Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

МВР - новости

Go down 
+36
IgorM
ace89
gunner
tose
ESN
assasian
Dejan N
Iko
Panter
JKD
РИС
alexmkd
dt71
marinium
Smrtnikot
Legija91
momo
shady3
macko23
Zajcef
dejand
Makedon
Gero
beowulf
Mrshajnoski
Subzero
Goust
Alvar
Wolf
filip555
Генерал
Зоран
meth
AlexGreat
Momak od Gjorce
SIG
40 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 55 ... 100  Next
АвторПорака
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

МВР - новости - Page 11 Empty
ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 11 Empty6/6/2012, 17:02

Да, многу често ги имам видено и низ Охрид како патролни дека ги користат..али тоа е, веројатно бидејќи помалце голтаат од Крајслерите...а ништо чудно и да е тоа вистинската причина, бидејќи на девојка ми кога и ја обија колата на паркинг, викна полиција и побара од нив да завртат некој круг по населбата бидејќи лоповот тука се мотал, на што и било одговорено : „ немаме пари за бензин, не пак да бараме ситни лопови „ . Rolling Eyes
Вратете се на почетокот Go down
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11100

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 11 Empty6/6/2012, 17:14

Нешто како ова... Laughing

Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 11 Empty7/6/2012, 20:07

ФОТО: Алфите со „хамер“ ќе ловат криминалци

Посебната мобилна единица „Алфи“ ќе вози запленет „хамер“ од царината за кој судскиот процес е завршен, пренесува телевизија Сител.

МВР - новости - Page 11 Alfi-500

Со променета боја и додадена опрема „Алфите“ ќе ловат криминалци со новиот „хамер“, кој од пред три дена е доделен на мобилната единица, а претходно бил во сопственост на косовски државјанин.

-Откако завршил процесот, агенцијата за управување со одземен имот донела ваква одлука. Претходно бил сребрена боја и регистриран во соседно Косово, но отсега со нов лик и нови таблички ќе крстосува низ Скопје. Во него веќе е вградена и потребната полициска опрема. Возилото четири години стоело на паркингот пред затворот Идризово, а отсега ќе лови криминалци по скопските улици, пренесува Сител.

МВР - новости - Page 11 Ham-500

http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/73618-FOTO-Alfite-so-hamer-ke-lovat-kriminalci

Сител...

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/zaplenet-%E2%80%9Ehamer%E2%80%9C-ke-vozat-policiskite-alfi
Mrshajnoski

Mrshajnoski

Број на мислења : 237

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 11 Empty10/6/2012, 13:45

a dali znae nekoj nesto povekje za obukata na 300-te policajci (vremetrenje, smestuvanje i slicno).
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 11 Empty10/6/2012, 13:53

Mrshajnoski напиша:
a dali znae nekoj nesto povekje za obukata na 300-te policajci (vremetrenje, smestuvanje i slicno).

Времетраење од 12 месеци. 9 месеци теоретска обука, 3 месеци пракса. Сместување во Центарот за обука на кадри од областа на безбедноста во Идризово.

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 11 Empty10/6/2012, 21:22

И трчање до бесвест.
Генерал

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 11 Empty10/6/2012, 23:14

Зоран напиша:
И трчање до бесвест.

Најголем кикс им е трчањето. Ако добро се погледнат останатите норми сметам дека се солидни но достижни. Што се однесува до трчањето тврдам дека само мал дел можат да го постигнат тоа време. Само како за илустрација за припадниците на ЕСЗ и ЕБР времето се движи околу 14:30 до 15 минути.

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 11 Empty10/6/2012, 23:40

Мислам дека времето 1200м за 13 минути е за 5-ка во средно, барем мене така ми беше... или пак 8 мин.. не се сеќавам.. scratch Знам 3 круга по 400м трчавме, е сеа... Rolling Eyes
Генерал

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 11 Empty11/6/2012, 00:43

Frogfoot напиша:
Мислам дека времето 1200м за 13 минути е за 5-ка во средно, барем мене така ми беше... или пак 8 мин.. не се сеќавам.. scratch Знам 3 круга по 400м трчавме, е сеа... Rolling Eyes

За прием на Воена академија е 1 600 за 8 минути...

beowulf

Број на мислења : 765

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 11 Empty11/6/2012, 02:06

Генерал напиша:
Зоран напиша:
И трчање до бесвест.

Најголем кикс им е трчањето. Ако добро се погледнат останатите норми сметам дека се солидни но достижни. Што се однесува до трчањето тврдам дека само мал дел можат да го постигнат тоа време. Само како за илустрација за припадниците на ЕСЗ и ЕБР времето се движи околу 14:30 до 15 минути.
Имало 9000 пријавени. За едно место има 30 конкуренти. Иначе ако вистина се примат само оние кои физички ќе можат да ги исполнат нормите,(што чисто се сомневам) со сигурност ќе можеме да се пофалиме дека сме единствена земја во светот која поставува толку високи стандарди за прием на 'обични' полицајци.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 11 Empty

МВР - новости
Вратете се на почетокот 
Страна 11 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 55 ... 100  Next
 Similar topics
-
» АРМ - новости
» АРМ - новости
» МВР - новости
» АРМ - новости
» Воени новости