Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 13:10
JKD напиша:
najgolem nedostok na tockašite e tokmu samite gumeni trkala
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 13:15
разговарав со дечко кој што живее во Куманово,ми кажува дека таа населба е 90% шиптарска со мал дел староседелци Македонци,дека имало изградено нова џамија огромна,од пари од саудиска арабија,имало многу забрадени со кратки панталонџиња и се пишувало на арапски...и дека според тоа што се зборело низ Куманово,дека групата била од Косово,односно 2 групи биле,и дека дошле во населбата да врбуваат шиптари за да се кренат на бунт или нешто такво,но нешто не им тргнало по планот и веројатно ради тоа дошло до ова...и уште од вчера имало зголемено присуство на полиција во Куманово..
JKD
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 13:26
наводно сеуште траело пукањето,и бегале од населбата накај центарот граѓаните..
mstislav
Број на мислења : 5
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 13:49
Ја сам од Куманово,ама не ми е јасно каде се тие учк борци,не може после половина ден борба да нема ни еден загинат или повреден дали испаруваат или на крај ке се појави министерка и ке даде некој биланс а никој не знае колку е веродостоен.Подршка за сите специјални единици не се они криви што се изложени на метак,го работат тоа за што се и платени,ама јас сум голем скептик за овој судир
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 14:08
Да се надеваме дека ќе остане само на "разбиена криминална групација" и нема да има дополнителни сценарија.
______________________ "Through discipline comes freedom"
JKD
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 14:24
mstislav напиша:
Ја сам од Куманово,ама не ми е јасно каде се тие учк борци,не може после половина ден борба да нема ни еден загинат или повреден дали испаруваат или на крај ке се појави министерка и ке даде некој биланс а никој не знае колку е веродостоен.Подршка за сите специјални единици не се они криви што се изложени на метак,го работат тоа за што се и платени,ама јас сум голем скептик за овој судир
Па не може да се соопшти тоа бидејќи сеуште трае акцијата.Ако избегале на другата страна,веројатно ги земале со нив лешовите,така правеле и 2001,не оставале ниту еден леш позади нив.
скептик или не,има загинато 3ца припадници и 30тина ранети.Ако ги оставеле ќе имало 10 пати повеќе ранети,ама цивили.тогаш повторно ќе беше крива и власта и мвр и специјалците КАДЕ БИЛЕ,сега кога се таму,абе ова исценирано е...
а во меѓувреме,видете какви дебили постојат,откриваат позиции на полицијата...
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 15:00
Во пушкарањево, сигурен сум дека има загинати терористи, по снимките што ги гледам, има јаки престрелки на видеата, инаку ако е точна информацијата дека има тројца специјалци загинати бидејќи оние од Кале дале сочуство на семејствата на загинативе во оружениот инцидент.
Гостин Гостин
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 15:05
JKD напиша:
Нели гумиве БТР-ов (70 мислам дека е) се отпорни на куршуми до одреден калибар? Треба во иднина кога ќе се смири ситуацијава да се направи нова набавка на вакви возила. Инаку денеска и Wolf-овите дествувале од станиците на кои има монтиран browing 12x77mm.
JKD
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 15:10
отпорни ама не може вечно да се отпорни...а какви нови возила,сите мора да се на тркала,не може гасеници да изнесат на вкави улични борби...и има видео каде ПЕП влага во населбата,се распрашав дали е тоа населбата и ми кажаа дека таму почнувала таа населба...
9:20
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 15:46
HolyTemple напиша:
JKD напиша:
Нели гумиве БТР-ов (70 мислам дека е) се отпорни на куршуми до одреден калибар? Треба во иднина кога ќе се смири ситуацијава да се направи нова набавка на вакви возила. Инаку денеска и Wolf-овите дествувале од станиците на кои има монтиран browing 12x77mm.
BТР-80 е ова,оригиналните гуми можат да изгрзат и до 30 куршуми од различен калибар,но и без разлика дале се или не се оригинални,бтр-ите имаат компресори за секоја гума,кој ја одржува гумата иако е дупната,но најверојатно е исклучен моторот па не работат компресорите,затоа се издишани гумите,а може и со неколку дупнати гуми да вози,така е дизајниран мислеле русите на времето
Но дефинитифно ни треба појше оклоп,срамота е со пинцовите да идант,со воздушна ке ги пробушат,мислам дека или хамви или кобри добро би им дошле