Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Македонија во Балканскиот вртлог

Go down 
+28
BABUN
trpe grozni
MarkoMKD
Macedonian09
mstislav
MakWarrior
HoLfElDeR
shady3
dzole
Panter
Iko
loran11
Legija91
Mrshajnoski
darkness
kocov
assasian
РИС
koki.skopje
Зоран
JKD
Цане
Alvar
Smrtnikot
Momak od Gjorce
Генерал
Macedonian Knight
SIG
32 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 31 ... 58, 59, 60 ... 79 ... 100  Next
АвторПорака
Гостин
Гостин

Македонија во Балканскиот вртлог - Page 59 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 59 Empty28/4/2015, 21:16

JKD напиша:
https://www.facebook.com/sdsmdelcevo.klubzeni/posts/879018348832104  "а тоа ќе одлучат граѓаните, ние заедно со нив ќе одлучиме" Rolling Eyes Shocked

Не дај боже ВМРО ДПМНЕ да го организира членството, тогаш ќе биде лошо. Имам познаници од ВМРО ДПМНЕ и не можат да го додржат бесот од провокациите од активистите на СДСМ. Си игра со оган Заев, тоа само ќе кажам.
Вратете се на почетокот Go down
Panter

Број на мислења : 452

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 59 Empty28/4/2015, 23:17

Abe neka se gonat u 3 picke materine i sdsm i dpmne i nivnite ovci denes nigde gi nema za Vejce KADE BEA DENES PREMIEROT SPIKEROT PRECEDATELOT I OPOZICIJATA MAMETO NIVNO AIR DA NEVIDAT ZA NIV GINEA ZA DA MOZAT SEGA DA VLADEAT I MEZ MERKA DA GO KRADAT NARODOT A GI ZABORAVIJA BRANITELITE I NIVNITE SEMEJSTVA!!!!!!
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 59 Empty28/4/2015, 23:19

гомнари племе им ебам..и едните и другите.

Ме чуди како Ангелов отиде,баш се сеќавам претходните години не идеше со изговор дека нејќел да ги предизвикува албанците,дека не им дозволувале и слично...а денес отишол баш до местото.н знам само дали за карпалак беше тоа или вејце...ама мислам вејце.

Мада збратимени се сега па му дозволиле...за жал Glava v zid
Panter

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 59 Empty29/4/2015, 13:21

JKD напиша:

Ме чуди како Ангелов отиде,баш се сеќавам претходните години не идеше со изговор дека нејќел да ги предизвикува албанците,дека не им дозволувале и слично...а денес отишол баш до местото.н знам само дали за карпалак беше тоа или вејце...ама мислам вејце.

za vejce bese i ja krseja spomen plocata toa plemeto gnasno da i ne dozvoluvaja postavuvaja blokadi siptarite,zato otidoa na rizik so edna kola 4 dusi i ne dozvolija da ima poveke delegacija od bezbednosni pricini ete zatoa.
gi zaboravija nikakvi predstavnici od vladataa ovie volovite od dpmne i sdsm vcera nikade gi nemase iako na 4 mesta im odadoa pocit sramota uste ke se karate za dmpne i sdsm ne raskaraja samo za interes EDNITE DA OSTANAT NA VLAST I DA NE ODGOVARAAT ZA MILJARDITE STO GI IZNESOA NA TAJNI SMETKI I NI VETUVAAT I NE ZAMAJUVAAT A DRUGITE ZA DA DOJDAT NA VLAST I DA KRADAT ISTO KAKO I OVIE DENES GI ZABOLE ZA MAKEDONIJA I ZA NARODOT MLADINATA SE ISELI A SIPTARITE POLEKA ZAVZEMAAT TERITORIITE KADE STO NASITE SE ISELUVAAT BIDEJKI SE EKONOMSKI JAKI E ZATOA KE NE SNEM AA VIE PRODOLZETE DA SE KARATE I DA GI BRANITE I EDNITE I DRUGITE
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 59 Empty29/4/2015, 14:16

Panter напиша:
JKD напиша:

za vejce bese i ja krseja spomen plocata toa plemeto gnasno da i ne dozvoluvaja postavuvaja blokadi siptarite,zato otidoa na rizik so edna kola 4 dusi i ne dozvolija da ima poveke delegacija od bezbednosni pricini ete zatoa.
gi zaboravija nikakvi predstavnici od vladataa ovie volovite od dpmne i sdsm vcera nikade gi nemase iako na 4 mesta im odadoa pocit sramota uste ke se karate za dmpne i sdsm ne raskaraja samo za interes EDNITE DA OSTANAT NA VLAST I DA NE ODGOVARAAT ZA MILJARDITE STO GI IZNESOA NA TAJNI SMETKI I NI VETUVAAT I NE ZAMAJUVAAT A DRUGITE ZA DA DOJDAT NA VLAST I DA KRADAT ISTO KAKO I OVIE DENES GI ZABOLE ZA MAKEDONIJA I ZA NARODOT  MLADINATA SE ISELI A SIPTARITE POLEKA ZAVZEMAAT  TERITORIITE KADE STO NASITE SE ISELUVAAT BIDEJKI SE EKONOMSKI JAKI E ZATOA KE NE SNEM AA VIE PRODOLZETE DA SE KARATE I DA GI BRANITE I EDNITE I DRUGITE

Ѓорѓи Далтоно ти си ? Very Happy Very Happy шала на страна,браво за Ангелов,но тоа ме зачуди пошто знам дека уназад 2-3 години кога сум го слушал,кажуваше дека не идел нагоре(баш на местото) за да не се правело инциденти провокации и слично...и оп сега наеднаш,како што сфатив,баш на местото на несреќата оддал почит.

а за политичариве,исти гомна се двете страни,народот се кара меѓу себе уште од поодамна,али последниве ситуации ги вжештија односите( и нормално) бидејќи едни сметаат дека во снимките е криминалот,и дека е 100% точен и дека треба да се лежи апс,други сметаат дека потегот на зајко е против Македонија,дека се руши системот,дека они ги изгласале и они треба да ги бутнат од власт,дека тие материјали ги добил од надвор и/или помош од внатре и слично..

сума сумарум,не очекува бурен период,тоа е факт.
Panter

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 59 Empty29/4/2015, 23:28

По примерот на Сопот, сега треба изјаснување и за Вејце
Помина 28-ми април во уште едно потсетување дека пред 14 години од заседа кај Вејце ѕверски беа мачени и убиени осуммина македонски бранители во најкрвавиот и најбрутален масакар во поновата македонска историја.

http://www.mkd.mk/kolumni/po-primerot-na-sopot-sega-treba-izjasnuvanje-i-za-vejce

Alvar

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 59 Empty4/5/2015, 10:46

50-тина влегле и ги запоседнале просториите на ИВЗ

Медиуми на Албански јазик јавуваат дека утрово група од 30-тина влегле во просториите на ИВЗ во Скопје. Според информациите во групата се минатата недела разрешениот Скопски муфтија и генералниот секретар на ИВЗ. Реисот Реџепи во средата беше реизбран на седница одржана не во ИВЗ туку во Кондово а тој ги разреши од функциите Скопскиот муфтија и генералниот секретар на исламската заедница.

Нетрпеливоста меѓу реисот и скопскиот муфтија и неговите приврзаници трае подолго време, а ескалираше на церемонијата “Читање на куранот“ ,Поглаварот како што јавија медиумите со пцовки и навреди вербално пред сите го нападнал Скопскиот муфтија а бил спречен во обидот физички да се пресмета со него.
Финалето на оваа нетрпеливост зад која според извори во ИВЗ прчината се парите од кирии од имоти на ИВЗ е денешното влегување на сила на група од 50 тина во ИВЗ. Тие и разрешените го бараат реисот да им образложи зошто одржал тајна седница во Кондово на која незаконски се реизбрал а нив ги разрешил.
Реисот сеуште не доаѓа утрово во својот кабинет а Скопскиот муфтија кој е со другите во просториите на ИВЗ закажал итна прес конференција.
Последната информација од ИВЗ е дека наводно имало и употреба на оружје и двајца натепани во инцидентот утрово во исламската заедница. Во ИВЗ дошла и полиција за да спречи поголем инцидент.
http://libertas.mk/

Aлсат М: Вооружен инцидент во ИВЗ – Тахири се самопрогласил за реис

За инцидентот во седиштето на ИВЗ јави и телевизијата Алсат М. Според нејзиниот известувач од лице место нападнато е седиштето на Исламската Верска Заедница во Скопје. Делото го извршиле околу 50 – тина вооружени лица за кои се претпоставува дека се роднини на поранешниот секретар на ИВЗ, Африм Тахири и сега разрешениот скопски муфтија, Ибраим Шабани. Напаѓачите ги одзеле печатите на организацијата, а Африм Тахири се самопрогласи за Реис.

Во седиштето дошла и полиција а и многу верници. Во тек била прес конференција на групата која ја завзела ИВЗ со објаснување зошто се одлучиле на ваков чекор.
http://libertas.mk/

Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 59 Empty4/5/2015, 14:31

Овие се закачиле уште пред месец односно на Велигден кога имале конференција реисот Сулејман Реџепи му се нафрлил да го тепа скопскиот муфтија, и од тогаш имале некои закачки.

Инаку пред ДУИ во Мала Речица им фрлиле бомба вчера

ДУИ без коментари за синоќешната експлозија пред седиштето
4 May, 2015 - 12:18

Оштетениот коловоз од експлозивната направа која синоќа беше активирана пред седиштето на ДУИ во тетовска Мала Речица утринава беше саниран. Детонацијата која се случи синоќа околи 21 часот и 50 минути не предизвика друга материјална штета во околните објекти, ниту пак има повредени лица, велат од тетовската полиција.

Веднаш по експлозијата, полициски екипи и јавен обвинител извршиле увид на лице место. Истрагата треба допрва да покаже кои се мотивите и сторителите на вчерашниот настан.

Според првичните информации, експлозијата е активирана во движење а во седиштето на ДУИ имало само едно лице, кое била ангажрана како обезбедување на објектот.

Од ДУИ засега не сакаат да го коментираат инцидентот. Портпарол на партијата Бујар Османи, изјави дека ДУИ ќе се произнесе, откако полицијата ќе даде подетални информации околу можните сторители и целта на активирањето на експлозивната направа.

На 9 декември минатата година во вечерните часови беа активирани експлозивни направи пред полициските станици во Тетово и во Куманово. Според неофицијални полициски информации, експлозиите активирани пред ДУИ и пред полициските станици според трагите и времето кога се случиле детонации се слични, па можеби и мотивот е ист, да се ипрати некаква порака без да има повредени лица.

http://telma.com.mk/vesti/dui-bez-komentari-za-sinokjeshnata-e-ekplozija-pred-sedishteto
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 59 Empty5/5/2015, 19:36

Моментот кога демонстрантите ги пробија барикадите и тргнаа кон Владата (ВИДЕО)
http://www.mkd.mk/makedonija/politika/momentot-koga-demonstrantite-gi-probija-barikadite-i-trgnaa-kon-vladata-video

Пробиени барикадите пред Владата (ФОТО)
http://www.mkd.mk/makedonija/politika/probieni-barikadite-pred-vladata
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 59 Empty5/5/2015, 19:46

Mислите дека им ја отвори „рампата“ за да влезат во влада Very Happy им ја отвори зашто сега кога ке стигне засилување од ЕБР да имаат каде да ја истискаат толпата нанадвор,за да не се претепаат преку заштитната ограда

ВИДЕО: Полицијата ја отвори рампата за демонстрантите да влезат во Владата
Македонија во Балканскиот вртлог - Page 59 Screenshot_111-585x320

Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 59 Empty

Македонија во Балканскиот вртлог
Вратете се на почетокот 
Страна 59 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 31 ... 58, 59, 60 ... 79 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Македонија во Балканскиот вртлог