкурсот за полицајци што ќе илзези наредниве месеци ќе биди последна прилика за влез во МВР. Ако има некој поупатен нека кажи. ziveli

За последен да се надеваме дека нема да биде,а најверојатно ќе се распише во Март,инфомацијава е од припадник на ЕСЗ Тигар,и ќе биде како и другите-за обични полицајци,односно основна обука за полициски службеник.

За високо образование,не знам дали ќе се распише.
Цане

Цане

Број на мислења : 87

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 74 Empty14/10/2014, 21:44

А зошто распалија за толку многу кратко време со огласи додуша вистина имаше потреба од нови ама чудно ми е некако за мал период еве ако биди и овај 3ет ќе биди.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 74 Empty

МВР - новости
Вратете се на почетокот 
Страна 74 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 38 ... 73, 74, 75 ... 87 ... 100  Next
 Similar topics
-
» АРМ - новости
» АРМ - новости
» МВР - новости
» АРМ - новости
» Воени новости