| Конкурси за вработување во МВР | |
|
+40Macedonian09 Macedonian Knight Генерал bojan1006 Drettica darkness gunner warior Gjole^Stolarot wezzy ZokiFifty Rashid ESN икс Спенсер petarbt Panter Nikolce Trajkovski Букефал nikolce jakimovski Зоран Simona Ancevska minceski Kristijankiko dekikb Goran695 milo0710 asdasd12312345 Dimche.Trpeski IgorM viston Braveheart993 assasian JKD Smrtnikot ace89 tose Momak od Gjorce Цане SIG 44 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 10/7/2015, 15:38 | |
| Толку спремање и да го пропуштам ради средно...боље да ме бутнат таму неголи воопшто да не отидам...нема ли некој што размислува во тоа МВР,бар август да го ставеа,дипломи зимаме тек на 10ти август...
не дека е крај на светот,ама... | |
|
| |
икс
Број на мислења : 81
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 10/7/2015, 15:46 | |
| - JKD напиша:
- MISFIT напиша:
- Ме интересира нешто во врска со конкурсов. Од кога ќе те примат, за колку време почнуваш да работиш за плата? Некаде мислам дека прочитав дека 11 месеци трае обуката и за тоа време не те плаќаат. Тоа а за обична полиција или за во единиците?
Друго прашање, дали и за ПФВ е сличен системот? Или тами побрзо се почнува со работа? (Знам дека служење воен рок е задолжително)
Последно прашање, кои се плусевите ако имаш факултет, за работа во војска или полиција, и какви се можностите за напредување во споредба со без факс? 13 месеци е обуката,за тоа време ти даваат некоја ситна пара ми се чини,после тие 13 месеци ти стапуваш во работен однос,ако го завршиш успешно конкурсот.Кога ќе влезеш во единица,и пројдеш селекција,штом стапиш кон обука,ми се чини дека добиваш плата како веќе да си припадник.Всушност,и си припадник,ама те чека обука.
За ПФВ мислам е 6 месеци обуката,и за тоа време не знам дали те плаќаат.
Факултет има предност за повисоките командни места,со средно ми се чини дека максимум што можеш да стигнеш е тим лидер.Над тоа треба факс. Oбуката за ПФВ е 40 дена.Со факултет може да добиеш чин потпоручник, а ако претходно си бил ПФВ или ПОФ после завршување на факултетот и одкако ке ти го прифатат факултетот ,добиваш автоматски чин поручник.Со средно највисок чин шо можеш да го добиеш е главен наредник, а највисока позиција е прв подофицер на чета или прв подофицер на батаљон што е многу појака позоција од да речеме некој поручник или капетан со факултет, да не зборам за прв подофицер на Здружена оперативна команда или прв подофицер на АРМ. | |
|
| |
Gjole^Stolarot
Број на мислења : 32
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 10/7/2015, 18:23 | |
| - икс напиша:
- JKD напиша:
- MISFIT напиша:
- Ме интересира нешто во врска со конкурсов. Од кога ќе те примат, за колку време почнуваш да работиш за плата? Некаде мислам дека прочитав дека 11 месеци трае обуката и за тоа време не те плаќаат. Тоа а за обична полиција или за во единиците?
Друго прашање, дали и за ПФВ е сличен системот? Или тами побрзо се почнува со работа? (Знам дека служење воен рок е задолжително)
Последно прашање, кои се плусевите ако имаш факултет, за работа во војска или полиција, и какви се можностите за напредување во споредба со без факс? 13 месеци е обуката,за тоа време ти даваат некоја ситна пара ми се чини,после тие 13 месеци ти стапуваш во работен однос,ако го завршиш успешно конкурсот.Кога ќе влезеш во единица,и пројдеш селекција,штом стапиш кон обука,ми се чини дека добиваш плата како веќе да си припадник.Всушност,и си припадник,ама те чека обука.
За ПФВ мислам е 6 месеци обуката,и за тоа време не знам дали те плаќаат.
Факултет има предност за повисоките командни места,со средно ми се чини дека максимум што можеш да стигнеш е тим лидер.Над тоа треба факс. Oбуката за ПФВ е 40 дена.Со факултет може да добиеш чин потпоручник, а ако претходно си бил ПФВ или ПОФ после завршување на факултетот и одкако ке ти го прифатат факултетот ,добиваш автоматски чин поручник.Со средно највисок чин шо можеш да го добиеш е главен наредник, а највисока позиција е прв подофицер на чета или прв подофицер на батаљон што е многу појака позоција од да речеме некој поручник или капетан со факултет, да не зборам за прв подофицер на Здружена оперативна команда или прв подофицер на АРМ. За чиновите , Мислиш воена академија ако имаш =) друг факултет џабе ти е , за чин потпоручник ______________________ „Победата им припаѓа на најупорните“
| |
|
| |
икс
Број на мислења : 81
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 10/7/2015, 19:23 | |
| Потпоручник добиваш штом завршиш 4-та година воена академија.Поручник може да добиеш со било кој факултет, ако претходно си ПФВ или ПОФ. | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 11/7/2015, 07:50 | |
| - икс напиша:
- Потпоручник добиваш штом завршиш 4-та година воена академија.Поручник може да добиеш со било кој факултет, ако претходно си ПФВ или ПОФ.
Со технички факултет во ЈНА се стартуваше со Поручник. зашто не би било вака и во АРМ . Факултет е 9 семестри . За разлика од В.А којае 8 семестра. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 11/7/2015, 08:42 | |
| Темата е за вработување во МВР, не во АРМ. Предлагам да се отвори соодветна тема на соодветно место, во спротивно ќе стане каша-попара. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 11/7/2015, 10:37 | |
| - Smrtnikot напиша:
- Темата е за вработување во МВР, не во АРМ. Предлагам да се отвори соодветна тема на соодветно место, во спротивно ќе стане каша-попара.
Проштевајте само се надовразв на дискусијата. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
warior
Број на мислења : 1
| Предмет: prasanje 13/7/2015, 00:52 | |
| Pred 3 dena napolnav 25 godini dali imam pravo da se prijavam na konkursot dobiv nekoja informacija deka mozi ama sepak ako nekoj ima informacija spodelete fala i pozdra | |
|
| |
gunner
Број на мислења : 51
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 13/7/2015, 04:04 | |
| Значи од денеска започнува поднесувањето на документација ? | |
|
| |
nikolce jakimovski
Број на мислења : 50
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР 13/7/2015, 19:38 | |
| Pisuva deka pri podnesuvanjeto na prijavata treba da napise brojot na rabotnoto mesto,ako moze nekoj da se mi objasni za sto stanuva zbor,dali se misli na toa deka treba da se napise za vo koj grad podnesuvas ili se misli za rabotnoto mesto,za policaec ili za so visoko obrazovanie | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР | |
| |
|
| |
| Конкурси за вработување во МВР | |
|