Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Македонија во Балканскиот вртлог

Go down 
+28
BABUN
trpe grozni
MarkoMKD
Macedonian09
mstislav
MakWarrior
HoLfElDeR
shady3
dzole
Panter
Iko
loran11
Legija91
Mrshajnoski
darkness
kocov
assasian
РИС
koki.skopje
Зоран
JKD
Цане
Alvar
Smrtnikot
Momak od Gjorce
Генерал
Macedonian Knight
SIG
32 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 35 ... 67, 68, 69 ... 84 ... 100  Next
АвторПорака
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

Македонија во Балканскиот вртлог - Page 68 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 68 Empty8/5/2015, 01:49

ова е релевантно и точно и за верување колку она сликана со сценариото за 17ти мај што благе везе нема,ко прво сликата беше лажна(отворете си на фб во пораки и споредете со сликата) ко второ припадник што работи 15 години во МВР,нема да пишува 250 СПЕЦИЈАЛНИ ЕДИНИЦИ(бидејќи се две) туку ќе пише 25 СПЕЦИЈАЛЦИ,ќе нема да пишува дека ќе имало приадници на сгс и тоа 900 души,веќе ако има такво нешто зошто да не ги стави сите 9 илјади што ги има,а и башка тие немаат ниту опрема ниту пак обука,НИКАКВА,а камоли за справување со демонстрации,и најјакото е со бтрките и хермелините,што ќе прават ос нив ќе газат народ ? па тоа у кореа го нема у време на милошевич го немало,мислам ван сваке памети е тоа што би рекле србите.И ќе заборавев,врвот над врвовите беше за турските тенкови,некој што работи во МВР да пише такво нешто е равно на тоа слаткарка што работи 15 години да каже дека оригано се става во тортите за да добијат на вкус.

така да се што ќе пишат и едните и другите,не им верувам,едини за мене релевантен извор на информации е васко ефтов и помалку снежана лупевска бидејќи повеќе и наведнува вагата накај опозиција,често знае да не ја прикаже целосната слика.
Вратете се на почетокот Go down
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 68 Empty8/5/2015, 01:50

shady3 напиша:
JKD напиша:
Frogfoot напиша:
Ццц... види другар, таа младина што ја омаловажуваш е многу поголем патриот отколку сите сајбер „кајгана„ патриоти во државава... верувај.

Хаха,младина што првото што ќе направи кога ќе заврши факс ќе фати летот за странство.Младина што се смее на се што е античко,се смее на се што е од ТМОРО,ВМРО,со подсмев гледа на цела историја Македонска.Младина која сака шиптар премиер,младина која ги сака и им се улизува на шиптарите,младина која сака да се смени името.

За мене ова не е патриот,не знам за тебе.

И како го поврзуваш зборот револуции со патриот ? сметаш дека секоја револуција е патриотска ?

Со колаборационисти на режимот обично не разговарам, ама мора да прашам, тебе бе ДЕТЕ, ова те учат во штаб?

да еве листот е пред мене од штаб и пишувам по инструкции.Ова признавам бидејќи те осеќам како близок и како добар човек на форумов,верувам нема да кажуваш по луѓе и нема да ме разочараш.
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 68 Empty8/5/2015, 11:55

Момци не се карајте мегу себе за политика.
Политчарите си ги бијат своите битки а ние си го тераме животот како знаеме и умееме.
Ве молам
И подеднакво ги ценам и ШЕЈДИ и ЏКД.
бе зразлика која телевизија гледаат.
Власт се добива на избори .После тоа секој си ја брка работата.
Ај за забава и да поднаучиме нешто читајте.

http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/nepoznate-naoruzane-skupine-se-pojavile-u-okolici-399

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 68 Empty8/5/2015, 12:22

Ова е наводно сценариото за 17-ти Мај.

Македонија во Балканскиот вртлог - Page 68 6eQd832
Е сега и како новинарски текст

http://www.dokaz.mk/eksluzivno-rezhimot-se-sprema-za-vojna-vo-skopje-eve-go-planot-na-rezhimot-za-obezbeduvaneto-na-zgradata-na-vladata-mtv-sudovite-parlamentot-na-17-ti-maj-se-planira-angazhman-na-5000-politsajtsi-arm-k/#
Мене ова не мидржи вода.

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 68 Empty8/5/2015, 15:04

JKD напиша:
Frogfoot напиша:
Ццц... види другар, таа младина што ја омаловажуваш е многу поголем патриот отколку сите сајбер „кајгана„ патриоти во државава... верувај.

Хаха,младина што првото што ќе направи кога ќе заврши факс ќе фати летот за странство.Младина што се смее на се што е античко,се смее на се што е од ТМОРО,ВМРО,со подсмев гледа на цела историја Македонска.Младина која сака шиптар премиер,младина која ги сака и им се улизува на шиптарите,младина која сака да се смени името.

За мене ова не е патриот,не знам за тебе.

И како го поврзуваш зборот револуции со патриот ? сметаш дека секоја револуција е патриотска ?

Епа види, една од причините што младината бега од оваа земја е токму начинот на кој се презентира антиката во Македонија, Барокот, и сл. Поради тие срања ние денес немаме патишта, останатиот дел од Македонија е инфраструктурно КАТАСТРОФАЛЕН, и слично. И нормално е да сакаш да одиш некаде кај што ти е подобро. Од ВМРО и Антика не се живее.

Постојат многу по-фини начини сето тоа да се презентира, и да биде поприфатливо за секој граѓанин, отколку агресивно полнење на главата со историја, која не е црно бела.

Да, има младина што сака да се смени името но истата е во минимален број, сеуште. И тоа е благодарејќи на надворешната политика што ја водат нашите верни патриоти и чистокрвни Македонци.

Премногу си тврдоглав, лошо ќе ти се одрази тоа во животот, послушај ме. Не ги гледај работите црно-бело.

Еве на пример, што ако ти кажам дека неколумина од ВРВОТ на владеачката партија се докажани хомосексуалци? И не, не се зафркавам. Сериозно. Како ќе го прифатиш тоа да партиа која се декларира како десничарска, која прокламира семејство, конзервативни вредности и сл. е добар дел хомосексуална? Тогаш како ќе гледаш на нивното форсирање на антиката (ај разбирам за неа, имало хомосексуализам), ВМРО-то и сл?
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 68 Empty8/5/2015, 15:12

Брат мене ме заболе за партиите верувај.Јас гледам каква ми е околината,какви ми се врсниците.А гледам многу врсници кои немаат појма зошто протестираат,им сменија математика да нема,вратија стар концепт на матура.Не идат у школо 25 дена,не пријавуваат матура.Мада глеам многу помал борј се неголи што беа,а зошто,затоа што голем дел пријавија матура.Сега кај им сменија тоа,викаат,ама ние сакаме да сме сигурни дека нема да се мења понатака.Кажи ми КАКО да им го докажат тоа ? да стават закон да не се чепкаат законите во образованието у наредни 1000 години,па така да се сигурни ? и ако продужат вака да протестираат иза време на матурата,и ако не положат,пак ли абдуљ ќе им биде крив и грујо ? зошто сите останати да учат и да поминат а они да свиркаат и  блокираат улици,и пак да поминат ?

исти говна се и едните и другите партии така да не ме ни интересира која-што прави,само ми смета кога гледам младина која ги сака шиптарите,им го лиже гзот со врзување на шиптарски знамиња на јарболи пред влада,која сака да се смени име и нација,која гледа со иронија на цела наша историја.Ако не ти се свиѓаат спомениците јади гомна за спомениците,за кој кур серат по борци кои се избориле за наша слобода и оставале животи за Македонија ? па јас илјада пати сум слушал такви што јаделе гомна и за 2001 за цели единици,се смееле на нив.За мене тоа не е патриот,не знам за тебе.

И ако не му годи тука,зошто уствари протестира кога првото завршување на средно/факултет ќе фати џомка од тука ? за што протестира тој ? зошто блокира улици и замара луѓе и ствара паника кај народот,кога нема да живее тука ?

и не не сум тврдоглав,туку имам свои ставови и тешко дека некој ќе ги смени,а и ги поткрепувам со факти,не се лаф муабети,иако многу често за инат не сакаат да ги прифатат луѓето со кои разговарам Smile
Macedonian Knight

Macedonian Knight

Број на мислења : 325

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 68 Empty8/5/2015, 15:14

Грујо, Протогер и Миле? За тие мислиш?
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 68 Empty8/5/2015, 15:16

Macedonian Knight напиша:
Грујо, Протогер и Миле? За тие мислиш?

што ли сакаше да каже авторот сега ?

Ацко фрлај бомби ти на влада,остај форумов Very Happy
Macedonian Knight

Macedonian Knight

Број на мислења : 325

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 68 Empty8/5/2015, 15:18

Па тие се хомоси омбре, башка сум против политичари, не ми даваат плантажа со афион да насадам Laughing
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 68 Empty8/5/2015, 15:20

Macedonian Knight напиша:
Па тие се хомоси омбре, башка сум против политичари, не ми даваат плантажа со афион да насадам Laughing

иди кај Кили таму даваат Very Happy што ратник си ти што бараш такви работи... lol!
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 68 Empty

Македонија во Балканскиот вртлог
Вратете се на почетокот 
Страна 68 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 35 ... 67, 68, 69 ... 84 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Македонија во Балканскиот вртлог