Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

АРМ - новости

Go down 
+32
DesertFox
ace89
MarkoMKD
икс
loran11
CAMOUFLAGE
Спенсер
IgorM
Gjole^Stolarot
Цане
Birac
tose
minceski
Wolf
BABUN
Iko
assasian
Dejan N
Panter
leopard
Smrtnikot
ESN
JKD
Генерал
shady3
dt71
Legija91
РИС
SIG
Alvar
Зоран
Momak od Gjorce
36 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 28 ... 52, 53, 54 ... 76 ... 100  Next
АвторПорака
Цане

Цане

Број на мислења : 87

АРМ - новости - Page 53 Empty
ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 53 Empty21/10/2014, 17:50

Абе како што знам јас значи на некој му стигнало писмо од МО и беа на обука во касарната во Битола и учеа некоја си теорија и после чистеа пушки склопуваја и расклопуваја. Е сеа му стигнало ново писмо за на 5ти ноември да се пријават во подрачната единица на МО за некаква си друга обука и обврзани се со закон на тоа. Ете толку знам.
Вратете се на почетокот Go down
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 53 Empty21/10/2014, 17:53

Ама да не се тие оние од резервен состав ? ако така треба,што не ми стигне мене такво писмо vojnik vesel
Цане

Цане

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 53 Empty21/10/2014, 18:16

Не се бе од резервен состав ги знам деца се по 19 години. Епа и мене ми нема стигнато ништо
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 53 Empty21/10/2014, 20:32

Интересно...дај нека стигне и кај мене,имам 18 Very Happy

Ако има некој по упатен нека каже што е тоа..
Цане

Цане

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 53 Empty21/10/2014, 20:35

Нека кажат и за униформите да не заборат да кажат. Very Happy
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 53 Empty23/10/2014, 14:49

Положување цвеќе по повод празникот 23 Октомври пред споменикот на основачите на Внатрешната револуционерна организација - ВМРО

http://www.mia.mk/mk/Inside/RenderSingleGalleryTest/132340938/1?month=10&year=2014&day=23&desc=0

АРМ - новости - Page 53 ZTp0iBm

АРМ - новости - Page 53 Ny1N3Nx

АРМ - новости - Page 53 Oy1xfRX

АРМ - новости - Page 53 C27OuHb

Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 53 Empty31/10/2014, 20:37

Максим Димитриевски: Груевски! Како ја доведе АРМ до оваа дереџе? (видео)

Максим Димитриевски, претседател на Комисијата за одбрана на СДСМ, денес пред Министерството за одбрана го повика премиерот да одговори на прашањето што според СДСМ заслужува внимание, а поврзано со донацијата од страна на Турција во вид на војничка опрема за АРМ.

Според Димитриевски и СДСМ, Министерот за одбрана, јасно потврдил дека државата нема пари да ја облече а камо ли да ја модернизира Армијата на Република Македонија.

- И тоа во моменти на регионална активност за регрутирање на џихадисти, кои претставуваат сериозна закана по регионалната, а не само по безбедноста на Република Македонија. Го прашуваме Никола Груевски, како ја доведе Армијата до ова дереџе, нашите војници да немаат униформи и чизми?

Каква е таа власт која троши огромни суми на пари а не е способна сама да ги облекува своите војници, праша денес Димитриевски.

http://kumanovskimuabeti.mk/maksim-dimitrievski-gruevski-kako-ja-dovede-arm-do-ovaa-deredhe-video/

Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 53 Empty6/11/2014, 16:13

Генерал Кнуд Бартелс во посета на Македонија
http://www.mia.mk/mk/Inside/RenderSingleGalleryTest/132362202/1?month=11&year=2014&day=6&desc=0

АРМ - новости - Page 53 IRdOQks

АРМ - новости - Page 53 Otdntq8

АРМ - новости - Page 53 K7eOGO5

АРМ - новости - Page 53 H7w1Zrx

АРМ - новости - Page 53 9tL0dP5

АРМ - новости - Page 53 McIVYuy
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 53 Empty7/11/2014, 17:56

Одбележување на денот на Центарот за Електронско Извидување 9-ти Ноември

На ден 07.11.2014 година (петок) со почеток во 11.00 часот во касарната „Гоце Делчев“ Скопје се одржа свеченост по повод одбележување на 9-ти Ноември денот на Центарот за Електронско Извидување.

На свеченоста присуствуваа претставници од ГШ на АРМ, команданти на баталјони од составот на АРМ, поранешни команданти и припадници на единицата како и претставници на надворешните институции со кои соработува единицата.

Обраќање пред стројот и гостите имаше командантот на Центарот за Електронско Извидување потполковник Николче Милковски. Во своето излагање командантот на единицата даде краток осврт на историскиот развој на ЦЕИ, постигнатите резултати во работењето на истата и притоа искажа благодарност за одличната соработка со сите внатрешни и надворешни соработници.

По повод денот на ЦЕИ беа доделени стимулативни мерки на дел од припадниците на ЦЕИ за постигнати резултати во работењето и подигање на борбената готовност на единицата.

http://www.arm.mil.mk/vesti/pocetna/2014/11/den_na_cei.html
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 53 Empty9/11/2014, 00:09

Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 53 Empty

АРМ - новости
Вратете се на почетокот 
Страна 53 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 28 ... 52, 53, 54 ... 76 ... 100  Next
 Similar topics
-
» АРМ - новости
» МВР - новости
» МВР - новости
» АРМ - новости
» Воени новости