Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Конкурси за вработување во МВР

Go down 
+40
Macedonian09
Macedonian Knight
Генерал
bojan1006
Drettica
darkness
gunner
warior
Gjole^Stolarot
wezzy
ZokiFifty
Rashid
ESN
икс
Спенсер
petarbt
Panter
Nikolce Trajkovski
Букефал
nikolce jakimovski
Зоран
Simona Ancevska
minceski
Kristijankiko
dekikb
Goran695
milo0710
asdasd12312345
Dimche.Trpeski
IgorM
viston
Braveheart993
assasian
JKD
Smrtnikot
ace89
tose
Momak od Gjorce
Цане
SIG
44 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 59 ... 84  Next
АвторПорака
Спенсер

Спенсер

Број на мислења : 214

Конкурси за вработување во МВР - Page 35 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 35 Empty5/3/2015, 22:44

Може они да зборат што сакаат. Утре да им шушне некој за 1000 денари поголема плата- први ќе избегаат. Нит љубоморам, нит па имам фрустрации, нит па на некој му посакувам нешто лошо. Smile Не ни сакам да се споредувам со такви филмаџии.
Да не бев јас и другите како мене, немаше да имаат слики од календарите и амблемите да ги постават гордо сега на своите фб профили Razz

Ама нека им биде. Се надевам добро  и правилно ќе си ја извршуваат работата. А ние што не влеговме... кај знаеш, може нас не чека канцеларија сако и кола, и работно време 08-16. Very Happy
Вратете се на почетокот Go down
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 35 Empty5/3/2015, 23:03

да те поправам само,и тие со канцеларија,немаат одредено време на работа...и они можат у секоја доба да ги повикаат на работа,знам лично таков пример кој многу често сум го гледал и слушал како вика извинете,од работа ме бараат итно...но сепак,на долгорочен план,боље е таа работа-канцеларија,сако,кола,неголи тренинг-обука-терен,на крај краева не ги носат тие од канцеларија у први борбени линии ако дојде до нешто такво...Very Happy но сепак,кој што сака и како гледа на работите.
gunner

Број на мислења : 51

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 35 Empty6/3/2015, 20:21

Реално ако има први борбени редови или слични работи сите ќе одиме независно дали сме џаболебари,студенти,ебр/есз...
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 35 Empty6/3/2015, 20:29

Нема сите да одиме сигурно,ќе има и такви(многу) што ќе бидат на бања...некои ќе ги крие чичо/мама/стрико,други ќе си пукаат у нога и слично...но муабетот ми беше,инспектори нема да однесат таму сигурно,освен ако нема веќе друг извор па и нив да ги однесат во први линии,па и втори-трети сигурно не би ги однеле..
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 35 Empty7/3/2015, 01:20

gunner напиша:
Реално ако има први борбени редови или слични работи сите ќе одиме независно дали сме џаболебари,студенти,ебр/есз...

Еве јас ќе зборам во мое име. Зашто јас да одам кога некој од МВР/АРМ кога би ме прател што пишувам на форумов ќе каже за мене "види го ова детиште глуми специјалец а никогаш не бил во војска, и ако пукне конфликт прв ќе се скрие и ќе избега, нема појма од ништо, гледа многу Рамбо филмови, неспособен" итн.

Имав таква ситуација пред 2-3 години (може и повеќе, не ме фаќајте за збор кога беше) со припадници на една единица од полицијата (која не ми е омилена, а имам другари кои се во неа и ги почитувам и го почитувам тоа што го работат) и почна она нивното фурање, цинично да ме понижуваат, да ме исмеваат, дека јас ништо незнам, дека сум кукавица, петарда да ми пукнело до нога ќе сум се измочал во гаќи итн, и се тоа од донесен заклучок кои првпат ме гледаат во животот. Сето тоа време додека ме правеа од г***о подоле, собирав нервоза во мене и ми идеше да земам едно дрво и да го искршам од нив, ама успеав да се исконтролирам.
А многу пати без повод и причина се има десено да ме испровоцираат припадници на МВР, дали на некој собир, утакмица или протест. Ако носат со себе КОМПЛЕКСИ нека не ги истураат на некој што никогаш во живот не го виделе и не им згрешил ништо.

И послем, нели јас како "неспособен за носење", "користење" и за "непознавање на оружје" и "кукавица",(според нив) кој никогаш не помирисал барут, немам воена обука, зашто би идел да идам да војувам. Има луѓе за тоа.
Smrtnikot

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 35 Empty7/3/2015, 10:58

JKD напиша:
Нема сите да одиме сигурно,ќе има и такви(многу) што ќе бидат на бања...некои ќе ги крие чичо/мама/стрико,други ќе си пукаат у нога и слично...но муабетот ми беше,инспектори нема да однесат таму сигурно,освен ако нема веќе друг извор па и нив да ги однесат во први линии,па и втори-трети сигурно не би ги однеле..

Секој си има своја намена и улога со цел државата да може да функционира нормално.

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 35 Empty7/3/2015, 20:27

Новиве што заврија обуката ги ставиле на различни работни места претежно по станици, но сепак има и дел што се распоредени во специјалните единици, па ме интересира според што се врши ова распоредување?
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 35 Empty7/3/2015, 20:37

јас лично знам за еден дечко кој што тренираше 8+ години џит кун до,доста спремен е,стабилен,се видовме пред некој ден,стоиме добро,ама не збори многу,само ми кажа дека ќе идел на селекција за во есз и тоа беше тоа...друго лигле да беше ќе ми вртеше филмови ќе ми глумеше ван дам,така да веројатно и самото тоа што вежбал вештина,беше еден од најдобрите,веројатно се покажал добро и таму,спремен е физички,не е копиљ да се курчи што и како направил,нема ни 1 слика на фб од обуката,за разлика од шиптарине што секој ден слики ставаат,сепак ЕСЗ е специјална единица и елита,сигурно не гледаат само кој колку склека ќе направи и кој како пука и толку.
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 35 Empty7/3/2015, 22:39

JKD да те надоврзам гледаат и да си на министер или премиер син или на владика внук.Бараат врски ептен,ти како мислиш дека се влезени жените во есз и шиптарчињава.Комедииии,единствено признавам псо ако те бидиува те бидува ако не бегај дома Very Happy
И да те прашам го имаш прашувано тој другарот твој како влегол на конкурсот за полицаец,оти ако немал ептен дебели кабли или не дал доволно сума на кеш нема шанси да влегол

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 35 Empty7/3/2015, 23:48

За жени знам дека имаат внесено во есз, но и шиптарчиња истотака???
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 35 Empty

Конкурси за вработување во МВР
Вратете се на почетокот 
Страна 35 of 84Отиди на страна : Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 59 ... 84  Next
 Similar topics
-
» Конкурси за вработување во МВР