Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Македонија во Балканскиот вртлог

Go down 
+28
BABUN
trpe grozni
MarkoMKD
Macedonian09
mstislav
MakWarrior
HoLfElDeR
shady3
dzole
Panter
Iko
loran11
Legija91
Mrshajnoski
darkness
kocov
assasian
РИС
koki.skopje
Зоран
JKD
Цане
Alvar
Smrtnikot
Momak od Gjorce
Генерал
Macedonian Knight
SIG
32 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 38 ... 72, 73, 74 ... 86 ... 100  Next
АвторПорака
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

Македонија во Балканскиот вртлог - Page 73 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 73 Empty9/5/2015, 16:02

Разговарав со роднини од куманово,и ми кажаа дека во последниве недели се гледале многу мутни фаци низ куманово,и било многу тензично...а ако верувате,сестра ми ми кажа дека пред зграда ја прашале каде се наоѓала одредена зграда,биле бегалци од куманово со деца и ќеси...се симнав ама не ги најдов,мислев да ги однесам до зградата...
Вратете се на почетокот Go down
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 73 Empty9/5/2015, 16:22

SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 73 Empty9/5/2015, 16:32

Зоки, дефинитивно ќе летаат бан и за тебе и за ЈКД. Последна опомена.

Предупредив, а како што знаеш и ти сам иницираше, да не се дискутира за дневна политика.
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 73 Empty9/5/2015, 16:33

http://a1on.mk/wordpress/archives/488245

Ако некој од овие чита или ако некој од тука знае кои се организаторите нека ги повика да се откажат ВЕДНАШ!!!!
Да не ги врзуваат нашите сили на друга страна. Ова е само во прилог на терористите!

Број на мислења : 137

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 73 Empty9/5/2015, 16:42

Momak od Gjorce напиша:
HolyTemple напиша:
JKD напиша:
Македонија во Балканскиот вртлог - Page 73 11209385_1601451980112127_4422111386012235884_n

Нели гумиве БТР-ов (70 мислам дека е) се отпорни на куршуми до одреден калибар? Треба во иднина кога ќе се смири ситуацијава да се направи нова набавка на вакви возила. Инаку денеска и Wolf-овите дествувале од станиците на кои има монтиран browing 12x77mm.

,срамота е со пинцовите да идант,со воздушна ке ги пробушат,мислам дека или хамви или кобри добро би им дошле

taka prvite raneteti nastradaja padna pod slien ogan nekolku pinzgauer
Macedonian09

Macedonian09

Број на мислења : 105

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 73 Empty9/5/2015, 16:55

3ца загинати од Тетовска брвеница. Сите Македонци... Катастрофа, да неможат една група да спречат кога веќе неможе да се реши по копнен пат тогаш треба да се оди преку воздушен пат.
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 73 Empty9/5/2015, 16:58

Macedonian09 напиша:
3ца загинати од Тетовска брвеница. Сите Македонци... Катастрофа, да неможат една група да спречат кога веќе неможе да се реши по копнен пат тогаш треба да се оди преку воздушен пат.

не е дека не можат но веројатно ги фатиле не спремни и во заседа...

каков воздушен пат во таква густа населба ? нема можност за воздушен пат,мора по земја...
MarkoMKD

Број на мислења : 14

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 73 Empty9/5/2015, 17:00

Само што прелета Ми 24 над касарна Ѓорче,правец Тетово,изгледаше на празен без вооружување. Дали ова значи дека и АРМ се вмешува ?
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 73 Empty9/5/2015, 17:02

MarkoMKD напиша:
Само што прелета Ми 24 над касарна Ѓорче,правец Тетово,изгледаше на празен без вооружување. Дали ова значи дека и АРМ се вмешува ?

не знам што бара накај тетово,но можеби има голем број ранети па ги превезуваат со хеликоптери...
Macedonian09

Macedonian09

Број на мислења : 105

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 73 Empty9/5/2015, 17:02

JKD напиша:

не е дека не можат но веројатно ги фатиле не спремни и во заседа...

каков воздушен пат во таква густа населба ? нема можност за воздушен пат,мора по земја...

Заборавив да напоменам сите биле членови на ЕБР. Едниот бил со надимак „Касандра“... Во право си, но колку што знам сепак може да се интервенира по воздух во краен случај. И да војската не е сеуште вмешана, ова не ме држете за збор 20тина ранети од групата кои „сопатниците“ не ги оставале да им се предадат на полицијата ги сеуште ги држеле во објектите.

Последната промена е направена од Macedonian09 на 9/5/2015, 17:05. Мислењето е променето 1 пати
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 73 Empty

Македонија во Балканскиот вртлог
Вратете се на почетокот 
Страна 73 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 38 ... 72, 73, 74 ... 86 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Македонија во Балканскиот вртлог