| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|
+18shady3 Wolf beowulf tose JKD Mrshajnoski gladiator_17 Iko alexmkd Генерал assasian Momak od Gjorce РИС Legija91 Smrtnikot Зоран Alvar SIG 22 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 17/2/2014, 21:40 | |
| Властиве многу се ажурни кога треба да се спроведуваат законите... али некако ми се чини затајуваат кога треба да се спроведе законот за знамиња да речеме, патем, закон кој они самите си го донесоа а кој немаше никаква основа освен удоволување на УЧК-ите од заедничката коалиција. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 17/2/2014, 22:44 | |
| - Alvar напиша:
- Властиве многу се ажурни кога треба да се спроведуваат законите... али некако ми се чини затајуваат кога треба да се спроведе законот за знамиња да речеме, патем, закон кој они самите си го донесоа а кој немаше никаква основа освен удоволување на УЧК-ите од заедничката коалиција.
Алвар, искрено ме чуди муабетов. Па ова не е ништо ново, си знаеме ние. Патем некако почнува народот да се навикнува на тоа, толку се навикнува што му станува неприметно секојдневие. И како што знаеме од досегашнава пракса, ние не можеме ништо да направиме во врска со тоа. | |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 17/2/2014, 22:55 | |
| - Smrtnikot напиша:
- Alvar напиша:
- Властиве многу се ажурни кога треба да се спроведуваат законите... али некако ми се чини затајуваат кога треба да се спроведе законот за знамиња да речеме, патем, закон кој они самите си го донесоа а кој немаше никаква основа освен удоволување на УЧК-ите од заедничката коалиција.
Алвар, искрено ме чуди муабетов. Па ова не е ништо ново, си знаеме ние. Патем некако почнува народот да се навикнува на тоа, толку се навикнува што му станува неприметно секојдневие. И како што знаеме од досегашнава пракса, ние не можеме ништо да направиме во врска со тоа. И те како можеме да направиме. Вистинската власт ја има народот. Само кој да гледа Сулејман дома и сите имаа страв да испаднат на протест против власта зошто се е партиски. Сега ако тргнеме вака пак ќе ја отвориме онаа старата дискусија каде што се во нашата држава што не ваља се врти околу. ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 17/2/2014, 23:08 | |
| Овие не ебаваат веќе 13 години, а јас уште неможам да се свестам зошто барем не се подмачкаме со вазелин? | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 17/2/2014, 23:40 | |
| И те како може да се направи.Прво и основно,ова не треба владата да го дозволува,државата.Второ,ако таа дозволува,треба граѓаните,посебно оние кои што се веќе изградени личности,односно возрасните луѓе да се бунат на овие работи,да покажат муда,да тргнат некое знаме,да се побунат,да се направи протест...но тие се презафатени со партиските работи,или им е страв да направат било што,односно нема кој да ги организира,бидејќи организаторот го јаде увек до грклан,за било каков и кој протест.А трето,кога веќе првите две не реагираат,тука треба да настапат на сила младите.Оние самопрогласени хулигани,да излезат и да покажат дали воопшто има во нив нешто од мудата кои што по фацебоок и на утакмици ги,демек,покажуваат.Но тука,настапува на сцена пак политиката,каде шшто сите воџи ги држат во нивни раце,на кои што им обеќаат разно разни работи,за да не прават инциденти,ПОСЕБНО не со браќата шиптари.За разлика од нашите,браќата се отпуштени од ланец и што сакаат прават,кога сакаат и каде сакаат.
Поради тоа,државава ни е усрана до коска. | |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 18/2/2014, 00:24 | |
| "Sekoj narod - dobiva vlast kakva zasluzhuva..."
Grofot Zhozef-Mari de Mestr, poznat Francuski pravnik, diplomat, filosof i pisatel (1753-1821)
"Navistina e izvonredno teshko...rechi nevozmozhno da se zamisli - kako e mozhno da lugje koi celosno se odkazhale od navikata sami da bidat gospodari na svojot sopstven zhivot - bidat sposobni da uspeshno izberat drugi poedinci koi toa sposobno kje go pravat za niv samite i vo nivno ime...navistina e nevozmozhno da se zamisli deka mozhe da bide izbrana edna silna, sposobna, mudra i energichna vlast - preku glasachkite kutii na edna nacija na vechni podanici, bedni slugi i mizerni robovi..."
Aleksis Sharl-Anri de Tokvil, slaven Francuski politikolog, filosof i istorichar (1805-1859) | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 18/2/2014, 00:49 | |
| | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 18/2/2014, 18:06 | |
| | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 21/2/2014, 15:41 | |
| ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 21/2/2014, 17:09 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог | |
| |