|
|
| Конкурси за вработување во МВР | |
|
+40Macedonian09 Macedonian Knight Генерал bojan1006 Drettica darkness gunner warior Gjole^Stolarot wezzy ZokiFifty Rashid ESN икс Спенсер petarbt Panter Nikolce Trajkovski Букефал nikolce jakimovski Зоран Simona Ancevska minceski Kristijankiko dekikb Goran695 milo0710 asdasd12312345 Dimche.Trpeski IgorM viston Braveheart993 assasian JKD Smrtnikot ace89 tose Momak od Gjorce Цане SIG 44 posters | |
Автор | Порака |
---|
Спенсер
Број на мислења : 214
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 4/3/2015, 23:49 | |
| Абе има и дечки што биле повикани во идризово да потпишат договор за обука- а денес ги немало на списоците... не е убаво така, греота луѓето се израдувале, собрале најблиските да одат да потпишат денес- одат и ги нема на списокот.. | |
| | | Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 5/3/2015, 07:47 | |
| Убаво е шо се израдувале децата, ама овој договор не значи ама баш ништо. Ова е договор за обука со кој на лицето му е доделен статус "кандидат за полициски службеник" и со тоа му се доделени одредени права и обврски и треба да почитува соодветни правила согласно со договорот и правилникот, доколку тоа не е така, лицето може да лета уште веднаш. Доколку кандидатот биде избркан, трошоците за престојувањето паѓаат на негова сметка, цена од околу 550 денари од ден. Така да нека не се занесуваат уште, има разлика помеѓу договор за обука и решение за работа. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
| | | Спенсер
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 5/3/2015, 11:11 | |
| Точно така. Еден па што го познавам, уште одма почнал да се дува ко паун да иде, а обуката уште не почната дебили ... Мене се ми е кристално јасно, но 99% од овие примените на обука ни во најлудите соништа не би биле полицајци- па не разбираат ништо, ама ај... има време, ќе научат Нека им е со среќа обуката, и нека служат за доброто на НАРОДОТ и ДРЖАВАТА. | |
| | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 5/3/2015, 11:27 | |
| ај можда тие пауни ќе паднат предвреме,па ќе се примат нови дечки,асални... | |
| | | Спенсер
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 5/3/2015, 11:33 | |
| | |
| | | JKD
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 5/3/2015, 14:01 | |
| Што ти е план сеа ? мада тоа е приватно,ама ако сакаш кажи...ќе бркаш кабли,ќе се спремаш за нареден да освоиш 40 бода,или ќе бараш леб во нешто друго ? и не те ребрав,знам дека невозможно е тоа,пак на тоа место ќе се прими друго лигле,ама ЗАМИСЛИ да беше така...на такви лиглиња што ќе паднеле,да викаа дечки што биле во топ 10 на листите за физички.. | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 5/3/2015, 17:27 | |
| - Спенсер напиша:
- Точно така. Еден па што го познавам, уште одма почнал да се дува ко паун да иде, а обуката уште не почната дебили
... Мене се ми е кристално јасно, но 99% од овие примените на обука ни во најлудите соништа не би биле полицајци- па не разбираат ништо, ама ај... има време, ќе научат Нека им е со среќа обуката, и нека служат за доброто на НАРОДОТ и ДРЖАВАТА. A јас од другариве кои влегоа на овој конкурс сега уште не почнати со обука, односно уште не облекле зелена (гуштерска) униформа, сеуште не фатиле оружје во рака, не ги пратиле на терени, со еден збор уште не влегле во Идризово и не ја почуствувале обукава, се испофалија на фб со поставување на слики од специјалци, фотошопирани слики како би изгледале они во униформа, слики од оружје кои ни самите не го знаат што модел и калибар е, а до сега што ги познавам никогаш во рака оружје не фатиле, сега ги гледаш наеднаш ставаат такви слики, човек ќе помисли овие супер специјаци се и кознае колкаво познавање од војска имаат. Со деннови им се смеев на нивното фалење. А не се ништо поарни ни тие од претходните два конкурси. Значи со тоа се гледа дека во МВР е вработено се и сешто, односно луѓе кои не би требало да ја работат таа работа (со чест на исклучоци). После ај ослони се на нив. За да ја работиш таа работа прво треба да се интересираш и да си вљубен во воено полициската работа како ние сите овде на форумов што со години имаме интерес за оружје и општо војска и полиција, а не некој кој до вчера не разликувал Калашников и М16, или пак не го ни интересирало нешто за војска и полиција сега кога станал полицаец да се филма и да глуми лудило. Ама тоа е во оваа наша држава, нека им е со среќа и им поссакувам многу успех во работата. |
| | | Спенсер
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 5/3/2015, 18:56 | |
| @Кико, друже не знам што ќе правам искрено Желбата си останува, но мислам дека никогаш нема да ми се оствари. Имам можности за други работни места, но јас бев запнат за ова како слеп за стап. Што знам, да сме здрави и живи најпрво, понатаму што биде биде. Не е до мене едноставно, и затоа не ми е многу криво, јас моето го завршив. @ХолиТемпл Абе брат, од такви филмаџии коса ми се крева и се нервирам. Јас порано нешо викав еј јас војска ќе идам доброволна, сакам специјална ова она- знаеш што ми збореа ? Ти брат будала си, да ми команда некој, во кал на дожд да сум... јас брат оделце, саат на рака, кола, канцелариј, 08-16 работно време, е тоа ќе работам.. Ене ги сега, истите тие се во идризово или веќе почнуваат со работа... Додека јас во основно/средно/факс собирав календари амблеми маички, ме правеа ненормален. Ене ги, денес сите мои слики што сум ги постирал од амблемите и календарите (такви слики од ЕСЗ календари амблеми, 90% се од мене ставени по нет)- за вие кои се интересирате да ги видите- е сите тие слики се на нивните профили. Друго, дечки што беа примени во ЕБР и веќе работат таму... по ФБ коментираат на секој чекор како тоа ние од дома седиме и јадеме бурек, а они направиле толку МНОГУ за државата и народот ? А сето тоа го постигнале со служба од 3 месеци до сега ? Гинеле они за државата нели ? До вчера не разликуваа пиштол од пушка и авион од хеликоптер бе.. Сега им дадоа баретки и службено оружје да го носат на кафе и да се курчат со него ? Па познавам луѓе кои биле ранети во единиците, на терен цела 2001 на командни позиции, заменик командант 5-6год што беше на една од единиците кој нема акција во која не бил.. човекот еден збор не изустува, освен кога ќе го напнам јас, и тоа само на мене со препорака да остане меѓу нас. Ама тоа е. Некој ќе рече дека јадам гом*а од љубомора пошто мене не ме примиле... пробав, не ми успеа и тоа е тоа. Тие што влегоа, нека се здрави и живи и се надевам знаат во што се впуштаат. Зашто ќе имаат моменти каде што ќе им дојде преку глава, и парите што ги земаат(99% од тие во единиците се ради повисоката плата) ќе им прекипе све, па нема ни многу да издржат. Сепак, нека им е со среќа. Тоа е тоа, реалноста е 99% таа. | |
| | | JKD
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 5/3/2015, 20:32 | |
| факт дека работата не може да каже ИЗВИНИ на некого...си влегол со ИЗВИНИ за тестовите,со врски,ама работата не може да ти го приушти истото...е таму,90% од тие што ниакд не ни сакале да бидат полицајци/специјалци,ќе се откажат.Така да врти-сучи пак ќе пуштаат конкурси,пошто и јас знам за пример кај што влегол,го примиле во ЕБР,работел некое време,не можел да издржи-напуштил.Еден пример јас знам,но сигурно има многу повеќе. | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 5/3/2015, 21:59 | |
| - Спенсер напиша:
@ХолиТемпл Абе брат, од такви филмаџии коса ми се крева и се нервирам. Јас порано нешо викав еј јас војска ќе идам доброволна, сакам специјална ова она- знаеш што ми збореа ? Ти брат будала си, да ми команда некој, во кал на дожд да сум... јас брат оделце, саат на рака, кола, канцелариј, 08-16 работно време, е тоа ќе работам.. Ене ги сега, истите тие се во идризово или веќе почнуваат со работа... Додека јас во основно/средно/факс собирав календари амблеми маички, ме правеа ненормален. Ене ги, денес сите мои слики што сум ги постирал од амблемите и календарите (такви слики од ЕСЗ календари амблеми, 90% се од мене ставени по нет)- за вие кои се интересирате да ги видите- е сите тие слики се на нивните профили.
Друго, дечки што беа примени во ЕБР и веќе работат таму... по ФБ коментираат на секој чекор како тоа ние од дома седиме и јадеме бурек, а они направиле толку МНОГУ за државата и народот ? А сето тоа го постигнале со служба од 3 месеци до сега ? Гинеле они за државата нели ? До вчера не разликуваа пиштол од пушка и авион од хеликоптер бе.. Сега им дадоа баретки и службено оружје да го носат на кафе и да се курчат со него ?
Па познавам луѓе кои биле ранети во единиците, на терен цела 2001 на командни позиции, заменик командант 5-6год што беше на една од единиците кој нема акција во која не бил.. човекот еден збор не изустува, освен кога ќе го напнам јас, и тоа само на мене со препорака да остане меѓу нас.
Ама тоа е. Некој ќе рече дека јадам гом*а од љубомора пошто мене не ме примиле... пробав, не ми успеа и тоа е тоа.
Тие што влегоа, нека се здрави и живи и се надевам знаат во што се впуштаат. Зашто ќе имаат моменти каде што ќе им дојде преку глава, и парите што ги земаат(99% од тие во единиците се ради повисоката плата) ќе им прекипе све, па нема ни многу да издржат. Сепак, нека им е со среќа.
Тоа е тоа, реалноста е 99% таа. Па тоа е тоа што сакам да го кажам само ти посликовито го раскажа со свои примери. Најлесен аргумент и изговор на овие новопечениве безбедносни припадници е баш тој аргумент, "ни љубоморите и лечите фрустрации на нас зашто вие не сте влегле, додека ние сме влегле". Голема работа ако ние не сме влегле, после мубаетите кои ги слушнав, и добро е што не сум влегол во МВР. А за тие што прошлата година влегоа во ЕБР и ЕСЗ, се уфилмани и се понашаат како најголеми фраери, (со чест на големи исклучоци) така да не ми се збори за нив бидејќи ме нервираат многу. |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР | |
| |
| | | | Конкурси за вработување во МВР | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|