| Снајперско вооружување и снајперизам | |
|
+14MISFIT Alvar Momak od Gjorce Smrtnikot m-r.niceguy debarska mojsejko JKD ESN Goust Legija91 Спенсер Зоран SIG 18 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Спенсер
Број на мислења : 214
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 15/1/2015, 22:05 | |
| | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 15/1/2015, 22:20 | |
| - Спенсер напиша:
- Зоки не се заебавај, некој ќе си помисли стварно- и ете ти муабет...
Што знам, некој амерички Барретт М82 .50 или кој и да е, исти курац ми се сите Да сликате е оф МП.нет форумот ! И ова е една шега . А Снајперот ми се свига и го посакувам во арсеналот на нашите безбедносни сили. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 18/1/2015, 00:33 | |
| ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 18/1/2015, 13:29 | |
| M93, VHS1... доста ново оружје од бивша ЈУ. Секако главнината е од Германија. Настрана тоа, само мене ми се чини дека се на праг од формирање независна држава во догледен период.. или грешам? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 18/1/2015, 14:11 | |
| - Alvar напиша:
- M93, VHS1... доста ново оружје од бивша ЈУ. Секако главнината е од Германија.
Настрана тоа, само мене ми се чини дека се на праг од формирање независна држава во догледен период.. или грешам? Дефакто да не и де јуре. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 18/1/2015, 15:29 | |
| - Alvar напиша:
- M93, VHS1... доста ново оружје од бивша ЈУ. Секако главнината е од Германија.
Настрана тоа, само мене ми се чини дека се на праг од формирање независна држава во догледен период.. или грешам? Ништо чудно... којзнае што планови се којат за тој регион. | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 18/1/2015, 23:09 | |
| „Мојот син уби 255 луѓе и јас сум најгордиот татко на светот“Вејн Кајл, таткото на Крис Кајл по кого е направен ликот од филмот „Американски снајперист“ (American Sniper) кој има шест номинации за оскар, за Фокс њуз ја раскажал приказната за најсмртоносниот снајперист во историјата на американската војска. Младиот Кајл во февруари 2013 го убил друг воен ветеран на стрелиште во Тексас. Крис Кајл меѓу 2003 и 2008 четири пати престојувал во Ирак и за тоа време убил 255 бунтовници со својата пушка. Пентагон потврдил 160 убиства, додека за останатите податоци имал само Кајл. „Бројот на животите што ги спаси е поголем од бројот на животите што ги зема“, тврди таткото на Кајл. Тој истакнал дека и на режисерот Клинт Иствуд и на глумецот Бредли Купер кој го глумел неговиот син им се заканил дека ќе им се одмазди доколку нивното дело ја наруши репутацијата на Кајл синот. „Ме погледнаа во очи и ми кажаа дека ќе го почитуваат сеќавањето на мојот син. Тоа за мене беше доволно. И господинот Иствуд и господинот Купер се луѓе на кои можам да им верувам. Беа отворени и ништо не скрија од мене“, кажал 65-годишниот Кајл. ... http://www.mkd.mk/svet/analizi/mojot-sin-ubi-255-lugje-i-jas-sum-najgordiot-tatko-na-svetot-video | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 19/1/2015, 15:57 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 19/1/2015, 19:27 | |
| | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 19/1/2015, 19:36 | |
| Буквално еден пост над твојот. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам | |
| |
|
| |
| Снајперско вооружување и снајперизам | |
|