Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

МВР - новости

Go down 
+36
IgorM
ace89
gunner
tose
ESN
assasian
Dejan N
Iko
Panter
JKD
РИС
alexmkd
dt71
marinium
Smrtnikot
Legija91
momo
shady3
macko23
Zajcef
dejand
Makedon
Gero
beowulf
Mrshajnoski
Subzero
Goust
Alvar
Wolf
filip555
Генерал
Зоран
meth
AlexGreat
Momak od Gjorce
SIG
40 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 45 ... 87, 88, 89 ... 94 ... 100  Next
АвторПорака
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

МВР - новости - Page 88 Empty
ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 88 Empty3/3/2015, 20:46

ај ако не те мрзи постави видео,ме интересира како делувале.Можеби незнаеле точно како се користат,пошто ги донесоа и одма утредента ги извадија на улица...а и да бидеме реални,протестите на браќава не се од мал карактер,така да кога би се употребиле сите мерки за присилба,би било многу,многу полесно да се справат.
Вратете се на почетокот Go down
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 88 Empty3/3/2015, 21:12

Smrtnikot напиша:
Истите топови у Турција правеа партали, а кај нас само ги наводенуваа "браќата". Повеќе од јасно е тоа.

Тие водени топови колку што знам можат да користат специјална боја која ќе ги обележи сите тие кои биле на протестот и полицијата потоа кога ќе ги најде целите обоени може комотно да ги приведе.

МВР - новости - Page 88 Article-0-0BFD684400000578-672_634x472
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 88 Empty3/3/2015, 21:14

Јас колку што знам не се мие ова туку така.
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 88 Empty3/3/2015, 21:21

Има боја и течен цс
Smrtnikot

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 88 Empty3/3/2015, 22:29

JKD напиша:
ај ако не те мрзи постави видео,ме интересира како делувале.Можеби незнаеле точно како се користат,пошто ги донесоа и одма утредента ги извадија на улица...а и да бидеме реални,протестите на браќава не се од мал карактер,така да кога би се употребиле сите мерки за присилба,би било многу,многу полесно да се справат.

Побарај снимки имаш еден куп низ интернетов, ако добро паметам имаше и на форумов каде што беа буквално шутирани од водените топови. Иначе факт е дека протестите не се од мал карактер и дека се многу подобро организирани и сплотени од нас, меѓутоа јасно е дека полицијата имаше капацитет да превенира поголеми инциденти како што беше на пример палењето на автобусот. Далеку од тоа дека нас ни треба некакви си гумени куршуми за смирување на толпа. Мислам дека и онака полицијата има доволно капацитет за да се справи со разулавени толпи, нормално ако сака.

JKD

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 88 Empty3/3/2015, 23:22

Сегде се дешаваат такви работи другар,не можеш да кажеш дека ние сме врвни во тој дел,и ако сакаме нема ништо да се деси.Сегде може да се пропушти нешто,човекот е жива ствар,колку и да планираш не можеш до детал.А инаку,вториот протест,ги застанаа пред мавровка,се гужваа нешто,и толку беше.Ме чуди само што на првиот,90% од работата ја вршеа ЕБР,а ПЕП само се движеа позади...мислам дека на ПЕП треба да се инвестира во обука,барем за ЈРМ,бидејќи мислам дека ЕБР не е доволна за да се справи САМА,доколку толпата утре биде по организирана,односно не се повлекува при еден чекор од полицијата,100 чекори назад..
tose

tose

Број на мислења : 160

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 88 Empty3/3/2015, 23:33

HolyTemple напиша:
Јас незнам зашто сеуште немаат тејзери. Дали кај нас не е до толку опасно како Америка или се работи за нешто друго.
taser zakon...odlicna rabota koja spasila mnogu zivoti
steta sto nasevo drzavce nema...
Smrtnikot

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 88 Empty3/3/2015, 23:34

JKD напиша:
Сегде се дешаваат такви работи другар,не можеш да кажеш дека ние сме врвни во тој дел,и ако сакаме нема ништо да се деси.Сегде може да се пропушти нешто,човекот е жива ствар,колку и да планираш не можеш до детал.А инаку,вториот протест,ги застанаа пред мавровка,се гужваа нешто,и толку беше.Ме чуди само што на првиот,90% од работата ја вршеа ЕБР,а ПЕП само се движеа позади...мислам дека на ПЕП треба да се инвестира во обука,барем за ЈРМ,бидејќи мислам дека ЕБР не е доволна за да се справи САМА,доколку толпата утре биде по организирана,односно не се повлекува при еден чекор од полицијата,100 чекори назад..

ПЕП имаат често обука, обично ги има во центарот за обука на паузата помеѓу еден и друг конкурс, односно додека траат формалностите. Сигурен сум дека преку годината имаат и на друго место обука. Меѓутоа не би можел да коментирам колку се спремни.

JKD

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 88 Empty4/3/2015, 00:08

tose напиша:
HolyTemple напиша:
Јас незнам зашто сеуште немаат тејзери. Дали кај нас не е до толку опасно како Америка или се работи за нешто друго.
taser zakon...odlicna rabota koja spasila mnogu zivoti
steta sto nasevo drzavce nema...

како мислиш спасиле ? јас мислам дека е опасен за луѓе со слабо срце,апаратчиња вградени за срце и слично...
Mrshajnoski

Mrshajnoski

Број на мислења : 237

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 88 Empty4/3/2015, 00:09

JKD напиша:
HolyTemple напиша:

Вчера на предавање за обезбедување,предавањето го држеше постар човек кој 20+години работел во МВР,предава на фак.за безбедност,работел и во странство како обезбедување,и вика кај нас уште нема тејзери,и подобро што нема,бидејќи не знаеш кој има проблем со срце и апаратче во срце,може да умре на лице место.Јас мислам дека тејзер е пре голема работа,но гумени куршуми апсолутно треба,не знам дали некаде се применува и оние воздушни,со дијаболи,мислам дека и тоа не би направило голема штета ако гаѓаш нога/рака,тело,а ќе има ефект да го смири најистакнатиот во толпата...или за ако бега некој,а не се исполнети критериуми да пукаш со огнено,бапни го со гумен или дијабола,сигурно ќе падне,или ако ништо друго ќе успори.

човекот збореше,дека МВР НЕМА право да прави претрес,има право да прави ПРЕГЛЕД било кога,но претрес НЕ,освен во ептен исклучителни ситуации ако знаат дека некој има оружје/дрога,а не како што знаат да прават,бидејќи претрес е да ти претура по работи,преглед е ти да му покажуваш он само да гледа и да дава наредби помести ова,отвори тоа и слично.И тоа го кажуваше прилично како проблем,и кажа дека требало некоја невладина да монтира камери на нивните коли па да се среди тоа,што јас мислам дека не е проблем за некој што не му стои мувата на капа,ме треселе и не сум имал ништо против,кога знам дека немам ништо незаконско во мене,тој што има,тој нека му ја мисли.
objasnuvanje za dijabola?!?! Shocked
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 88 Empty

МВР - новости
Вратете се на почетокот 
Страна 88 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 45 ... 87, 88, 89 ... 94 ... 100  Next
 Similar topics
-
» АРМ - новости
» АРМ - новости
» МВР - новости
» АРМ - новости
» Воени новости