Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Конкурси за вработување во МВР

Go down 
+40
Macedonian09
Macedonian Knight
Генерал
bojan1006
Drettica
darkness
gunner
warior
Gjole^Stolarot
wezzy
ZokiFifty
Rashid
ESN
икс
Спенсер
petarbt
Panter
Nikolce Trajkovski
Букефал
nikolce jakimovski
Зоран
Simona Ancevska
minceski
Kristijankiko
dekikb
Goran695
milo0710
asdasd12312345
Dimche.Trpeski
IgorM
viston
Braveheart993
assasian
JKD
Smrtnikot
ace89
tose
Momak od Gjorce
Цане
SIG
44 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 25 ... 47, 48, 49 ... 66 ... 84  Next
АвторПорака
Гостин
Гостин

Конкурси за вработување во МВР - Page 48 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 48 Empty4/6/2015, 21:26

Od koga go brkas, Holy?
Вратете се на почетокот Go down
Smrtnikot

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 48 Empty5/6/2015, 20:51

JKD напиша:
HolyTemple напиша:
Ако има нов конкурс, оваа година уште помалку ќе се пријават. После случката во Куманово, многумина ќе размислат за влегување во полиција. Мое мислење, не викам дека е вистина.

Чул те Господ.Баш би било интересно да каже некој дали и се откажал некој на конкурсот после случувањата,пошто не е само да влезеш и да си речеш топ ќе си имам плата и слика со 200 лајкови..да влагаа само луѓе што сакаат да работат тоа и што се СВЕСНИ за ризикот,ќе беше конкурсот онаков каков што требаше да биде.Не дека тие што се свесни не се плашат,но свесноста е многу битна работа за такви ризични ситуации,наспроти реториката-ај бе ми е гајле,ќе дремам у комбе и ќе зимам плата.

Сеуште никој се нема откажано, освен еден дечко кој мислам дека се откажал поради заминување во странство и тоа 1 месец пред случката во Куманово. Барем според информациите кои ги имам.

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 48 Empty5/6/2015, 20:59

Smrtnikot напиша:
JKD напиша:
HolyTemple напиша:
Ако има нов конкурс, оваа година уште помалку ќе се пријават. После случката во Куманово, многумина ќе размислат за влегување во полиција. Мое мислење, не викам дека е вистина.

Чул те Господ.Баш би било интересно да каже некој дали и се откажал некој на конкурсот после случувањата,пошто не е само да влезеш и да си речеш топ ќе си имам плата и слика со 200 лајкови..да влагаа само луѓе што сакаат да работат тоа и што се СВЕСНИ за ризикот,ќе беше конкурсот онаков каков што требаше да биде.Не дека тие што се свесни не се плашат,но свесноста е многу битна работа за такви ризични ситуации,наспроти реториката-ај бе ми е гајле,ќе дремам у комбе и ќе зимам плата.

Сеуште никој се нема откажано, освен еден дечко кој мислам дека се откажал поради заминување во странство и тоа 1 месец пред случката во Куманово. Барем според информациите кои ги имам.

како и да е,наредните ќе размислам 3 пати пред да отидат Smile
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 48 Empty5/6/2015, 21:31

тој што силно го сака овој занат случките нема да му се  пречка туку предизвик.

Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 48 Empty5/6/2015, 23:10

MISFIT напиша:
Od koga go brkas, Holy?

Oд последниов, инаку претходните два немав воља да се пријавам, а третиот се пријавив но не ги поминав сите вежби.
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 48 Empty5/6/2015, 23:28

Зоран напиша:

Точно, кога влегуваш да работиш таква работа, треба да се помириш со фактот дека работиш работа која не е за заебанција, тука единствено само ќе ги нагласам ЕБР, ПЕП, ЕСЗ и АЛФА кои се изложени на смртна опасност, еве денеска со видео порака се јавија брадоњиве, нашите "комшии" кои се на турнеја во Сирија и Ирак и бараат од нивните подржувачи и соборци кои се тука да ги убиваат војниците и полицајците во државите од кои доаѓаат, а еден од Косово ја спомна и Македонија покрај останатите, така да кај нас први кои се изложени на оваа опасност се набројаните. Така да треба нашиве да размслуваат за идните конкурси дека треба да примаат луѓе кои ќе се носат со таа работа, а не позери кои се сликаат со оружје и сликите ги поставуваат на фб, за да покажат колку се "опасни", а прва посериозна акција да доживеат страв, и манекенки (пардон убави девојчињаVery Happy ), по станициве, (така да да ти е мерак да направиш кривично дело и некоја таква да те апсиVery Happy). Шала на страна има и големи исклучоци.

Но, да не ја трубиме со офф топик
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 48 Empty6/6/2015, 00:40

HolyTemple напиша:
Зоран напиша:

Точно, кога влегуваш да работиш таква работа, треба да се помириш со фактот дека работиш работа која не е за заебанција, тука единствено само ќе ги нагласам ЕБР, ПЕП, ЕСЗ и АЛФА кои се изложени на смртна опасност, еве денеска со видео порака се јавија брадоњиве, нашите "комшии" кои се на турнеја во Сирија и Ирак и бараат од нивните подржувачи и соборци кои се тука да ги убиваат војниците и полицајците во државите од кои доаѓаат, а еден од Косово ја спомна и Македонија покрај останатите, така да кај нас први кои се изложени на оваа опасност се набројаните. Така да треба нашиве да размслуваат за идните конкурси дека треба да примаат луѓе кои ќе се носат со таа работа, а не позери кои се сликаат со оружје и сликите ги поставуваат на фб, за да покажат колку се "опасни", а прва посериозна акција да доживеат страв, и манекенки (пардон убави девојчињаVery Happy ), по станициве, (така да да ти е мерак да направиш кривично дело и некоја таква да те апсиVery Happy). Шала на страна има и големи исклучоци.

Но, да не ја трубиме со офф топик  

Нека каже генерал или тоше или некој друг поискусен,ама за страв...секој имал во првите акции.Посебно акција како Куманово.И тоа е нормално,и со психијатар да разговараш ќе ти каже дека е нормално.Но не е нормално да се впушташ во нешто,за кое не си сигурен,и не ни знаеш каков ризик носи.Голем дел од примените се токму тоа,ниту знаат што треба да работат и што носи работата ниту ништо...се надеват на добрата плаата и смешните привилегии,да не плаќа паркинг и патарина,и да биде "баран" ама само за услуга,кога ќе ги застане полиција...стравот постои во секој,а само со пракса,вистинска пракса,може да се КОНТРОЛИРА,но не постои човек БЕЗ страв,а ако постои,тој е за во демир хисар.
Rashid

Rashid

Број на мислења : 80

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 48 Empty6/6/2015, 01:23

Многу работи се случија во Ц.О. после Куманово. Шипињата на глас пееле учк учк во бистрото за време на натпревари од ЛШ, по ходници, слики по Х мрежи со споменици и ознаки од учк , се чуствуваат многу силни сега...и знаете што? НИКОМУ НИШТО, никакви реакции ни санкции од управата. Резил најголем...

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 48 Empty6/6/2015, 01:30

Rashid напиша:
Многу работи се случија во Ц.О. после Куманово. Шипињата на глас пееле учк учк во бистрото за време на натпревари од ЛШ, по ходници, слики по Х мрежи со споменици и ознаки од учк , се чуствуваат многу силни сега...и знаете што? НИКОМУ НИШТО, никакви реакции ни санкции од управата. Резил најголем...

Па што кур ќутат тие Македонци таму ? што кур не ги грабнат на шамари и онака 50 кг имаат со се кревет шошоните ? ако управата не ги санкционирува,што дремат тие идни специјалци таму ?! да ми пее пред мене учк,уште во таква установа,ќе го задавам со една рака. Ne!

(Фрог извини за речник,ама не можам да се воздржам,јбг,малоумен сум)
Rashid

Rashid

Број на мислења : 80

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 48 Empty6/6/2015, 02:34

JKD напиша:
Па што кур ќутат тие Македонци таму ? што кур не ги грабнат на шамари и онака 50 кг имаат со се кревет шошоните ? ако управата не ги санкционирува,што дремат тие идни специјалци таму ?! да ми пее пред мене учк,уште во таква установа,ќе го задавам со една рака. Ne!

Еден шамар и лета и тој и тој... Некој платил, некој молел, некој трпел, некој за курташак влегол, некој имал среќа. Тие што молеле и што трпеле(трпат) верувај дека нема ни да помисли да стане да се тепа со некоја учка...знам такви момци, крпат крај со крај само за да стигнат од Битола,Велес,Виница итн... 500-600 денари превоз и уште 300 денари од дома да им дадат за да им се најдат за цела недела, а дома цела фамилија 4-5 души со 10.000 денари месечно опстојува. Плус се на тоа ќе добијат и прекршочна за ЈРМ, па после и приватна за физички напад и продај си ја куќата после.

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 48 Empty

Конкурси за вработување во МВР
Вратете се на почетокот 
Страна 48 of 84Отиди на страна : Previous  1 ... 25 ... 47, 48, 49 ... 66 ... 84  Next
 Similar topics
-
» Конкурси за вработување во МВР