|
|
| Конкурси за вработување во МВР | |
|
+40Macedonian09 Macedonian Knight Генерал bojan1006 Drettica darkness gunner warior Gjole^Stolarot wezzy ZokiFifty Rashid ESN икс Спенсер petarbt Panter Nikolce Trajkovski Букефал nikolce jakimovski Зоран Simona Ancevska minceski Kristijankiko dekikb Goran695 milo0710 asdasd12312345 Dimche.Trpeski IgorM viston Braveheart993 assasian JKD Smrtnikot ace89 tose Momak od Gjorce Цане SIG 44 posters | |
Автор | Порака |
---|
Nikolce Trajkovski
Број на мислења : 4
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 15/2/2015, 03:25 | |
| JKD ostaj go Smrtnikot on moze e od tie momcinjata so se nabildal vo teretana i misli deka e spremen ama ako ima i takvi sto mislamd eka so pravenjeto telo ili vezbanjeto vo teretana ke te napravi sposoben kako sto treba da bides za vo specijalna. Ako deca pukajte steroidi i izgledajte strasno a utre den kgoa ke ima nekakvi konflikti protesti kako sto bea na bitpazar nz koj ke ja brani drzavava dali takvite kako tebe smrtnik sto mislam deka se spremni so teretana vezbanje i napukani so steroidi ili hemii i napraveno dobro telo ... | |
| | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 15/2/2015, 11:31 | |
| Нема ни тоа он,не верувам да се пука со стероиди и да има некое тело.Нема везе,не е за него темава | |
| | | Букефал
Број на мислења : 3
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 16/2/2015, 01:09 | |
| Спред мене за да бидеш обичен полицаец ти е потребно да имаш нормален IQ и да бидеш во добра физичка форма. За да бидеш дел од специјална единица сметам дека е потребно да се има малку поголем IQ бидејќи во нивните задачи најчесто треба да се донесат брзи и разумни одлуки . Предност би требало да имаат луѓето што се занимаваат со некоја боречка вештина Жал ми е што ќе разочарам некое билдерче (педерче) , но во никој случај не треба да се биде набилдан како вол Не ви треба естетски добро тело, ви треба храбро срце Но да се вратиме на темата т.е. конкурсов Сите знаеме какви кандидати влегуваат во Центарот за обука во Идризово. Еден човек не може да смени ништо Сметам дека треба да се направи еден протест пред МВР од една поголема група револтирани кандидати што сметаат дека треба да бидат примени, но заради лиглињата со ... не се Зае*и го системот , или тој тебе ќе те зае*е | |
| | | minceski
Број на мислења : 17
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 16/2/2015, 04:04 | |
| Пред се треба да имаш желба, храброст и нормално да функционираш под притисок. А тоа висок IQ или физична подготвенест а уште помалку па боречки вештини. Просечен IQ е сосем доволно, не ре решава логички задачи или па се игра шах. Се бара од полицаецот прецизна, брзо извршена наредба, и толку. Тоа физичка подготвеност ќе си дојде само посебе со желбата за полицаец. Никој не спомна тимска работа, има случаеви кога буквално својот живот го доверуваш на колегата. Не живееме во ерата на боречките вештини, не велам дека не треба да се знае ама ништо посебно не е, денес подобро треба да ракуваш со оружје од колку боречки вештини а што правиме со тие што не го знаат ни македонскиот јазик.... 30% од кандидатие кој ќе ги примат не знаат воопшто во што се впуштаат, не дека е некој голем ризик да си полицаец, туку имаат роднини на високи позиции, или пак родителите имале вишок паричка па платиле (поткупиле) некој за да влезат. Бидејки се научени секој ден да и почнува со кафе во чаршија, па така после првата ноќ во центарот за обука мислат кафе ќе ги чека пред врата. И затоа тие се откажуваат првите денови, но празните места ги потпонуваат ама повторно со некој од тие со врските кој „биле заборавени’’ во регуларниот дел да ги примат. За жал таква ни е државата која на нас особено младите ова што се случува делува толку разочарувачки, ќе речат некој не се разочарувај а појма немат дека мојата единствена неисполнета животна желба е пред мене и не зависи од мене туку таму некој во канцеларија пикнат цел живот што троши државни наши пари. Јас сум за да организираме протест пред центарот за обука во Идризово иако сум член на владеачката парија имам муда да одам на протест и тоа во првите редови ќе застанам. Јас ги немам особините за лидер да го организирам ама еве имате подршка од мене да направеме еден протест. | |
| | | JKD
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 16/2/2015, 12:12 | |
| Ти треба и желба,и срце,и храброст.И физичка спремност и психичка спремност.И познавање боречка вештина.Сите се подеднакво важни.
А многу е лесно од дома да кажеш-абе се постигнува физички,ама ако цел живот си лежел дома и си бил навикнат на кафе у чаршија како што викаш,мислиш дека така лесно ќе се спремиш во единица ?па најголемите фитнес иструктори да те вежбаат пак нема да се спремиш.Пошто просто е,ако сакаш да работиш таква работа,ќе вежбаш и ќе правиш нешто што се бара за таму.Боречка вештина,трчање,вежбање.Како што некој што сака да работи сметководител,учи средно,иде на некои семинари,пракси,факултет и слично.
Како викаш не е толку битно боречка вештина,што ако утре дојде специјалец во ситуација да се тепа гради во гради,и го истреска некој од земја ? не е срам тоа за единицата ? | |
| | | Спенсер
Број на мислења : 214
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 16/2/2015, 13:53 | |
| - Smrtnikot напиша:
- Повторно би имале еден куп надувани шутраци од кои 90% ќе имаат коефициент на интелегенција ко компир. Ако мене ме прашуваш исто ми е каква физичка подготвеност има кандидатот, бидејќи физичката подготвеност е нешто релативно. Секој кандидат може физички да се подготви со тренинг и обука, тоа е докажано. Единствено на што не можеш да подготвиш човек е интелектот и одредени ментални способности кои во овој случај, за конкретното работно место и можност за напредок и кариера се навистина важни.
Сакате ли да ви пастирам 50 (педесет) линкови од фб профили на дечки што се примено во ЕБР и ЕСЗ ??? Значи, 99.9% од нив слободно може да се пријават на натпревар за боди билдинг. Дечките си се прописно набилдани, пукаат мускули. За психичкиот дел не можам да зборам затоа што не ги познавам. Како и зашто се тие избрани да бидат во ЕБР и ЕСЗ, не знам. Ќе си преќутам. Друго, примање во специјална единица ОДМА после обуката е најголемата грешка што може да се направи. Огромна грешка. И не се филмајте за физичката спремност. Битно е да не е на 0, мада и тоа се средува. ЖЕЛБА, ВОЉА и СРЦЕ, и интелигенција да не е во минус. И да не е филмаџија. | |
| | | Спенсер
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 16/2/2015, 14:07 | |
| - Simona Ancevska напиша:
- Не се работи за интервју,разговор со инспектор од убк да увидат дали сте доволно доверливи...Може и да не разговараат лично со вас туку со некој ваш близок за тоа каква личност сте
Тоа дали си ДОВЕРЛИВ се проверува на друг начин, а тоа секако не е со инспектор од УБК/ДБК. | |
| | | Спенсер
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 16/2/2015, 14:12 | |
| - assasian напиша:
- a sto mislite zasto tolku se odlozi ???
zal mi e za site decki spremni koi ne vlegle , toa e loso a drzavata ona gubi , bezbednosniot sistem ni e nula , mu rekle od doma sine idi prijavi se za policaec ke ti najdeme vrski ke rabotis tie odma vlagaat, a decki sto sakaat da bidat koi vlozie krv, pot, da treniraat za da uspeat nema mesto za niv
Оние што ни на сон не сонувале дека ќе работат нешто поврзано со полиција- е, 99% се такви дечките што се примени. Значи никаква желба ни интерес за полиција пред тоа, ама ете- како така средиле и тоа е тоа. Не сакам никого да навредам или нешто слично, но така си е. Еве сега по фб, откако ги примија се тоа почнале да ставаат слики од специјалци и слично... Јбг, успеале се снашле и тие ќе работат, нема што да се коментира многу многу. | |
| | | Спенсер
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 16/2/2015, 14:16 | |
| | |
| | | JKD
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 16/2/2015, 15:25 | |
| - Спенсер напиша:
- Smrtnikot напиша:
- Повторно би имале еден куп надувани шутраци од кои 90% ќе имаат коефициент на интелегенција ко компир. Ако мене ме прашуваш исто ми е каква физичка подготвеност има кандидатот, бидејќи физичката подготвеност е нешто релативно. Секој кандидат може физички да се подготви со тренинг и обука, тоа е докажано. Единствено на што не можеш да подготвиш човек е интелектот и одредени ментални способности кои во овој случај, за конкретното работно место и можност за напредок и кариера се навистина важни.
Сакате ли да ви пастирам 50 (педесет) линкови од фб профили на дечки што се примено во ЕБР и ЕСЗ ??? Значи, 99.9% од нив слободно може да се пријават на натпревар за боди билдинг. Дечките си се прописно набилдани, пукаат мускули. За психичкиот дел не можам да зборам затоа што не ги познавам. Како и зашто се тие избрани да бидат во ЕБР и ЕСЗ, не знам. Ќе си преќутам.
Друго, примање во специјална единица ОДМА после обуката е најголемата грешка што може да се направи. Огромна грешка.
И не се филмајте за физичката спремност. Битно е да не е на 0, мада и тоа се средува. ЖЕЛБА, ВОЉА и СРЦЕ, и интелигенција да не е во минус. И да не е филмаџија. Па како викаш прво дека пукаат од набилданост тие што ги примиле во ЕСЗ и ЕБР,а после викаш не се филмајте за физичка спремност ? Веројатно не мислиш дека ти во ЕБР/ЕСЗ знаат повеќе од нас тука,или дека ги примаат по пат на-овој убав оформен бицепс има,ќе го примиме,или вежбал мртво овој се гледа по долен дел на грб,ќе го примиме ? Јас знам за батка кој тренираше кај нас,не е за на натпревар по бб,ама е многу спремен,и физички,а и во ЏКД беше еден од најдобрите,го примија,заврши обука,сега веројатно е на обука во ЕСЗ или ја завршил,не знам,не ми кажува за тоа ништо. И јас мислам дека е најголема гршека тоа,после обука одма специјална,ама сигурно таму ги до-обучуваат,не може туку така да го пуштат да работи. | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР | |
| |
| | | | Конкурси за вработување во МВР | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|