| БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
|
+28t34t55 KikoTE leopard MISFIT viko55 Macedonian09 1 Braveheart993 Legija91 momo Goust Александра090 semperfi Mrshajnoski Macedonian Knight РИС Alvar Спенсер Зоран Gjole^Stolarot ESN assasian Panter SIG dzole JKD икс IgorM 32 posters |
|
Автор | Порака |
---|
viko55
Број на мислења : 5
| |
| |
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 17/5/2018, 16:05 | |
| | |
|
| |
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 17/5/2018, 16:06 | |
| | |
|
| |
Macedonian09
Број на мислења : 105
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 17/5/2018, 18:48 | |
| - Panter напиша:
- http://www.arm.mil.mk/vesti/pocetna/2018/05/smena_komandant_pso.html
17.05.2018
Примопредавање на должност командант на полкот за Специјални операции
Должноста командант на пСО од бригадниот генерал Орце Јордев ја прими бригаден генерал Методи Хаџи Јанев кој ја извршува должноста аѓутант на Претседателот на Република Македонија. Ако не се лажам Методи Хаџи Јанев засега е и најдобриот избор/потег на врховниот командант? Колку што имам слушано, бригадниот генерал бил аѓутант на претседателот на Р.Македонија, професор на Воена Академија и високо-угледен човек општо во АРМ. Покрај тоа бил голем патриот, што значи дека волците остануваат единствена чиста единица... BTW под пСО не спаѓа и Воена Полиција? Или само Волците и Ренџерите? | |
|
| |
1
Број на мислења : 51
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 17/5/2018, 23:56 | |
| - Macedonian09 напиша:
- Panter напиша:
- http://www.arm.mil.mk/vesti/pocetna/2018/05/smena_komandant_pso.html
17.05.2018
Примопредавање на должност командант на полкот за Специјални операции
Должноста командант на пСО од бригадниот генерал Орце Јордев ја прими бригаден генерал Методи Хаџи Јанев кој ја извршува должноста аѓутант на Претседателот на Република Македонија. Ако не се лажам Методи Хаџи Јанев засега е и најдобриот избор/потег на врховниот командант? Колку што имам слушано, бригадниот генерал бил аѓутант на претседателот на Р.Македонија, професор на Воена Академија и високо-угледен човек општо во АРМ. Покрај тоа бил голем патриот, што значи дека волците остануваат единствена чиста единица...
BTW под пСО не спаѓа и Воена Полиција? Или само Волците и Ренџерите? Прв од ПСО на мисија во Ирак легенди се дечките од таа екипа. Методи го заслужува тоа место. ______________________ Truth is something there....X-Files. :pirat:
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 18/5/2018, 15:39 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 18/5/2018, 23:32 | |
| | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 18/5/2018, 23:36 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Eдни од најутепаните армии на балканов...
Дилема, ние или бугарите? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 18/5/2018, 23:55 | |
| Ма ги шиеме бугариве,глеј уше АК систем коистат ние више десет години сме на АР систем | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили 19/5/2018, 09:44 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Ма ги шиеме бугариве,глеј уше АК систем коистат ние више десет години сме на АР систем
Не ме смеј друже,на ниво на обученост и борбеност на специјалните единици може да сме подобри.Ама на опрема нема шанси,плус после грците,бугарите имаат најдобро воздухопловство,и овде вреди да спомнам дека бугарите имаат 10 системи на С300. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
| |
|
| |
| БСС - Баталјон на Специјални Сили | |
|