Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 1/4/2015, 20:26
AR10 Super SASS ми изгледа нај badass полуавтоматски снајпер со среден калибар.БОПЕ со нив колку дилери издуваа ни тие незнаат
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
Alvar
Број на мислења : 11102
Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 5/4/2015, 22:00
______________________ Si vis pacem, para bellum
Alvar
Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 7/4/2015, 16:29
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 7/4/2015, 16:56
Дали мислите дека има пари АРМ да ги опреми снајпериските тимови со нешто подобро,од црна стрела и драгунов ? мислам дека,по логика,не би требало да кошта многу пари бидејќи се работи за мала бројка...не знам ПСО како стојат со вооружување за снајпери,но и нив многу често ги гледаме на слики со драгунов и црна стрела...
Зоран
Број на мислења : 3805
Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 7/4/2015, 17:15
JKD напиша:
Дали мислите дека има пари АРМ да ги опреми снајпериските тимови со нешто подобро,од црна стрела и драгунов ? мислам дека,по логика,не би требало да кошта многу пари бидејќи се работи за мала бројка...не знам ПСО како стојат со вооружување за снајпери,но и нив многу често ги гледаме на слики со драгунов и црна стрела...
Може така и сакат да гледаме. Имаат чешки Фалкони. А искрено секој од нас би сакал да види на показен збор еден Барет М-82 , М-110, М-24 или било која друга новотарија.ж Велат Ликот на армијата е лик на државата.
______________________ Мијак 100 %
Alvar
Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 7/4/2015, 17:45
Мислам дека доколку им побараат такви средства на америте, би ни ги дале без пари. Можеби не најновите верзии на снајперски пушки кој и кај нив сега влегуваат во употреба, но М24, SR25 или пак Barrett M82... ми се чини би дале. Не би биле првите кој би добиле таква донација, особено што веќе имаат донирано М4 и М249 на АРМ.
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 7/4/2015, 19:12
Врв е шајтекот која е единствената која е 100% прецизна на 2000 метри зборам за војничката верзија зошто шајтек направија една сега нова 100% прецизна и на 2500 метри!!! Ама сеуште не е во воена употреба,после шајтекот иде ајкураси интернешанал што ги имаат тигрите и сако трг22 и 42. Ама тоа ќе бидат само фантазии зошто сите 3 снајпери се скапи у пм,би кажал најскапи
Alvar
Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 9/4/2015, 14:26
Ако ја изгуби у некоја трева... тешко него.
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 9/4/2015, 16:07
Втората слика е истиот снајпер што го ставив јас понагоре.АР 10 што го имаат БОПЕ,само овде е со пригушувач
Alvar
Предмет: Re: Снајперско вооружување и снајперизам 9/4/2015, 16:24
Па, слични се... но не се исти. Оној кој го користат BOPE е AR-10 SuperSASS, овој подолу е SR-25 на Knight's Armament Co.