Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: МВР - новости 20/2/2015, 19:20 | |
| | |
|
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: МВР - новости 20/2/2015, 19:36 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Aлвар не е веќе анонимус,сега е индијана бој
Пазисе од Снајперистот Рајан. Алвар е убитачно прецизен. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: МВР - новости 20/2/2015, 20:50 | |
| Ја стварно не можам да ве сфатам зошто толку го тупите околу тоа. Големината на штитот зависи од намената. Ако се сликани со помал штит не значи дека како дел од својата опрема немаат и други штитови со различни димензии. Еве ЕБР постојано носат штитови со средна големина, а ги имаат еден куп со различни димензии. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: МВР - новости 2/3/2015, 21:41 | |
| Македонската полиција ќе може да ги користи гумените куршумиПратениците на македонското Собрание вчерва ги изгласаа измените во Законот за полиција со кој се дозволува употребата на гумените куршуми за време на насилни протести. Тројца пратеници беа против, а 59 беа за. Полицијата сега ќе може да користи и гумени куршуми, електрични парализатори и шок – бомби ако на некои протести се нарушува јавниот ред и мир. Освен тоа сега е дозволен и видео надзор. Досега полицијата за воспоставување јавен ред и мир можеше да користи физичка сила, палка, хемиски средства, млазови вода и службени кучиња. http://www.mkd.mk/makedonija/politika/makedonskata-policija-kje-mozhe-da-gi-koristi-gumenite-kurshumi | |
|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: МВР - новости 3/3/2015, 13:52 | |
| Јас незнам зашто сеуште немаат тејзери. Дали кај нас не е до толку опасно како Америка или се работи за нешто друго. |
|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: МВР - новости 3/3/2015, 14:15 | |
| - HolyTemple напиша:
- Јас незнам зашто сеуште немаат тејзери. Дали кај нас не е до толку опасно како Америка или се работи за нешто друго.
Не спаѓаат тие под електрични парализатори? |
|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: МВР - новости 3/3/2015, 14:24 | |
| - HolyTemple напиша:
- Јас незнам зашто сеуште немаат тејзери. Дали кај нас не е до толку опасно како Америка или се работи за нешто друго.
Вчера на предавање за обезбедување,предавањето го држеше постар човек кој 20+години работел во МВР,предава на фак.за безбедност,работел и во странство како обезбедување,и вика кај нас уште нема тејзери,и подобро што нема,бидејќи не знаеш кој има проблем со срце и апаратче во срце,може да умре на лице место.Јас мислам дека тејзер е пре голема работа,но гумени куршуми апсолутно треба,не знам дали некаде се применува и оние воздушни,со дијаболи,мислам дека и тоа не би направило голема штета ако гаѓаш нога/рака,тело,а ќе има ефект да го смири најистакнатиот во толпата...или за ако бега некој,а не се исполнети критериуми да пукаш со огнено,бапни го со гумен или дијабола,сигурно ќе падне,или ако ништо друго ќе успори. човекот збореше,дека МВР НЕМА право да прави претрес,има право да прави ПРЕГЛЕД било кога,но претрес НЕ,освен во ептен исклучителни ситуации ако знаат дека некој има оружје/дрога,а не како што знаат да прават,бидејќи претрес е да ти претура по работи,преглед е ти да му покажуваш он само да гледа и да дава наредби помести ова,отвори тоа и слично.И тоа го кажуваше прилично како проблем,и кажа дека требало некоја невладина да монтира камери на нивните коли па да се среди тоа,што јас мислам дека не е проблем за некој што не му стои мувата на капа,ме треселе и не сум имал ништо против,кога знам дека немам ништо незаконско во мене,тој што има,тој нека му ја мисли. | |
|
Smrtnikot
| Предмет: Re: МВР - новости 3/3/2015, 16:50 | |
| Во никој случај не го одобрувам овој закон, ниту гумените куршуми како средство за присила. Пред се сметам дека полицијата нема причина за употреба за гумени куршуми, со оглед на тоа што веќе имаме водени топови. Доколку пак се употребуваат, знаеме дека ќе бидат употребени само кон маса од етнички Македонци, а Албанците ќе бидат исклучени од употреба на средства за присила. Тоа веќе ни е јасно. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: МВР - новости 3/3/2015, 20:20 | |
| водени топови прво се употребија на нив,ама немаше НИКАКОВ бенефит од тоа,освен гаснење на малите пожарчиња.Дали не знаеа,дали нејќеа,или толку е моќта на цистерната,не знам.
Гумени куршуми според мене се супер избор,али не само за протести туку и за секојдневна употреба. | |
|
Smrtnikot
| Предмет: Re: МВР - новости 3/3/2015, 20:24 | |
| Истите топови у Турција правеа партали, а кај нас само ги наводенуваа "браќата". Повеќе од јасно е тоа. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
Sponsored content
| Предмет: Re: МВР - новости | |
| |
|