Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

АРМ - новости

Go down 
+32
DesertFox
ace89
MarkoMKD
икс
loran11
CAMOUFLAGE
Спенсер
IgorM
Gjole^Stolarot
Цане
Birac
tose
minceski
Wolf
BABUN
Iko
assasian
Dejan N
Panter
leopard
Smrtnikot
ESN
JKD
Генерал
shady3
dt71
Legija91
РИС
SIG
Alvar
Зоран
Momak od Gjorce
36 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 53 ... 100  Next
АвторПорака
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

АРМ - новости - Page 6 Empty
ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 6 Empty24/10/2013, 00:59

Alvar напиша:
Зоран напиша:
Alvar напиша:
Така е, го осакативме нашето воздухопловство за туѓи интереси. БиХ ни е најмалку крива.
Ем пари фрлени ем несаглам модернизација.
На луѓето мислев... не на техниката. Таа е најмалце битна.
Зборев генерално не мислев на случајот, кој е национална катастрофа .
погина најдобриот пилот во АРМ по кажување на неговите колеги.
Вратете се на почетокот Go down
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 6 Empty25/10/2013, 20:29

Верификацијата на уништувањето на последните количини од залихите на касетна муниција

Денес на АП „Криволак“, се реализира уништувањето на последните количини од залихите на касетна муниција во контекст на исполнувањето на обврските кои Република Македонија ги има како земја потписничка на Осло-конвенцијата за забрана на касетната муниција.

Уништувањето на овие средства го изведоа тимовите за уништување на неексплодирани убојни средства на АРМ во присуство на амбасадорката на СР Германија во Република Македонија Н.Е. Гудрун Штајнакер, Региoналниот директор на Норвешка народна помош, г-дин Емил Јеремиќ, претставници од воено - дипломатски кор во Република Македонија, од Министерството за надворешни работи, од Министерството за одбрана и Армијата на Република Македонија.

Амбасадорка Штајнакер изјави дека и е многу драго што денес беше дел од овој значаен настан и што истиот е поддржан од германската влада. Воедно ја изрази својата благодарност до полковникот Томислав Ризески – главен координатор на активноста и неговиот тим за успешно реализираната програма со што Република Македонија ја исполни задачата и се ослободи од касетната муниција.

- „Република Македонија ја исполни својата обврска согласно член 3 од Осло – Конвенцијата за забрана на касетната муниција три години пред нејзиниот краен рок – изјави Региналниот директор на Норвешка народна помош, Емил Јеремиќ.

Наведениот проект, согласно Одлуките на Владата на Република Македонија го реализираше Министерството за одбрана на Република Македонија со Невладината меѓународна организација „Норвешка народна помош“, со финансиска поддршка обезбедена од министерствата за надворешни работи на СР Германија и Кралстовото Норвешка.

АРМ - новости - Page 6 Auvc

АРМ - новости - Page 6 0fmq

АРМ - новости - Page 6 Ywp4

АРМ - новости - Page 6 Cidk

АРМ - новости - Page 6 Y4l4

АРМ - новости - Page 6 Le3n

АРМ - новости - Page 6 3wg1

http://www.morm.gov.mk/content/?ID=30374AE45E08FE1311DB58F4238B6899BFF49B2C&lang=mk#.Umq3MVMdhc8

Овие касетни бомби што ги уништиа наши се или некои запленети ?
Зоран

Зоран

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 6 Empty25/10/2013, 20:37

И Мене ми е нејасно.
Дали со ова авионски или ????
Legija91

Legija91

Број на мислења : 1330

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 6 Empty31/10/2013, 17:49

Alvar

Број на мислења : 11099

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 6 Empty31/10/2013, 18:13

Остваруваме! ziveli 

Зоран

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 6 Empty31/10/2013, 18:43

Alvar напиша:
Остваруваме! ziveli 
Остваруваат.
Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 6 Empty31/10/2013, 18:58

Аааа... не, не, не, не, ја ги гледам како едно цело. Или тоа, или имаме две влади и дводомен парламент. Smile 

Зоран

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 6 Empty31/10/2013, 20:18

Alvar напиша:
Аааа... не, не, не, не, ја ги гледам како едно цело. Или тоа, или имаме две влади и дводомен парламент. Smile 
Добро нека биде по твое ме надмудри.
Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 6 Empty31/10/2013, 21:46

Никако! Не наметнувам на никого мислење, можеби грешно се изразив.
НО! Никогаш, НИКОГАШ нема да го простам тоа што ДПМНЕ стави терористи на чело на МО (индиректно на АРМ), ниту пак дека ги амнестираа терористите, ниту дека го признаа Косово, или дека дозволија со закон да се веат знамиња на туѓа држава на пола територија од РМ.
Исто како што никогаш, НИКОГАШ нема да го простам тоа што СДСМ внесоа 150.000-200.000 шиптари само за да победат на избори, правејќи етнички дисбаланс од кој денес си го јадеме газот. Ниту пак дека им ги дадоа Струга и Кичево на шабаните.

А лопови се и едните и другите, но дури и преку тоа би прошол да не ја ставаа државата на коцка неколку пати.

Legija91

Број на мислења : 1330

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 6 Empty31/10/2013, 21:59

Што е до мене , јас те сфатив и Алвар го имам истото мислење како ти.Да се крадело ајде, како и сите али овие нашите, претераа во полето на меѓуетничките допуштања.

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 6 Empty

АРМ - новости
Вратете се на почетокот 
Страна 6 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 53 ... 100  Next
 Similar topics
-
» АРМ - новости
» МВР - новости
» МВР - новости
» АРМ - новости