| АРМ - новости | |
|
+32DesertFox ace89 MarkoMKD икс loran11 CAMOUFLAGE Спенсер IgorM Gjole^Stolarot Цане Birac tose minceski Wolf BABUN Iko assasian Dejan N Panter leopard Smrtnikot ESN JKD Генерал shady3 dt71 Legija91 РИС SIG Alvar Зоран Momak od Gjorce 36 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: АРМ - новости Нед 8 Дек - 15:46 | |
| - JKD напиша:
- Зоран напиша:
- JKD напиша:
- http://www.alfa.mk/News.aspx?id=67576#.UqSARNJDsZk
185 ? да не утнал новинаров нешто ? јас колку што знам беше 175..некој по упатен да каже ? НЕ Знам за гардаисти да е многу е. не те сфаќам што сакаш да кажеш ? дека е многу 185 или ? ова е за професионални војници...ме замисли малце,пошто како што читав за во волци и ренџери е 170 или 175.. Условоот е 175. | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: АРМ - новости Нед 8 Дек - 16:20 | |
| - Зоран напиша:
- JKD напиша:
- Зоран напиша:
- JKD напиша:
- http://www.alfa.mk/News.aspx?id=67576#.UqSARNJDsZk
185 ? да не утнал новинаров нешто ? јас колку што знам беше 175..некој по упатен да каже ? НЕ Знам за гардаисти да е многу е. не те сфаќам што сакаш да кажеш ? дека е многу 185 или ? ова е за професионални војници...ме замисли малце,пошто како што читав за во волци и ренџери е 170 или 175.. Условоот е 175. Дали си сигурен ? и дали може некој да даде точен податок,линк или текст,каде што точно се знае колкава висина треба да имаш ? | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: АРМ - новости Нед 8 Дек - 16:40 | |
| - JKD напиша:
- Зоран напиша:
- JKD напиша:
- Зоран напиша:
- НЕ Знам за гардаисти да е многу е.
не те сфаќам што сакаш да кажеш ? дека е многу 185 или ? ова е за професионални војници...ме замисли малце,пошто како што читав за во волци и ренџери е 170 или 175.. Условоот е 175. Дали си сигурен ? и дали може некој да даде точен податок,линк или текст,каде што точно се знае колкава висина треба да имаш ? Оваа норма е уште од времето на СФРЈ: | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: АРМ - новости Чет 12 Дек - 0:00 | |
| Ма нема врска височината битно е да ги поминеш физичките и психичките тестови.Исто така и да поминеш да ти дадат зелен картон од воената болница.Условот е 170 цм ама имам чичко у волците прва чета тој ми кажува дека има луѓе во волците со 165 цм а страшни снајперисти така да не се секирајте за височината само од мене еден совет кога има конкурс за ваква мала бројка 170 луѓе тоа важи само за "живите луѓе" кои имаат врски а ние кои сме обичните смртници мора да чекаме кога излезе со поголема бројка. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: АРМ - новости Чет 12 Дек - 0:16 | |
| - ESN напиша:
- Ма нема врска височината битно е да ги поминеш физичките и психичките тестови.Исто така и да поминеш да ти дадат зелен картон од воената болница.Условот е 170 цм ама имам чичко у волците прва чета тој ми кажува дека има луѓе во волците со 165 цм а страшни снајперисти така да не се секирајте за височината само од мене еден совет кога има конкурс за ваква мала бројка 170 луѓе тоа важи само за "живите луѓе" кои имаат врски а ние кои сме обичните смртници мора да чекаме кога излезе со поголема бројка.
Значи,АРМ,односно ПСО,170цм,а МВР 175 цм официјално ? | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: АРМ - новости Чет 12 Дек - 1:16 | |
| Дада условот за во псо е 170 цм ама како што кажав има многу одстапки,ама кај мвр нема пошо тие не ценат и не знаат дека во малите шишиња се крие отровот ама јбг ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11099
| Предмет: Re: АРМ - новости Пет 13 Дек - 15:41 | |
| Пример за успешна билатерална соработка – донација од САД за Армијата на Република Македонија Денеска, во техничко-ремонтниот центар, на дело беа прикажани одличните билатерални односи помеѓу Република Македонија и Соединетите Американски Држави, особено на полето на одбраната и безбедноста. Имено, во присуство на министерот за одбрана на Република Македонија, Талат Џафери, началникот на Генералштабот на АРМ, генерал-потполковник Горанчо Котески, амбасадорот на САД во Република Македонија, Пол Волерс и други високи гости, свечено беше примопредадена опрема во вредност од околу 6 милиони долари, донација од САД, која вклучува моторни возила, радио-уреди, како и систем на беспилотни летала. Во таа прилика, министерот Џафери се заблагодари за континуираната помош од нашите пријатели, Соединетите Американски Држави, и истакна дека досегашната помош која надминува 100 милиони долари е доказ за цврстата и искрена поддршка на САД за развојот на Република Македонија. Конзистентноста на политиката на партнерство, рече министерот, е во насока на раст и унапредување на довербата помеѓу нашите две пријателски држави. Во прилог на кажаното, Амбасадорот на САД, Пол Волерс посебно потенцираше дека оваа програма не се однесува само на обезбедување на возила, оружје и радио уреди, туку преку неа се обезбедуваат способности и ефектно се зголемува интероперативноста преку заедничките платформи. Донациите од САД се реализираат преку фондовите кои Владата на САД ги доделува на земји-партнери за унапредување на одбранбените способности. http://morm.gov.mk/content/?ID=8F029FDA5350208C0C9D64FDB6B9226C915DCA05&lang=mk#.Uqso0rTOSR0 ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: АРМ - новости Пет 13 Дек - 15:45 | |
| Овие се нови или? пошто на вестиве некако конфузна изјавата беше, демек му се презентирала на Волерс опремата што веќе е донирана порано во АРМ.
И што се тие на втората слика? Претпоставувам радари.. | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: АРМ - новости Пет 13 Дек - 15:47 | |
| Некој се нови, некој се донесени летоска... веројатно чекале да се присоберат. Иинаку тоа на втората слика се уреди за врски. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: АРМ - новости Пет 13 Дек - 15:48 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: АРМ - новости | |