|
|
| Конкурси за вработување во МВР | |
|
+40Macedonian09 Macedonian Knight Генерал bojan1006 Drettica darkness gunner warior Gjole^Stolarot wezzy ZokiFifty Rashid ESN икс Спенсер petarbt Panter Nikolce Trajkovski Букефал nikolce jakimovski Зоран Simona Ancevska minceski Kristijankiko dekikb Goran695 milo0710 asdasd12312345 Dimche.Trpeski IgorM viston Braveheart993 assasian JKD Smrtnikot ace89 tose Momak od Gjorce Цане SIG 44 posters | |
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР Саб 6 Јун - 1:08 | |
| - Rashid напиша:
- @ smrtnik - друже ти ако си таму тогаш си тотално неиформиран или пак тој што ти дава инфо е.
@ JKD - книшка немам. братучед на мајка ми ми посреди да влезам. Во МВР работи човекот. Иначе идев работев летно време по Грција и Италија на берења секое лето во последните 4 години. Али ситуацијата дома не ми ја разбираш, а и немам апсолутно никаква причина да ти објаснувам нели .
И сепак сите се јаки онлајн, на дело 95% ги нема. Така да неможеш да се буниш зошто е вака зошто е така, едноставно е и тоа е тоа, ако ти се допаѓа ќе останеш и ќе чекаш сами да испаднат, ако не ќе се степаш и ќе си леташ од центарот. далеку од тоа дека ти знам какко ти е дома,уште помалку дека треба да ми објаснуваш.Само ти кажав што не ми е јасно,ем едвај чекаш да бегаш од тука,ем си на конкурсот...тие две работи едноставно не ми идат во главава.Пошто ти викам,за тие 13 месеци што ќе ги седиш таму и трпиш секакви срања,нема да донесеш ни денар дома,а можеш да ги работиш на друго место и да заработиш за да фатиш кидавела од државава,пошто очигледно си само за тоа таму,да земеш неколку плати и да дадеш отказ. Не можам да зборам што и како,кога би дошло време би виделе,мада да ми пее апла учк на јадење,ќе јаде шамар у најмала рака.Да го гледам и слушам тоа,ќе се разочарам тотално...ама да се надеваме дека си "сонувал" | |
| | | Rashid
Број на мислења : 80
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР Саб 6 Јун - 1:12 | |
| - JKD напиша:
не ми е јасно,ем едвај чекаш да бегаш од тука,ем си на конкурсот...тие две работи едноставно не ми идат во главава.Пошто ти викам,за тие 13 месеци што ќе ги седиш таму и трпиш секакви срања,нема да донесеш ни денар дома,а можеш да ги работиш на друго место и да заработиш за да фатиш кидавела од државава,пошто очигледно си само за тоа таму,да земеш неколку плати и да дадеш отказ. Не е за неколку месеца. Минимум 3-4 години бидејќи како што кажав имам малолетни браќа кои се основно одд. Неможам да ги напуштам со 1 родител туку така оп да ме снема. Мислам дека ме сфати сега. ______________________ For alt vi har. Og alt vi er. Unanimi cum ratione.
| |
| | | JKD
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР Саб 6 Јун - 1:15 | |
| - Rashid напиша:
- JKD напиша:
не ми е јасно,ем едвај чекаш да бегаш од тука,ем си на конкурсот...тие две работи едноставно не ми идат во главава.Пошто ти викам,за тие 13 месеци што ќе ги седиш таму и трпиш секакви срања,нема да донесеш ни денар дома,а можеш да ги работиш на друго место и да заработиш за да фатиш кидавела од државава,пошто очигледно си само за тоа таму,да земеш неколку плати и да дадеш отказ. Не е за неколку месеца. Минимум 3-4 години бидејќи како што кажав имам малолетни браќа кои се основно одд. Неможам да ги напуштам со 1 родител туку така оп да ме снема. Мислам дека ме сфати сега. Океј,ти посакувам среќа,и да останеш тука | |
| | | Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР Саб 6 Јун - 9:23 | |
| - Rashid напиша:
- JKD напиша:
не ми е јасно,ем едвај чекаш да бегаш од тука,ем си на конкурсот...тие две работи едноставно не ми идат во главава.Пошто ти викам,за тие 13 месеци што ќе ги седиш таму и трпиш секакви срања,нема да донесеш ни денар дома,а можеш да ги работиш на друго место и да заработиш за да фатиш кидавела од државава,пошто очигледно си само за тоа таму,да земеш неколку плати и да дадеш отказ. Не е за неколку месеца. Минимум 3-4 години бидејќи како што кажав имам малолетни браќа кои се основно одд. Неможам да ги напуштам со 1 родител туку така оп да ме снема. Мислам дека ме сфати сега. Со срека на конкурсот, И во животот од срце . толку од мене. ______________________ Мијак 100 %
| |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР Саб 6 Јун - 12:33 | |
| |
| | | JKD
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР Саб 6 Јун - 12:41 | |
| - MISFIT напиша:
- E toa se vika heroj.
koe ? | |
| | | Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР Саб 6 Јун - 15:34 | |
| toa sto se zrtvuva za najblsikite i ne gi ostava vo kalta e toa e heroj! koj ne videl ne znae mozam da go zvatam covekot i negovata situacija i ne bistrete mnogu so sreka i se najubavo da si uspees vo zivotot teraj ic k.. da ne te boli koj ovde na forum sto pisi realnosta vo drzvatata ni e takva. | |
| | | JKD
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР Саб 6 Јун - 17:06 | |
| - Panter напиша:
- toa sto se zrtvuva za najblsikite i ne gi ostava vo kalta e toa e heroj!
koj ne videl ne znae mozam da go zvatam covekot i negovata situacija i ne bistrete mnogu so sreka i se najubavo da si uspees vo zivotot teraj ic k.. da ne te boli koj ovde na forum sto pisi realnosta vo drzvatata ni e takva. Секој што работи е херој,за разлика од некој што не работи и јаде гомна,јас само го прашав зошто баш таа професија кога има милион други,ако целта за влез во мвр му била исклучително пари,за да собере за да избега од овде. | |
| | | икс
Број на мислења : 81
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР Саб 6 Јун - 19:35 | |
| - Rashid напиша:
- Многу работи се случија во Ц.О. после Куманово. Шипињата на глас пееле учк учк во бистрото за време на натпревари од ЛШ, по ходници, слики по Х мрежи со споменици и ознаки од учк , се чуствуваат многу силни сега...и знаете што? НИКОМУ НИШТО, никакви реакции ни санкции од управата. Резил најголем...
Има решение за овие, а тоа е:сабајле на смотра командирот коа ке праша има ли некој проблем,вие викате ИМА.Еден да збори ама сите да го паддржат на писта,да слушаат сите шипиња од советник до курсист.Кога ке видат дека 300 и нешо курсисти се сложни, ке си ги свиткаат опашките.Ова го зборам од лично искуство, кога служев војска имавме сличен проблем со суштествава.Шо е најбитно, треба да сте единствени и да се држите ако се буни 1,2,3, курсисти може да ве обвинат за национализам,ширење нетрпеливостпа, за лигавење нив ги бива , ама брат не може да обвинуваат 300 души ако се побунат зашто суштествава се понашаат како кромањонци! | |
| | | JKD
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР Нед 7 Јун - 1:16 | |
| Епа тоа е проблемот,а ако не се сложни тие идни полицајци и специјалци,и ако не се држат заб за заб,утре ќе треба да идат у акција нема никој да има доверба во тој позади него и тој пред него...300 души нека иде нека избрка некој...и да им бапнат казни на тие 3-4 души што ќе работат,какви и да се казните,сите нека ги работат,ако се склекови сите нека праат склекови ако се трчање сите нека трчаат...па нека гледаат и нека се чудат. | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: Конкурси за вработување во МВР | |
| |
| | | | Конкурси за вработување во МВР | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|