|
|
| Конкурси за вработување во МВР | |
|
+40Macedonian09 Macedonian Knight Генерал bojan1006 Drettica darkness gunner warior Gjole^Stolarot wezzy ZokiFifty Rashid ESN икс Спенсер petarbt Panter Nikolce Trajkovski Букефал nikolce jakimovski Зоран Simona Ancevska minceski Kristijankiko dekikb Goran695 milo0710 asdasd12312345 Dimche.Trpeski IgorM viston Braveheart993 assasian JKD Smrtnikot ace89 tose Momak od Gjorce Цане SIG 44 posters | |
Автор | Порака |
---|
gunner
Број на мислења : 51
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 4/9/2015, 16:48 | |
| - Спенсер напиша:
- Завршени се прегледите и разговорите мислам т.е. интервјуата и со ДБК. Значи се чека на финален список сега, ама доколку си бил на лекарски и на интервју со ДБК... 99.9% си влезен.
не мора да значи еве на пример од кај мене од општина во игра се околу 15 луѓе со поминати лекарски/дбк разговор, а само 8до10 ќе бидат влезени | |
| | | Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 4/9/2015, 19:50 | |
| - Спенсер напиша:
- Завршени се прегледите и разговорите мислам т.е. интервјуата и со ДБК. Значи се чека на финален список сега, ама доколку си бил на лекарски и на интервју со ДБК... 99.9% си влезен.
Минатата година имаше еден куп луѓе кои поминаа лекарски, извршија разговор со УБК и на крај не беа повикани. Па дури имаше и такви кои беа повикани за потпишување на договор за обука, а сепак не беа вметнати на конечниот список. Така да, додека не стават потпис не би рекол дека има нешто сигурно. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
| | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 5/9/2015, 01:24 | |
| а за случај што го викнале да потпише,3 дена унапред му кажале дата,и му се јавиле ден пред да потпише навечер,и му ркеле,извини ама грешка сме направиле ? трагикомично,и да се смееш,и да плачеш... | |
| | | ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 5/9/2015, 15:07 | |
| лекот е само легијата ниту арм ни мвр ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
| | | икс
Број на мислења : 81
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 5/9/2015, 15:50 | |
| Легијата ама 2-ра падобранска регимента, тие се специјалци, другото е претворено во обична пешадија и инженерија., | |
| | | JKD
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 5/9/2015, 15:50 | |
| и да гинеш за туѓ народ и туѓи интереси,туѓа држава...за мене,тоа не е лекот. | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 5/9/2015, 17:28 | |
| А тука па нема да гинеш ни за народ ни за држава, туку само за туѓи интереси ако гледаме така. А ако ја гледаш ИСИС како закана, Легионерите се меѓу првите редови, нели е подобро ти да отидеш кај непријателот, наместо да чекаш тој да дојде кај тебе. Инаку темава е најнесоодветното место за разговоров, ќе не караат од горе Си има место муабетов... |
| | | JKD
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 5/9/2015, 21:27 | |
| Марче,размисли два пати пред да пишеш нешто.СЕКОЈА војна во светов,е исценирана,ако гледаш со тие очи.Нема војна на светов зад која не се кријат интереси,и ќе се кријат.Но во тие војни,страда невино население,страда државата,страда народот.Македонија после времето на Александар,никогаш нема напаѓано туѓ народ,само си го бранела своето.Својот народ,својот дом,државата. Легијата не се бори против ИСИС,најчесто се ангажирани во Африка,каде држат огромни нафтени платформи.Што мислиш,зашто ? го бранат народот свој,домот ? или можеби,затоа што нафтата е најдрагоценото нешто(после водата) на овој свет ? Ако за тебе,боље е да гинеш за нафта,неголи за својот народ и дом(по цена зад таа војна да стојат нечиви интереси,што е ФАКТ за секоја војна),тогаш за мене не е. | |
| | | Спенсер
Број на мислења : 214
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 6/9/2015, 13:54 | |
| - JKD напиша:
- Ако за тебе,боље е да гинеш за нафта,неголи за својот народ и дом(по цена зад таа војна да стојат нечиви интереси,што е ФАКТ за секоја војна),тогаш за мене не е.
Види сеа, зависи за кој народ. Да сум Русин, Израелец, Германец, Американец... има да изгинам без око да ми трепне. Ама за овој народ тука што ме опкружува ? За ваква ретардација и неписменост ? Штета што тоа е реалноста и вистината. Штета што сите соништа и надежи од порано се срушени. Среќа па ми се отворија очите некако, почнав да ги сфаќам работите и да размислувам. Љубовта кон таа професија никогаш нема да згасне, и милиони евра да имам- пак ќе го сакам и би го работел тоа. Ама тука, не бива бе братко едноставно, не бива. | |
| | | Спенсер
Број на мислења : 214
| | | | Sponsored content
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР | |
| |
| | | | Конкурси за вработување во МВР | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |