Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

АРМ - новости

Go down 
+32
DesertFox
ace89
MarkoMKD
икс
loran11
CAMOUFLAGE
Спенсер
IgorM
Gjole^Stolarot
Цане
Birac
tose
minceski
Wolf
BABUN
Iko
assasian
Dejan N
Panter
leopard
Smrtnikot
ESN
JKD
Генерал
shady3
dt71
Legija91
РИС
SIG
Alvar
Зоран
Momak od Gjorce
36 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 27 ... 50, 51, 52 ... 75 ... 100  Next
АвторПорака
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

АРМ - новости - Page 51 Empty
ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 51 Empty29/9/2014, 17:51

Абе остај ти жените,види ги ти девојцињата дали 20 години имаат,овие ли во случај на војна ке бидат официри и ке водат војници Glava v zid

Ко второ,дали 30% од овие некат служеле војска,овие се собрани онака да трошат муниција Very Happy
Вратете се на почетокот Go down
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 51 Empty29/9/2014, 17:55

JKD напиша:
Ај маживе ќе пројдат,ама жениве на што личат ?! вакви жени само во Пекара има.

JKD треба да разбереш дека не може сите да бидат командоси. Ова е организација на резервни офицери што значи дека сите овие луѓе имаат приватни животи кои не се во врска со АРМ. Од друга страна, на овие гаѓања доаѓаат и лица кои биле учесници во војната 2001, борци од НОБ ( има живи сеуште ), студенти од Факултетот за безбедност и Институтот за одбранбени и мировни студии како и други лица кои не се професионално ангажирани во безбедносните служби. И еден совет од Бон-тон: - Оставаш лош впечаток кога судиш за некого по физичкиот изглед.

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 51 Empty29/9/2014, 18:33

Па добро,утре можда ќе треба да иде на терен и да пооди 200 метри по стрмен предел,како ќе ја предводи единицата он/она ?

И не знаев дека тука ги собрале сите можни,од студенти до дедовци од НОБ...и поради тоа се смеев што имаше доста млади девојки,односно ЖЕНИ пошто не личат на девојки овие.

И знам,но тоа е,за ваква работа треба и да си личен,не да си Цацко ама демек не е битна физичката спремност.
Smrtnikot

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 51 Empty29/9/2014, 20:03

JKD напиша:
Па добро,утре можда ќе треба да иде на терен и да пооди 200 метри по стрмен предел,како ќе ја предводи единицата он/она ?

И не знаев дека тука ги собрале сите можни,од студенти до дедовци од НОБ...и поради тоа се смеев што имаше доста млади девојки,односно ЖЕНИ пошто не личат на девојки овие.

И знам,но тоа е,за ваква работа треба и да си личен,не да си Цацко ама демек не е битна физичката спремност.

Според тебе како би требало да изгледа резервниот состав на една мала, ниско буџетна армија како што е нашата?

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 51 Empty29/9/2014, 20:10

Ова не е резервиниот состав иначе,ова Организација на Резервни Официри на РМ OРОРМ,која има 10 000 членови и може буквално кој сака да се приклучи кај нив

http://www.ororm.org/Default.aspx?lng=1
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 51 Empty29/9/2014, 23:44

Momak od Gjorce напиша:
Ова не е резервиниот состав иначе,ова Организација на Резервни Официри на РМ OРОРМ,која има 10 000 членови и може буквално кој сака да се приклучи кај нив

http://www.ororm.org/Default.aspx?lng=1

и каква должност имаат они ? спаѓаат воопшто под капата на АРМ ? за што служат они? ваљда не пукале сите 10 илјади...
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 51 Empty30/9/2014, 00:02

Само што ја разгледав страницата,и всушност доброволно се пријавуваат,е сега не знам колку можеш да си офизир со 1 пукање од пиштол,1 од пушка и нешто основно што ќе те научат за тактика(барем така пишува дека имале семинари,којзнае дали е вистина) но не пишува дали буквално било кој може да членува или треба претходно воено искуство(воен рок) или поранешни војници и слично.
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 51 Empty30/9/2014, 13:20

Размена на искуства помеѓу припадници од единиците на Здружената Оперативна Команда и македонската спортска стрелачка федерација

Армијата на Република Македонија и македонската спортска стрелачка федерација (МССФ) ја продлабочија меѓусебната одлична соработка со размена на искуства во областа на стрелачките вештини.

Припадници од единиците на Здружената Оперативна Команда и претставници од МССФ во касарната „Илинден“ во Скопје и стрелиштето „Петровец“, во периодот од 22. до 26. септември 2014 година разменуваа искуства во ракување и гаѓање со полуавтоматска снајперска пушка (ПАСнП) 7.9 мм и реализираа обука на симулатор за стрелаштво „SCATT“.

Припадници од првата механизирана пешадиска бригада и баталјонот на Воена Полиција теоретскиот дел од обуката го реализираа во касарната „Илинден“, а практичната обука и планираните гаѓања се реализираа на стрелиштето „Петровец“.

Со реализација на обуката снајперистите го постигнаа посакуваниот резултат, што е показател на високата воено-стручна оспособеност на персоналот.
За постигнатите резултати во обука и гаѓањето, на сите припадници од единиците им беа доделени сертификати.
Покрај оваа заедничка активност припадници на АРМ традиционално секоја година учествуваат на меѓународниот турнир во стрелаштво „Гран При Скопје“ во организација на МССФ.

http://www.arm.mil.mk/vesti/zok/2014/09/razmena_iskustva_mssf.html

АРМ - новости - Page 51 DN2Jwc0

АРМ - новости - Page 51 GGSiteH

АРМ - новости - Page 51 81S048H

АРМ - новости - Page 51 JuHYutG

АРМ - новости - Page 51 SR6JiU7

Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 51 Empty30/9/2014, 13:23

JKD напиша:
но не пишува дали буквално било кој може да членува или треба претходно воено искуство(воен рок) или поранешни војници и слично.

Негдека на крајот од видеото кажува човеков...

JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 51 Empty30/9/2014, 16:03

Им пишав и ми објаснија се,составена е од вечином бивши офицери на арм/војници и подмладок,можело да е членува со наполнети 18,ми кажаа да прашаат дали може да ме примат и ќе ми кажат.Имаат неколку пати во годината пукање со АП 7,62,пукање со пиштол,некаде декември им е маршот од 24 км,организираат такмичења по трчање,фрлање си ѓуле и слично,учествуваат на државни првенства во пукање со пиштол и пушка и такви работи...ми изгледаше интересно и како искуство + па ако ми дадат зелено светло ќе се зачленам.Во саботата биле на гаѓање на Криволак ама тоа е,порано да видев можда ќе можев да одам Smile
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 51 Empty

АРМ - новости
Вратете се на почетокот 
Страна 51 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 27 ... 50, 51, 52 ... 75 ... 100  Next
 Similar topics
-
» АРМ - новости
» МВР - новости
» МВР - новости
» АРМ - новости
» Воени новости