Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 17/2/2015, 13:20
Сериозно дечки, сепак да се вратиме на темава, да не почнам да објавувам и јас бомби.
______________________ Si vis pacem, para bellum
Зоран
Број на мислења : 3805
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 17/2/2015, 13:22
Alvar напиша:
Сериозно дечки, сепак да се вратиме на темава, да не почнам да објавувам и јас бомби.
Ај една за мене ! Колку да си ја чувам у колекција ... Шала на страна темева беше нашата татковина.
______________________ Мијак 100 %
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 17/2/2015, 13:23
Aj за крај
Mrshajnoski
Број на мислења : 237
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 18/2/2015, 01:48
Vo slucajov so bombite tie sto prisluskuvale ocigledno deka bile prisluskuvani od drugi, prvite i da prisluskuvaat do odredena mera zakonot im dozvoluva a na ovie vtorive so nikoj zakon ne im e dozvoleno da go pravat toa. A pred odreden period se pojavi video so sefot na DBK pa ne mi e jasno zosto sefot sam bi se prisluskuval, ova ja menuva nasokata i vodi kon toa deka prvite ne prisluskovale tuku bile prisluskovani od vtorite, a vtorite gi sobrale materialite i im gi dale na ovie sto sega frlaat bombi. "Bombasive" koi sto sakaat da ja vodat drzavava 6 meseci gi najavuvaat bombite, toa e pokazatel za intelegencijata na toj sto pretendira da bide na celo na zemjava, sto se sramam sto ziveam vo edna vakva zemja so vakvi politicari od koi sto vo golema mera ni zavisi idninata. Vo ovoj period najpametno e da se odbranime od tie sto sakaat odvnatre da se rasturime a potoa da presudivame za sodrzinata na snimkite, vo sprotiva ke se ostvari planot na tie od nadvor. Da razmislime malce i za idninata na drzavata a ne samo za licnite interesi i za partijata vo koja pripagjame, da razmislime po racionalno i po generalno!
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 18/2/2015, 11:47
Ми се чини прилично е едноставна работава. Првите ги прислушкувале во голем дел своите, но и вториве. Вториве ги добиваат снимките од припадници на првиве бидејќи не сакаат да го носат тоа бреме. Сега првите прават (прилично несмасен) обид преку наводно некој "трети" да ги објават снимките за вториве, бидејќи би се фатиле во сопствената стапица доколку сами ги објават снимките. Некоја условно четврта страна од надвор нема интерес да прислушкува толку граѓани, да троши толку ресурси, а се како би направила услуга на вторава страна. Да, може да прислушкува двајца, тројца, десет души, но 20 и кусур илјади е нереална бројка за странска служба. Опасноста по државата според мене доаѓа исклучиво одвнатре, и тоа од една страна која сега не би ја именувал нумерички.
______________________ Si vis pacem, para bellum
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 18/2/2015, 12:20
Алвар,веруваш дека грујо и братчедот прислушкувале 20 и кусур илјади граѓани ? знаеш ли клку минути се тоа,колку месеци да ги преслушаш сите тие разговори ?
Дека прислушкувале грујо и братчедот тоа е факт,и мене тоа воопшто не ми е чудно или страшно или не знам што,во цел свет е така,кога САД ги прислушкувал германците,што сакаме повеќе ? нормално е да прислушкуваат,е сега можда ги користеле за политички цели,но од друга страна еве ти да си главен на ДБК и да имаш сознанија дека Заев сака да руши влада,нели се курчеа пред влада,ќе пукале ќе имало жртви,на Тачи му праќал пораки за бунтови и ред други ствари,сметаш дека таков човек не би требало да се следи и прислушкува ? мада Тачи тоа што го извади можев и јас од дома да го напишам во word ама сепак графити имаше низ Скопјево.
Од друга страна,јас не верувам да ги добил заев тие снимки од внатре,пошто тие снимки сигурно не ги имал само еден човек,сигурно не се чуваат на биро,и да му ги дал некој од внатре истата вечер ќе го откриле и фатиле,мене ми е многу по логички да е од странска служба,пошто се најавува и војна од 2016 па можеби се спрема теренот,а заев е очаен,8 10 години не знам веќе колку се на власт овие,и се ќе направи да стигне на власт,под изговор дека се бори за слободата и за Македонија
Мијалков не би се прислушкувал сам,не знам која е поентата на тоа.
Зоран
Број на мислења : 3805
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 18/2/2015, 17:32
Ај политчарите нека си перат прњав веш ние да не им факаме у тоА Гоооците : ај у интерес на менатално здравје.
______________________ "Through discipline comes freedom"
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 18/2/2015, 21:29
За да се тргне внимание на обичните смртници од вистинската слика,сиромаштијата и бедата
ПС-прееска гледав пеколна кујна и на Алфа иде 1 минута вести,и покажаа снимки како вежбаат "младите" од СДСМ маваа со безбол палки по вреќа на фокусери маваа хахаха и кажаа демек за што се спремаат во СДСМ(внатре во СДСМ се дешаваше тоа) и го дадоа Пендаровски дека кажал дека е можно повторување на 2001 па демек се спремале за тоа(нормално тоа исценирано од власта,сигурно нема со палки да се тепаат ако се повтори) ама сепак интересно е да се дознае ЗОШТО вежбале.
Инаку легија,наводно некој им влегол на СДСМ во компјутер(ите?) и им ги украл сите податоци,анонимуси се претставуваат и дека ќе ги објавеле СИТЕ документи дека Заев кажа дека ДЕЛ ќе објавувал.Едни викаат власта ги украла па се крие зад анонимуси,други дека самите СДСМ ги украле,ама за да не сносат одговорност,ќе ги објавуваат под името анонимуси и никому ништо.