| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|
+18shady3 Wolf beowulf tose JKD Mrshajnoski gladiator_17 Iko alexmkd Генерал assasian Momak od Gjorce РИС Legija91 Smrtnikot Зоран Alvar SIG 22 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Goust
Број на мислења : 137
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/7/2014, 16:13 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/7/2014, 16:37 | |
| | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/7/2014, 18:01 | |
| Отидиде кучето кај стопанот по инструкции. Ахмети по средбата со Волерс: ДУИ ќе бара меѓународен мониторинг на судскиот процес за „Монструм“ Оценивме дека нaсилството не го помага процесот за негово институционално решавање, а со тоа и можностите процесот да се врати во првостепена постапка од страна на апелацискиот суд, изјави Али Ахмети, лидерот на ДУИ по денешната средба во Мала Речица со Пол Волерс, американскиот амбасадор во Македонија. „Имав значајна средба со американскиот амбасадор Пол Волерс. Заеднички заклучивме дека секој граѓанин има право на протест и оти легитимно право на сите е да го изразат своето незадоволство за одреден процес со цел да бидат потранспарентни за јавноста. Оценивме дека нaсилството не го помага процесот за негово институционално решавање, а со тоа и можностите процесот да се врати во првостепена постапка од страна на апелацискиот суд“, изјави Ахмети и додаде дека ДУИ ќе побара меѓународен мониторинг од експерти за целиот овој процес да биде потранспарентен. http://www.mkd.mk/makedonija/partii/ahmeti-po-sredbata-so-volers-dui-kje-bara-megjunaroden-monitoring-na-sudskiot ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/7/2014, 18:05 | |
| Во вторник протести во Тирана, а в среда пред македонската амбасада во Приштина за поддршка на „браќата од Скопје и на Илиридата“ Приштинскиот рапер Пресиони на својата веб-страница на Фејсбук ги повикал сите да одат на сеалбанскиот протест во Тирана во вторник. Тој наведува дека и самиот ќе биде присутен таму, како поддршка за своите браќа од Македонија, пренесува порталот Лајм. „Во вторник во Тирана во 18 часот ќе се одржи протест како поддршка за нашите браќа од Скопје и на Илиридата!!!! Исто така, на Косово во среда во 15 часот во Приштина ќе се одржи протест пред македонската амбасада како поддршка на нашите браќа Албанци!!! Немојте да изостанете и вие!!!! Строго е забранета дистрибуција на оваа вест до политичките партии, тие не се поканети на овие активности.... НИЕ СМЕ ЕДНО. МОЈА АЛБАНИЈА“, напишал раперот. На протестот во Приштина се најави и пејачката од Скопје Туна Сејдиу. Таа вели дека во Приштина ќе протестира за македонските Албанци. „Денес македонските Албанци протестираат. Јас ќе протестирам во среда во Приштина. Се надевам дека колегите од Албанија ќе покажат дека ‘Ние сме едно’ на протестот во Тирана во вторник. Скопје, Тетово, Гостивар, Кичево, Куманово, Дебар и Струга, јас сум со вас“, напиша Сејдиу на својот фејсбук-профил. http://www.mkd.mk/makedonija/politika/vo-vtornik-protesti-vo-tirana-a-vo-sreda-pred-makedonskata-ambasada-vo-prishtina ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/7/2014, 19:51 | |
| | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/7/2014, 20:25 | |
| | |
|
| |
tose
Број на мислења : 160
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/7/2014, 20:28 | |
| ке не боли насдопрва од нив....тие се спремаат ние к.. си играме... ке се чешаме кај не не чеша....и тоа за брзо ке биде... | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/7/2014, 21:13 | |
| Нека ги праша меѓународната заедница своите миленичиња зошто протестираат? Дали е праведно да се протестира заради судска одлука која е донесена врз основа на многу докази. Абе племе гнасно... ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/7/2014, 22:59 | |
| - Alvar напиша:
- Во вторник протести во Тирана, а в среда пред македонската амбасада во Приштина за поддршка на „браќата од Скопје и на Илиридата“
Приштинскиот рапер Пресиони на својата веб-страница на Фејсбук ги повикал сите да одат на сеалбанскиот протест во Тирана во вторник. Тој наведува дека и самиот ќе биде присутен таму, како поддршка за своите браќа од Македонија, пренесува порталот Лајм.
„Во вторник во Тирана во 18 часот ќе се одржи протест како поддршка за нашите браќа од Скопје и на Илиридата!!!! Исто така, на Косово во среда во 15 часот во Приштина ќе се одржи протест пред македонската амбасада како поддршка на нашите браќа Албанци!!! Немојте да изостанете и вие!!!! Строго е забранета дистрибуција на оваа вест до политичките партии, тие не се поканети на овие активности.... НИЕ СМЕ ЕДНО. МОЈА АЛБАНИЈА“, напишал раперот.
На протестот во Приштина се најави и пејачката од Скопје Туна Сејдиу. Таа вели дека во Приштина ќе протестира за македонските Албанци.
„Денес македонските Албанци протестираат. Јас ќе протестирам во среда во Приштина. Се надевам дека колегите од Албанија ќе покажат дека ‘Ние сме едно’ на протестот во Тирана во вторник. Скопје, Тетово, Гостивар, Кичево, Куманово, Дебар и Струга, јас сум со вас“, напиша Сејдиу на својот фејсбук-профил. http://www.mkd.mk/makedonija/politika/vo-vtornik-protesti-vo-tirana-a-vo-sreda-pred-makedonskata-ambasada-vo-prishtina Eте ги таканаречените естрадни ѕвезди кои се модерни и еманципирани и кои не ги интересира национализам. За Аделина се збореше дека има или имала дечко Македонец. Јас пак ќе кажам дека пак се дојде на моето, дека на ниту еден Албанец не му се верува, јаде и пие со тебе, а кога ќе свртиш грб нож ќе ти зарие во грб, но многу пријатели ми се смееја и ме правеа се и сешто. Убаво рекле старите на "На Улично Куче и на Ши***р не му верувај". Затоа решив веќе да не се замарам да им укажам некои работи, туку само ќутам, а највеќе ќутам да не бидам "осуден" од тие таквите мулти-култи пријатели. Сеа тие истите кога увидоа некои работи, сега се изненадени и многу зачудени. |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/7/2014, 23:07 | |
| Одамна го имам истиот став и затоа сум бил учесник во многу дебати на разни места на оваа тема, со разни луѓе на кои единствени аргументи им биле "коа сум бил у војска најдобар другар шиптар ми бил", "Да има 1000 евра плата нема да биде така" и слични други кафански аргументи кои не држат вода. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог | |
| |
|
| |
| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|