| АРМ - новости | |
|
+34leopard Vojdan Legija91 Smrtnikot darkness macko23 kocov Phalanx Zajcef beowulf Goust Iko andrej Mrshajnoski Subzero filip555 Генерал Зоран dejand Alvar meth shady3 Makedon Davormkd Волчко tonin Тачка Wolf Desperado Profesionalec Momak od Gjorce 1 AlexGreat SIG 38 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: АРМ - новости 1/4/2012, 19:20 | |
| - Волчко напиша:
- Зависи кои војници знам дека специалците се подновија со пушките пред некое време.
Аманте бе другари М4 и на постери се појавија. Па дури и момците од МВР се сликаа со нив. | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11097
| Предмет: Re: АРМ - новости 1/4/2012, 20:40 | |
| Добро знам дека ПСО добија Colt M4... јас говорев за дечкиве кои моментално се на ротација. Исто како и оние пред нив, а и оние кои ќе одат по нив. т.е, добро би било ЦЕЛА армија да се поднови со ново пешадиско оружје. | |
|
| |
Волчко
Број на мислења : 88
| Предмет: Re: АРМ - новости 1/4/2012, 20:42 | |
| Не зборувам за самата пушка него сите додатоци за нив се престигнати знам на 1ви март кога беше денот на волците бев таму имав разговарав со членовите и задоволни се што истите стигнаа бидејќи тие беа порачани од пред 4-5 години. ______________________ Success is how high you bounce when you hit bottom.
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: АРМ - новости 1/4/2012, 21:04 | |
| 4-5 години!? Богами се изначекале. Но тоа ти е со донираната опрема, ако сам не си ја купиш... ќе чекаш кога ќе се смилости некој (читај америте). | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: АРМ - новости 1/4/2012, 21:18 | |
| - Цитат :
- Во однос на плановите за модернизација и реформи, како една од темите зачнати на средбата, генералот Котески појасни дека тој процес веќе континуирано тече. „Еден од проектите кој е под надлежност на НАТО-алијансата, опремувањето со радарот за воздухопловно наведување и јавување е во тек, а вториот проект е отворањето на Центарот за обука на пилоти. Име уште три главни проекти кои предлагаат модернизација во 2013 и во 2014 година. Модернизацијата освен набавка на опрема и техника подразбира и едукација на персоналот“, појасни тој.
http://www.morm.gov.mk/portal/?mainnews=sredba-na-ministerot-besimi-i-generalot-koteski-so-generalot-alen-vo-avganistan&lang=mk Каков е тој радарот за воздухопловно наведување и јавување,дали станива збор за воен радар или каква намена има овој,мислам дека ние се уште немаме воен радар... | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: АРМ - новости 1/4/2012, 21:46 | |
| Е тој е Бугарски , па какви ни се односите со нив ке чекаме Ан/ТПС -72. | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: АРМ - новости 1/4/2012, 21:47 | |
| - Alvar напиша:
- 4-5 години!? Богами се изначекале.
Но тоа ти е со донираната опрема, ако сам не си ја купиш... ќе чекаш кога ќе се смилости некој (читај америте). Чекај . Чекај Си гиплативме какопопчиња. | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: АРМ - новости 1/4/2012, 21:49 | |
| Тогаш не е возможно да чекаш 4-5 години. Нема логика. Па борбен авион да нарачаш побрзо ќе ти го направат. | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: АРМ - новости 1/4/2012, 21:52 | |
| - Alvar напиша:
- Тогаш не е возможно да чекаш 4-5 години. Нема логика.
Па борбен авион да нарачаш побрзо ќе ти го направат. не знам во што е штосот , но можеби било дел Ф.М.Ф а дел ние сме си платиле. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: АРМ - новости 1/4/2012, 22:12 | |
| Како и да е М-4 се сега во рацете на момците. Сега да видиме што ќе се случи со Сухоите. Искрено се радувам на најавата дека сите хеликоптери и 4-те авиони ќе се вратат во оперативна употреба :<3: ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: АРМ - новости | |
| |
|
| |
| АРМ - новости | |
|