| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|
+28BABUN trpe grozni MarkoMKD Macedonian09 mstislav MakWarrior HoLfElDeR shady3 dzole Panter Iko loran11 Legija91 Mrshajnoski darkness kocov assasian РИС koki.skopje Зоран JKD Цане Alvar Smrtnikot Momak od Gjorce Генерал Macedonian Knight SIG 32 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 16:02 | |
| Разговарав со роднини од куманово,и ми кажаа дека во последниве недели се гледале многу мутни фаци низ куманово,и било многу тензично...а ако верувате,сестра ми ми кажа дека пред зграда ја прашале каде се наоѓала одредена зграда,биле бегалци од куманово со деца и ќеси...се симнав ама не ги најдов,мислев да ги однесам до зградата... | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 16:22 | |
| | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 16:32 | |
| Зоки, дефинитивно ќе летаат бан и за тебе и за ЈКД. Последна опомена.
Предупредив, а како што знаеш и ти сам иницираше, да не се дискутира за дневна политика. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 16:33 | |
| http://a1on.mk/wordpress/archives/488245Ако некој од овие чита или ако некој од тука знае кои се организаторите нека ги повика да се откажат ВЕДНАШ!!!! Да не ги врзуваат нашите сили на друга страна. Ова е само во прилог на терористите! ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
kocov
Број на мислења : 137
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 16:42 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- HolyTemple напиша:
- JKD напиша:
-
Нели гумиве БТР-ов (70 мислам дека е) се отпорни на куршуми до одреден калибар? Треба во иднина кога ќе се смири ситуацијава да се направи нова набавка на вакви возила. Инаку денеска и Wolf-овите дествувале од станиците на кои има монтиран browing 12x77mm. ,срамота е со пинцовите да идант,со воздушна ке ги пробушат,мислам дека или хамви или кобри добро би им дошле taka prvite raneteti nastradaja padna pod slien ogan nekolku pinzgauer | |
|
| |
Macedonian09
Број на мислења : 105
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 16:55 | |
| 3ца загинати од Тетовска брвеница. Сите Македонци... Катастрофа, да неможат една група да спречат кога веќе неможе да се реши по копнен пат тогаш треба да се оди преку воздушен пат. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 16:58 | |
| - Macedonian09 напиша:
- 3ца загинати од Тетовска брвеница. Сите Македонци... Катастрофа, да неможат една група да спречат кога веќе неможе да се реши по копнен пат тогаш треба да се оди преку воздушен пат.
не е дека не можат но веројатно ги фатиле не спремни и во заседа... каков воздушен пат во таква густа населба ? нема можност за воздушен пат,мора по земја... | |
|
| |
MarkoMKD
Број на мислења : 14
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 17:00 | |
| Само што прелета Ми 24 над касарна Ѓорче,правец Тетово,изгледаше на празен без вооружување. Дали ова значи дека и АРМ се вмешува ? | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 17:02 | |
| - MarkoMKD напиша:
- Само што прелета Ми 24 над касарна Ѓорче,правец Тетово,изгледаше на празен без вооружување. Дали ова значи дека и АРМ се вмешува ?
не знам што бара накај тетово,но можеби има голем број ранети па ги превезуваат со хеликоптери... | |
|
| |
Macedonian09
Број на мислења : 105
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 17:02 | |
| - JKD напиша:
не е дека не можат но веројатно ги фатиле не спремни и во заседа...
каков воздушен пат во таква густа населба ? нема можност за воздушен пат,мора по земја... Заборавив да напоменам сите биле членови на ЕБР. Едниот бил со надимак „Касандра“... Во право си, но колку што знам сепак може да се интервенира по воздух во краен случај. И да војската не е сеуште вмешана, ова не ме држете за збор 20тина ранети од групата кои „сопатниците“ не ги оставале да им се предадат на полицијата ги сеуште ги држеле во објектите.
Последната промена е направена од Macedonian09 на 9/5/2015, 17:05. Мислењето е променето 1 пати | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог | |
| |
|
| |
| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|