Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Конкурси за вработување во МВР

Go down 
+40
Macedonian09
Macedonian Knight
Генерал
bojan1006
Drettica
darkness
gunner
warior
Gjole^Stolarot
wezzy
ZokiFifty
Rashid
ESN
икс
Спенсер
petarbt
Panter
Nikolce Trajkovski
Букефал
nikolce jakimovski
Зоран
Simona Ancevska
minceski
Kristijankiko
dekikb
Goran695
milo0710
asdasd12312345
Dimche.Trpeski
IgorM
viston
Braveheart993
assasian
JKD
Smrtnikot
ace89
tose
Momak od Gjorce
Цане
SIG
44 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 59 ... 84  Next
АвторПорака
Спенсер

Спенсер

Број на мислења : 214

Конкурси за вработување во МВР - Page 34 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 34 Empty4/3/2015, 23:49

Абе има и дечки што биле повикани во идризово да потпишат договор за обука- а денес ги немало на списоците... не е убаво така, греота луѓето се израдувале, собрале најблиските да одат да потпишат денес- одат и ги нема на списокот..
Вратете се на почетокот Go down
Smrtnikot

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 34 Empty5/3/2015, 07:47

Убаво е шо се израдувале децата, ама овој договор не значи ама баш ништо. Ова е договор за обука со кој на лицето му е доделен статус "кандидат за полициски службеник" и со тоа му се доделени одредени права и обврски и треба да почитува соодветни правила согласно со договорот и правилникот, доколку тоа не е така, лицето може да лета уште веднаш. Доколку кандидатот биде избркан, трошоците за престојувањето паѓаат на негова сметка, цена од околу 550 денари од ден. Така да нека не се занесуваат уште, има разлика помеѓу договор за обука и решение за работа.

Спенсер

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 34 Empty5/3/2015, 11:11

Точно така. Еден па што го познавам, уште одма почнал да се дува ко паун да иде, а обуката уште не почната Glava v zid дебили
...
Мене се ми е кристално јасно, но 99% од овие примените на обука ни во најлудите соништа не би биле полицајци- па не разбираат ништо, ама ај... има време, ќе научат Smile  Нека им е со среќа обуката, и нека служат за доброто на НАРОДОТ и ДРЖАВАТА.
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 34 Empty5/3/2015, 11:27

ај можда тие пауни ќе паднат предвреме,па ќе се примат нови дечки,асални...Very Happy
Спенсер

Спенсер

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 34 Empty5/3/2015, 11:33

Ма немој да ме јебеш бре ;D Very Happy Very Happy Very Happy Не ме ребрај и ти сеа, не ме примија и тоа е тоа. И не зборам од инат, само сум реален. Very Happy
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 34 Empty5/3/2015, 14:01

Што ти е план сеа ? мада тоа е приватно,ама ако сакаш кажи...ќе бркаш кабли,ќе се спремаш за нареден да освоиш 40 бода,или ќе бараш леб во нешто друго ?

и не те ребрав,знам дека невозможно е тоа,пак на тоа место ќе се прими друго лигле,ама ЗАМИСЛИ да беше така...на такви лиглиња што ќе паднеле,да викаа дечки што биле во топ 10 на листите за физички..Very Happy
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 34 Empty5/3/2015, 17:27

Спенсер напиша:
Точно така. Еден па што го познавам, уште одма почнал да се дува ко паун да иде, а обуката уште не почната  Glava v zid дебили
...  
Мене се ми е кристално јасно, но 99% од овие примените на обука ни во најлудите соништа не би биле полицајци- па не разбираат ништо, ама ај... има време, ќе научат Smile  Нека им е со среќа обуката, и нека служат за доброто на НАРОДОТ и ДРЖАВАТА.

A јас од другариве кои влегоа на овој конкурс сега уште не почнати со обука, односно уште не облекле зелена (гуштерска) униформа, сеуште не фатиле оружје во рака, не ги пратиле на терени, со еден збор уште не влегле во Идризово и не ја почуствувале обукава, се испофалија на фб со поставување на слики од специјалци, фотошопирани слики како би изгледале они во униформа, слики од оружје кои ни самите не го знаат што модел и калибар е, а до сега што ги познавам никогаш во рака оружје не фатиле, сега ги гледаш наеднаш ставаат такви слики, човек ќе помисли овие супер специјаци се и кознае колкаво познавање од војска имаат. Со деннови им се смеев на нивното фалење. Laughing Glava v zid

А не се ништо поарни ни тие од претходните два конкурси. Значи со тоа се гледа дека во МВР е вработено се и сешто, односно луѓе кои не би требало да ја работат таа работа (со чест на исклучоци). После ај ослони се на нив. Glava v zid

За да ја работиш таа работа прво треба да се интересираш и да си вљубен во воено полициската работа како ние сите овде на форумов што со години имаме интерес за оружје и општо војска и полиција, а не некој кој до вчера не разликувал Калашников и М16, или пак не го ни интересирало нешто за војска и полиција сега кога станал полицаец да се филма и да глуми лудило.

Ама тоа е во оваа наша држава, нека им е со среќа и им поссакувам многу успех во работата.
Спенсер

Спенсер

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 34 Empty5/3/2015, 18:56

@Кико, друже не знам што ќе правам искрено Very Happy Желбата си останува, но мислам дека никогаш нема да ми се оствари. Имам можности за други работни места, но јас бев запнат за ова како слеп за стап. Што знам, да сме здрави и живи најпрво, понатаму што биде биде. Не е до мене едноставно, и затоа не ми е многу криво, јас моето го завршив.

@ХолиТемпл
Абе брат, од такви филмаџии коса ми се крева и се нервирам. Јас порано нешо викав еј јас војска ќе идам доброволна, сакам специјална ова она- знаеш што ми збореа ? Ти брат будала си, да ми команда некој, во кал на дожд да сум... јас брат оделце, саат на рака, кола, канцелариј, 08-16 работно време, е тоа ќе работам.. Ене ги сега, истите тие се во идризово или веќе почнуваат со работа...
Додека јас во основно/средно/факс собирав календари амблеми маички, ме правеа ненормален. Ене ги, денес сите мои слики што сум ги постирал од амблемите и календарите (такви слики од ЕСЗ календари амблеми, 90% се од мене ставени по нет)- за вие кои се интересирате да ги видите-  е сите тие слики се на нивните профили. Smile  

Друго, дечки што беа примени во ЕБР и веќе работат таму... по ФБ коментираат на секој чекор како тоа ние од дома седиме и јадеме бурек, а они направиле толку МНОГУ за државата и народот ? А сето тоа го постигнале со служба од 3 месеци до сега ? Гинеле они за државата нели ?  До вчера не разликуваа пиштол од пушка и авион од хеликоптер бе.. Сега им дадоа баретки и службено оружје да го носат на кафе и да се курчат со него ?

Па познавам луѓе кои биле ранети во единиците, на терен цела 2001 на командни позиции, заменик командант 5-6год што беше на една од единиците кој нема акција во која не бил.. човекот еден збор не изустува, освен кога ќе го напнам јас, и тоа само на мене со препорака да остане меѓу нас.

Ама тоа е. Некој ќе рече дека јадам гом*а од љубомора пошто мене не ме примиле... пробав, не ми успеа и тоа е тоа.

Тие што влегоа, нека се здрави и живи и се надевам знаат во што се впуштаат. Зашто ќе имаат моменти каде што ќе им дојде преку глава, и парите што ги земаат(99% од тие во единиците се ради повисоката плата) ќе им прекипе све, па нема ни многу да издржат. Сепак, нека им е со среќа.

Тоа е тоа, реалноста е 99% таа.
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 34 Empty5/3/2015, 20:32

факт дека работата не може да каже ИЗВИНИ на некого...си влегол со ИЗВИНИ за тестовите,со врски,ама работата не може да ти го приушти истото...е таму,90% од тие што ниакд не ни сакале да бидат полицајци/специјалци,ќе се откажат.Така да врти-сучи пак ќе пуштаат конкурси,пошто и јас знам за пример кај што влегол,го примиле во ЕБР,работел некое време,не можел да издржи-напуштил.Еден пример јас знам,но сигурно има многу повеќе.
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 34 Empty5/3/2015, 21:59

Спенсер напиша:

@ХолиТемпл
Абе брат, од такви филмаџии коса ми се крева и се нервирам. Јас порано нешо викав еј јас војска ќе идам доброволна, сакам специјална ова она- знаеш што ми збореа ? Ти брат будала си, да ми команда некој, во кал на дожд да сум... јас брат оделце, саат на рака, кола, канцелариј, 08-16 работно време, е тоа ќе работам.. Ене ги сега, истите тие се во идризово или веќе почнуваат со работа...
Додека јас во основно/средно/факс собирав календари амблеми маички, ме правеа ненормален. Ене ги, денес сите мои слики што сум ги постирал од амблемите и календарите (такви слики од ЕСЗ календари амблеми, 90% се од мене ставени по нет)- за вие кои се интересирате да ги видите-  е сите тие слики се на нивните профили. Smile  

Друго, дечки што беа примени во ЕБР и веќе работат таму... по ФБ коментираат на секој чекор како тоа ние од дома седиме и јадеме бурек, а они направиле толку МНОГУ за државата и народот ? А сето тоа го постигнале со служба од 3 месеци до сега ? Гинеле они за државата нели ?  До вчера не разликуваа пиштол од пушка и авион од хеликоптер бе.. Сега им дадоа баретки и службено оружје да го носат на кафе и да се курчат со него ?

Па познавам луѓе кои биле ранети во единиците, на терен цела 2001 на командни позиции, заменик командант 5-6год што беше на една од единиците кој нема акција во која не бил.. човекот еден збор не изустува, освен кога ќе го напнам јас, и тоа само на мене со препорака да остане меѓу нас.

Ама тоа е. Некој ќе рече дека јадам гом*а од љубомора пошто мене не ме примиле... пробав, не ми успеа и тоа е тоа.

Тие што влегоа, нека се здрави и живи и се надевам знаат во што се впуштаат. Зашто ќе имаат моменти каде што ќе им дојде преку глава, и парите што ги земаат(99% од тие во единиците се ради повисоката плата) ќе им прекипе све, па нема ни многу да издржат. Сепак, нека им е со среќа.

Тоа е тоа, реалноста е 99% таа.

Па тоа е тоа што сакам да го кажам само ти посликовито го раскажа со свои примери. Најлесен аргумент и изговор на овие новопечениве безбедносни припадници е баш тој аргумент, "ни љубоморите и лечите фрустрации на нас зашто вие не сте влегле, додека ние сме влегле". Голема работа ако ние не сме влегле, после мубаетите кои ги слушнав, и добро е што не сум влегол во МВР.

А за тие што прошлата година влегоа во ЕБР и ЕСЗ, се уфилмани и се понашаат како најголеми фраери, (со чест на големи исклучоци) така да не ми се збори за нив бидејќи ме нервираат многу.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 34 Empty

Конкурси за вработување во МВР
Вратете се на почетокот 
Страна 34 of 84Отиди на страна : Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 59 ... 84  Next
 Similar topics
-
» Конкурси за вработување во МВР