| Конкурси за вработување во МВР | |
|
+40Macedonian09 Macedonian Knight Генерал bojan1006 Drettica darkness gunner warior Gjole^Stolarot wezzy ZokiFifty Rashid ESN икс Спенсер petarbt Panter Nikolce Trajkovski Букефал nikolce jakimovski Зоран Simona Ancevska minceski Kristijankiko dekikb Goran695 milo0710 asdasd12312345 Dimche.Trpeski IgorM viston Braveheart993 assasian JKD Smrtnikot ace89 tose Momak od Gjorce Цане SIG 44 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 6/6/2015, 02:36 | |
| - Rashid напиша:
- JKD напиша:
- Па што кур ќутат тие Македонци таму ? што кур не ги грабнат на шамари и онака 50 кг имаат со се кревет шошоните ? ако управата не ги санкционирува,што дремат тие идни специјалци таму ?! да ми пее пред мене учк,уште во таква установа,ќе го задавам со една рака.
Еден шамар и лета и тој и тој... Некој платил, некој молел, некој трпел, некој за курташак влегол, некој имал среќа. Тие што молеле и што трпеле(трпат) верувај дека нема ни да помисли да стане да се тепа со некоја учка...знам такви момци, крпат крај со крај само за да стигнат од Битола,Велес,Виница итн... 500-600 денари превоз и уште 300 денари од дома да им дадат за да им се најдат за цела недела, а дома цела фамилија 4-5 души со 10.000 денари месечно опстојува. Плус се на тоа ќе добијат и прекршочна за ЈРМ, па после и приватна за физички напад и продај си ја куќата после. Па некое од "градскиве" што не им ја здрви,бар на еден да го осети убаво...како ли можат и тие таму инстркторите да ги слушаат,колеги нивни загинаа овие ги величат,па нека се расформира цела ебр и есз тогаш нека штрајкуваат ако го избркаат некој од нив ако дигне на шамари такво лигле...Бог да чува. Ти таму си ? никој ли бе од 400 души не им вика ништо да му ебам,абе утре ќе треба тие да не бранат од такви бе пизду матер.... | |
|
| |
Rashid
Број на мислења : 80
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 6/6/2015, 02:44 | |
| 2001 Tука погинавме, нема назад сега. Ќе не бранат тие што не убиваа, не убиваат и ќе не убиваат. Како и да е половина од нив сами ќе се исчистат бидејќи се неписмени, незнаат да читаат, не разбираат што се збори на предавањата така беше и во претходните генерации така ќе биде и сега. А што да прават кутрите македонци командири кога има и од нивните таму. И советници и командири има од нив. (советник е далеку поголем ранг од највисокиот командир таму, така да немоќни се они тотално) Трагикомично, се молам да ми се укаже шанса да фатам џафте од државава. ______________________ For alt vi har. Og alt vi er. Unanimi cum ratione.
| |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 6/6/2015, 02:45 | |
| - Rashid напиша:
- Многу работи се случија во Ц.О. после Куманово. Шипињата на глас пееле учк учк во бистрото за време на натпревари од ЛШ, по ходници, слики по Х мрежи со споменици и ознаки од учк , се чуствуваат многу силни сега...и знаете што? НИКОМУ НИШТО, никакви реакции ни санкции од управата. Резил најголем...
Од каде ти се овие информации? Мислам дека се неточни. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 6/6/2015, 02:46 | |
| - Rashid напиша:
- 2001
Tука погинавме, нема назад сега. Ќе не бранат тие што не убиваа, не убиваат и ќе не убиваат. Како и да е половина од нив сами ќе се исчистат бидејќи се неписмени, незнаат да читаат, не разбираат што се збори на предавањата така беше и во претходните генерации така ќе биде и сега. А што да прават кутрите македонци командири кога има и од нивните таму. И советници и командири има од нив. (советник е далеку поголем ранг од највисокиот командир таму, така да немоќни се они тотално) Трагикомично, се молам да ми се укаже шанса да фатам џафте од државава. Зошто мислам дека пиша дека си веќе влезен на конкурсот ? | |
|
| |
Rashid
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 6/6/2015, 02:48 | |
| - Smrtnikot напиша:
- Од каде ти се овие информации? Мислам дека се неточни.
таму сум, знам. - JKD напиша:
- Зошто мислам дека пиша дека си веќе влезен на конкурсот ?
сум ______________________ For alt vi har. Og alt vi er. Unanimi cum ratione.
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 6/6/2015, 02:49 | |
| па што држиш место на некој,а сакаш да фаќаш кидавела од државава ? зошто воопшто се пријавуваше ондак ? | |
|
| |
Rashid
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 6/6/2015, 02:53 | |
| - JKD напиша:
- па што држиш место на некој,а сакаш да фаќаш кидавела од државава ? зошто воопшто се пријавуваше ондак ?
Зошто? Бидејќо возам Југо во кое секој момент ќе испаднам со се седиште од него. Имам дипломирано и бев на постдипломски пред да излезе конкурсков и неможев работа без книшка да најдам...Да имав услови да бегам барем југото ќе го возев средено. Имам еден родител и уште два малолетни браќа со 250 евра тераме дома месец. ______________________ For alt vi har. Og alt vi er. Unanimi cum ratione.
| |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 6/6/2015, 02:56 | |
| - Rashid напиша:
- Smrtnikot напиша:
- Од каде ти се овие информации? Мислам дека се неточни.
таму сум, знам.
- JKD напиша:
- Зошто мислам дека пиша дека си веќе влезен на конкурсот ?
сум Ако си таму друже ќе знаеш дека не е така како што кажуваш и дека ништо од тоа се нема случено. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 6/6/2015, 02:56 | |
| - Rashid напиша:
- JKD напиша:
- па што држиш место на некој,а сакаш да фаќаш кидавела од државава ? зошто воопшто се пријавуваше ондак ?
Зошто? Бидејќо возам Југо во кое секој момент ќе испаднам со се седиште од него. Имам дипломирано и бев на постдипломски пред да излезе конкурсков и неможев работа без книшка да најдам...Да имав услови да бегам барем југото ќе го возев средено. Имам еден родител и уште два малолетни браќа со 250 евра тераме дома месец. има многу такви,но не сфаќам како си се нафатил за таква работа,боље да си поработел 2-3 месеца тука некоја основна работа па да си отишол надвор на работа,ќе си заработел за нова кола,неголи да идеш на конкурс,да фрлиш во вода 13 месеци во кои не можеш да работиш и да носиш дома леб,само за да заработиш за нова кола или за да фатиш кидавела од државава. Ама ти си знаеш,голем си.Само пак не можам да сфатам,едноставно...а ако не си можел да фатиш работа,како жити се си влегол на конкурсов без партиски врски | |
|
| |
Rashid
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 6/6/2015, 03:04 | |
| @ smrtnik - друже ти ако си таму тогаш си тотално неиформиран или пак тој што ти дава инфо е. @ JKD - книшка немам. братучед на мајка ми ми посреди да влезам. Во МВР работи човекот. Иначе идев работев летно време по Грција и Италија на берења секое лето во последните 4 години. Али ситуацијата дома не ми ја разбираш, а и немам апсолутно никаква причина да ти објаснувам нели . И сепак сите се јаки онлајн, на дело 95% ги нема. Така да неможеш да се буниш зошто е вака зошто е така, едноставно е и тоа е тоа, ако ти се допаѓа ќе останеш и ќе чекаш сами да испаднат, ако не ќе се степаш и ќе си леташ од центарот. ______________________ For alt vi har. Og alt vi er. Unanimi cum ratione.
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР | |
| |
|
| |
| Конкурси за вработување во МВР | |
|