Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 18/3/2015, 17:35
JKD напиша:
Ова повеќе не е политика туку повеќе се работи зза државата,нацијата,народот,отколку за политика,затоа и го постирав линкот.Немам можнос да го избришам не знам зошто,ако смета има администратори нека го избришат.Не ги актуелизирам јас овие што се сега,но гледам реално на работите со ладна глава.
Не ме свакај лошо , сум бил на слави каде роднини се закрувале на вакви теми. тоа што ние ке ги третираме темиве никаков раат нема да има или нешто позитивно да се изроди.
______________________ Мијак 100 %
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 18/3/2015, 17:39
Знам за тоа,и тоа е болно.Кај мене во фамилија дедо ми се има скарано со брат му ради таа политика,двајцата пензионери,дедо ми никад не бил политичар,брат му е изгорен за сдсм(куманово живее) и збореа за што им дале сдсм на пензионери а што вмро,и дедо ми нормално ги подржуваше вмро и овој му рече од денес па натака не ме барај е до толку се мрднати луѓево и тоа страшно ме нервира,а и жално е што и се повеќе млади се делат по партиска линија,посебно откако се објавија бомбиве...
Гостин Гостин
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 19/3/2015, 00:02
Легендарните ЕДНООКИ убаво го доловуваат тоа што го кажа ти за твоите познаници
од минута 8:30 до 9:37 и од 9:37 натаму ЕДНООКИ кажуваат што му треба на народов
loran11
Број на мислења : 21
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 19/3/2015, 01:04
Нема што да идам понатаму, нити владините се цвеќе за мирисање, но за опозициските им нема рамен во лажење и извртување на вести.
Гостин Гостин
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 19/3/2015, 11:15
Онаа финта дали си за Америка или за Русија се дешава у живо
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 26/3/2015, 19:44
Уште еден џихадист од Македонија загина во Сирија
Дваесет и шест годишниот К.М. со потекло од село Морани кој живеел во Скопје, дознаваме дека е уште еден македонски државјанин кој загинал во борбите во Сирија. Младиот џихадист во декември минатата година со автобус преку граничниот премин Богородица заминал кон Сирија. Од полицијата потврдуваат дека имаат такви сознанија, но информациите се уште ги проверуваат.
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 4/4/2015, 15:49
ќе паднело крв ? не знам што му се дешава на Стојанче...кога му ги читам статусите на фб,си помислувам дека е саше аналитико или ацо кабранов или не знам,Милчин...а потоа кога ќе се сетам дека со истите тие за кои наводно заедно ќе сме се бореле,бил ранет од истите,биле запалени стотици куќи од истите,биле протерани илјадници Македонци од истите,биле малтретирани еден куп невини луѓе(за кои лично јас знам за еден таков и кога ја слушам неговата приказна срце ми се кине),од кои он самиот бил ранет,и на крај,од чии раце беа убиени над 80 припадници на безбедносните сили на РМ,меѓу кои ако не се лажам и 3ца или 4ца од неговиот Вод...претседател е на партија која мнозинство се поранешни бранители,не знам дали ги прашал нив дали сакаат да војуваат заедно збратимени со оние со кои се гледале на нишан ? кого прашал за такви изјави стварно не знам...ја изгуби титулата генерал уште кога основаше партија,ама ајде,јас ја доживував како патриотска партија,и го подржував,но после овие изјави...он е само обичен политичар,и ништо повеќе.
А ако го гледаше некој неговата дебата со шиптарот зимбери ми се чини беше,ќе видеше дека уствари шиптарот во ниедна ставка не се согласуваше со Стојанче,освен во делот дека наводно ќе се бореле заедно,ама не за џабе,туку за да имало министри по одбрана и внатрешни шиптари,премиер шиптар и ред други работи,со кои ние,моментално граѓани од втор ред,ќе станеме граѓани од 5ти ред...не сакале попис,не сакале чепкање на рамковен договор,и после се тоа,ние ќе сме се бореле заедно против таканаречениот режим ? никој нормален,и со малку патриотско чувство не би го прифатил ова.
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 4/4/2015, 16:29
Тоа што моментално се случува и се зборува е од чисто политички мотиви и содржина, а сигурно има причина зошто е така. Како и да е, не знам зошто толку го обвинуваш Стојанче кога истите тие се на власт повеќе од 10 години заедно со најголемите "патриоти" кои покрај тоа што го централизираат Скопје и го затрупија со непотребни глупости, асимилирајќи ги останатите Македонски градови. Имам споменато дека не сакам да дискутирам на политички теми, меѓутоа гледај малку објективно бидејќи Ангелов не е во последните 10 години во коалиција со партијата која непосредно произлезе од тогашниот состав на УЧК. Ангелов не е во влада чии министри лично пред камера ослободуваат криминалци кои физички се пресметаа со Македонци на кале, Ангелов не беше во влада која изгласа амнестија за сторители на злосторства против човештвото итн итн инт. Затоа доста со одбраната на самопрогласени "патриоти". Што се однесува на шиптарите, помири се со тоа дека нови војни ниту пак некакво си етничко чистење нема да има, бидејќи и тие се граѓани на оваа држава без разлика дали на нас тоа ни се допаѓа или не. Тоа е народ кој сме го признале како таков, народ кој има политичка партија која речиси една деценија е на власт и чии права се конкретно пропишани и заштитени со рамковен договор кој како држава сме го потпишале. Во кратки црти, тоа е тоа.
______________________ "Through discipline comes freedom"
Гостин Гостин
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 4/4/2015, 16:40
Овој не го сметам ни за Македонец веќе, го почитував како човек кој се борел за Македонија, бил ранет се до тој момент, додека почна да се меша во политика, а ова со коалицирање и заедно рушење на власта со окупаторите, тотално губењето на подршката према него кулминираше, жално ама тоа е. Ти да се здружуваш со тие кои до вчера пукале во тебе, што ти разнеле половина бел дроб со граната, што прва прилика ќе ти забодат нож во грб, што ги бркале твоите сограѓани само затоа што се друга нација и вера, тој треба да ти биде смртен непријател, а не да се здружуваш со него. Јас со тие окупатори можам да разговарам само преку нишан и ништо повеќе.
Стојанче, што сака нека прави со политиката на ВМРО ДПМНЕ, ама да идеш против твои сонародници здружен со тие горе што ги набројав, да се тепаш тоа е веќе нешто што мора да се реагира. Ако веќе решил да "руши режим", нека ги однесе прво пред споменикот на бранителите да се поклонат пред нив, па после да оди. Пред неколку месеци на фејсбук пишуваше баш против тие фантомски гарди кои патролирале (никој ни ги видел), да им се издадела команда да ги ликвидирале. Го гледам оди со камери и им се заканува на новинари и на тие што не му даваат подршка дека ќе ги тепа. Ако продолжи така да се заканува ќе налета на некој со краток фитил, па може нешто лошо да му се деси и да посрада. А тоа што се заканува дека крв ќе падне ако го уапсат Зоран Заев, не кажува само чија крв ќе падне, дали на тие во власта или може да падне неговата крв после коалицирањето со непријателите.
Техничка Влада ако има тогаш тоа ќе значи погазување на гласови на пола милион гласачи на ВМРО ДПМНЕ.
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 4/4/2015, 16:43
Другар,има разлика меѓу Грујо и Стојанче.Ангелов беше генерал,беше ов војна,3ца или 4ца негови најблиски загинаа од раката на тие учки,он беше ранет,изнагледал се и свашта,лидер е на партија која е составена од бранители,кој без рака кој без нога кој полесно ранет,и покрај сето ова да каже дека ќе имало крв,ќе се борел заедно со браќата од УЧК,за мене е ништо друго освен политички мотив и гледање за себе.Нема друго објаснување.
Јас во најмала рака ниту ги бранам ниту ги подржувам ВМРО,но тие се политичка партија,а овој е партија ама објаснив на кого и од кого составена.Ради тоа го "напаѓам" односно сум на некој начин разочаран од тоа колку може "политиката" односно парите да го сменат човекот...
за делот за шиптарите,90% од тоа што е направено,е направено поради рамковен договор,и тоа сите го знаеме ваљда.Ради мир у куќа се десија и тие амнестирања и поради притисоци,и тие местења на министер за одбрана,и криењето за Смилковско езеро,веројатно како што кажуваат родителите,умешан е Али Ахмети...можеби службите си одработиле добро,но политиката не дозволува ништо да му прават...зошто ? па денес да го уапсат во 17:00,во 17:10 ќе имаш 5 илјади шпонци на улица,а тоа многу лесно може да се претвори во војна,имаат они доста оружје,од 2008 немаа акција МВР за некаква поголема заплена на оружје,што не значи дека ја немаат некаде складирано.
И не,не можам да се помирам се додека не почнат да имаат исти правила за сите,а рацете им се врзани на полицајциве само заради тоа-мир во куќа.Ако почнат да се однесуваат исто,уште утре ќе имаш немири во огромни размери,а ако и на тоа полицијата врати како што треба,ништо чудно да пукне пак или да има обид за такво нешто.Да не набројувам на што се мислам,но еве почни од најосновното-плаќање сметки и данок.Цели села и населби живеат на диво,и живеат на наш грб,кога и они би плаќале и би поштувале секакви закони,државава ќе мрднеше поголем чекор.