| АРМ - новости | |
|
+32DesertFox ace89 MarkoMKD икс loran11 CAMOUFLAGE Спенсер IgorM Gjole^Stolarot Цане Birac tose minceski Wolf BABUN Iko assasian Dejan N Panter leopard Smrtnikot ESN JKD Генерал shady3 dt71 Legija91 РИС SIG Alvar Зоран Momak od Gjorce 36 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: АРМ - новости 26/8/2014, 02:32 | |
| По Еуропски стандарТ е полицијата да ја чува границата нели . А ние сме на праг Евро-Атлантскио сојуз така да ги слушаме. Да ја чува армијата како што треба или еве да и биде подршка на Полицијата мислам дека не би имало толкав проблем со дотокот на оружје и дрога што сите знаеме дека го има. (поготово на оружјето откај браќата. ) ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: АРМ - новости 26/8/2014, 03:36 | |
| - РИС напиша:
- А зошто да ги има само према Албанија и Косово на другите граници нема ли лоши момчиња ? И што е битно да се знае колкав им е бројот каде им се базите и слични работи ?
За бројот се знае,толку се околу 8-9 илјади.За базите,демек имаат скриени бази па да не откриваме ? ако имаат база близу до косово или албанија или србија,сигурно тие криминалци што оперираат таму ги знаат,што има врска ако пишеме и на форум истото ? башка и онака сигурно тоа би го знаеле голем број на луѓе каде им е базата,барем во градот или градовите блиску до таа база,бидејќи се прават смени,се дотура храна,облека,се носи мајстор,и ред други работи. Не ја сфаќам потребата да искоментирате во стил "а што има да се знае". Како да прашувам каде живее командантот,име и презиме да барам и матичен број негов. И да,затоа што 95% од проблемите и убиствата,рекетите,и 300 други не дозволени работи,се токму од тие луѓе од таа страна,или бегаат од таму или доаѓаат од таму.Ради тоа кажав барем на тие 2 граници. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: АРМ - новости 26/8/2014, 09:55 | |
| Нема скриени бази и тајни единици. Полицијата си има полициски станици и си врши редовно обезебдување на државната граница, а АРМ се обучува, тренира и постои за во „не дај боже “ времиња. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: АРМ - новости 26/8/2014, 14:40 | |
| - Генерал напиша:
- Нема скриени бази и тајни единици. Полицијата си има полициски станици и си врши редовно обезебдување на државната граница, а АРМ се обучува, тренира и постои за во „не дај боже “ времиња.
Мислев барем да ги има на тие подрачја,во тие бази,како војска..бидејќи по лесно е да нападнеш една барака,отколку база со стражари,рефлектори и слично. | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| |
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: АРМ - новости 29/8/2014, 13:03 | |
| И така АРМ е модерна армија која што целосно ги исполнува стандардите на НАТО,така рече министерот на денот на АРМ... | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: АРМ - новости 30/8/2014, 14:31 | |
| Прееска на вестите на МТВ најавија дека министерот ке се полиел со канче вода како дел од подржката за АЛС бакет челенѓ,и тоа све ке биде на вести објавено вајда во живо,и ке било објавено кого номинира,каков квовн,ја брука државата и војската... | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: АРМ - новости 30/8/2014, 14:51 | |
| | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11097
| Предмет: Re: АРМ - новости 30/8/2014, 15:58 | |
| Сега гледав на вести, во Охрид го потурија.. заедно со Четкар. Значи она Скопјанишчана, на толкаво енѕеро до нив, со мраз од кофа ќе се капет! ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: АРМ - новости 30/8/2014, 16:42 | |
| Ни ја еба сезонава ебаго | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: АРМ - новости | |
| |