Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Конкурси за вработување во МВР

Go down 
+40
Macedonian09
Macedonian Knight
Генерал
bojan1006
Drettica
darkness
gunner
warior
Gjole^Stolarot
wezzy
ZokiFifty
Rashid
ESN
икс
Спенсер
petarbt
Panter
Nikolce Trajkovski
Букефал
nikolce jakimovski
Зоран
Simona Ancevska
minceski
Kristijankiko
dekikb
Goran695
milo0710
asdasd12312345
Dimche.Trpeski
IgorM
viston
Braveheart993
assasian
JKD
Smrtnikot
ace89
tose
Momak od Gjorce
Цане
SIG
44 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 28 ... 53, 54, 55 ... 69 ... 84  Next
АвторПорака
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

Конкурси за вработување во МВР - Page 54 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 54 Empty10/7/2015, 15:38

Толку спремање и да го пропуштам ради средно...боље да ме бутнат таму неголи воопшто да не отидам...нема ли некој што размислува во тоа МВР,бар август да го ставеа,дипломи зимаме тек на 10ти август...

не дека е крај на светот,ама...
Вратете се на почетокот Go down
икс

икс

Број на мислења : 81

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 54 Empty10/7/2015, 15:46

JKD напиша:
MISFIT напиша:
Ме интересира нешто во врска со конкурсов. Од кога ќе те примат, за колку време почнуваш да работиш за плата? Некаде мислам дека прочитав дека 11 месеци трае обуката и за тоа време не те плаќаат. Тоа а за обична полиција или за во единиците?

Друго прашање, дали и за ПФВ е сличен системот? Или тами побрзо се почнува со работа? (Знам дека служење воен рок е задолжително)

Последно прашање, кои се плусевите ако имаш факултет, за работа во војска или полиција, и какви се можностите за напредување во споредба со без факс?

13 месеци е обуката,за тоа време ти даваат некоја ситна пара ми се чини,после тие 13 месеци ти стапуваш во работен однос,ако го завршиш успешно конкурсот.Кога ќе влезеш во единица,и пројдеш селекција,штом стапиш кон обука,ми се чини дека добиваш плата како веќе да си припадник.Всушност,и си припадник,ама те чека обука.

За ПФВ мислам е 6 месеци обуката,и за тоа време не знам дали те плаќаат.

Факултет има предност за повисоките командни места,со средно ми се чини дека максимум што можеш да стигнеш е тим лидер.Над тоа треба факс.
Oбуката за ПФВ е 40 дена.Со факултет може да добиеш чин потпоручник, а ако претходно си бил ПФВ или ПОФ после завршување на факултетот и одкако ке ти го прифатат факултетот ,добиваш автоматски чин поручник.Со средно највисок чин шо можеш да го добиеш е главен наредник, а највисока позиција е прв подофицер на чета или прв подофицер на батаљон што е многу појака позоција од да речеме некој поручник или капетан со факултет, да не зборам за прв подофицер на Здружена оперативна команда или прв подофицер на АРМ.
Gjole^Stolarot

Gjole^Stolarot

Број на мислења : 32

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 54 Empty10/7/2015, 18:23

икс напиша:
JKD напиша:
MISFIT напиша:
Ме интересира нешто во врска со конкурсов. Од кога ќе те примат, за колку време почнуваш да работиш за плата? Некаде мислам дека прочитав дека 11 месеци трае обуката и за тоа време не те плаќаат. Тоа а за обична полиција или за во единиците?

Друго прашање, дали и за ПФВ е сличен системот? Или тами побрзо се почнува со работа? (Знам дека служење воен рок е задолжително)

Последно прашање, кои се плусевите ако имаш факултет, за работа во војска или полиција, и какви се можностите за напредување во споредба со без факс?

13 месеци е обуката,за тоа време ти даваат некоја ситна пара ми се чини,после тие 13 месеци ти стапуваш во работен однос,ако го завршиш успешно конкурсот.Кога ќе влезеш во единица,и пројдеш селекција,штом стапиш кон обука,ми се чини дека добиваш плата како веќе да си припадник.Всушност,и си припадник,ама те чека обука.

За ПФВ мислам е 6 месеци обуката,и за тоа време не знам дали те плаќаат.

Факултет има предност за повисоките командни места,со средно ми се чини дека максимум што можеш да стигнеш е тим лидер.Над тоа треба факс.
Oбуката за ПФВ е 40 дена.Со факултет може да добиеш чин потпоручник, а ако претходно си бил ПФВ или ПОФ после завршување на факултетот  и одкако ке ти го прифатат факултетот ,добиваш автоматски чин поручник.Со средно највисок чин шо можеш да го добиеш е главен наредник, а највисока позиција е прв подофицер на чета или прв подофицер на батаљон што е многу појака позоција од да речеме некој поручник или капетан со факултет, да не зборам за прв подофицер на Здружена оперативна команда или прв подофицер на  АРМ.
За чиновите , Мислиш воена академија ако имаш =) друг факултет џабе ти е , за чин потпоручник

икс

Број на мислења : 81

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 54 Empty10/7/2015, 19:23

Потпоручник добиваш штом завршиш 4-та година воена академија.Поручник може да добиеш со било кој факултет, ако претходно си ПФВ или ПОФ.
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 54 Empty11/7/2015, 07:50

икс напиша:
Потпоручник добиваш штом завршиш 4-та година воена академија.Поручник може да добиеш со било кој факултет, ако претходно си ПФВ или ПОФ.
Со технички факултет во ЈНА се стартуваше со Поручник.
зашто не би било вака и во АРМ .
Факултет е 9 семестри .
За разлика од В.А којае 8 семестра.

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 54 Empty11/7/2015, 08:42

Темата е за вработување во МВР, не во АРМ. Предлагам да се отвори соодветна тема на соодветно место, во спротивно ќе стане каша-попара.

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 54 Empty11/7/2015, 10:37

Smrtnikot напиша:
Темата е за вработување во МВР, не во АРМ. Предлагам да се отвори соодветна тема на соодветно место, во спротивно ќе стане каша-попара.
Проштевајте само се надовразв на дискусијата.

Број на мислења : 1

ПишувањеПредмет: prasanje   Конкурси за вработување во МВР - Page 54 Empty13/7/2015, 00:52

Pred 3 dena napolnav 25 godini dali imam pravo da se prijavam na konkursot dobiv nekoja informacija deka mozi ama sepak ako nekoj ima informacija spodelete fala i pozdra
gunner

Број на мислења : 51

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 54 Empty13/7/2015, 04:04

Значи од денеска започнува поднесувањето на документација ?
nikolce jakimovski

Број на мислења : 50

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 54 Empty13/7/2015, 19:38

Pisuva deka pri podnesuvanjeto na prijavata treba da napise brojot na rabotnoto mesto,ako moze nekoj da se mi objasni za sto stanuva zbor,dali se misli na toa deka treba da se napise za vo koj grad podnesuvas ili se misli za rabotnoto mesto,za policaec ili za so visoko obrazovanie
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Конкурси за вработување во МВР   Конкурси за вработување во МВР - Page 54 Empty

Конкурси за вработување во МВР
Вратете се на почетокот 
Страна 54 of 84Отиди на страна : Previous  1 ... 28 ... 53, 54, 55 ... 69 ... 84  Next
 Similar topics
-
» Конкурси за вработување во МВР