| Воени вежби на Криволак | |
|
+6ESN Alvar РИС SIG AlexGreat Momak od Gjorce 10 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Воени вежби на Криволак 1/6/2019, 23:17 | |
| Рада заплашува ко кловн на Мекдоналд(с) | |
|
| |
РИС
Број на мислења : 2555
| Предмет: Re: Воени вежби на Криволак 2/6/2019, 15:02 | |
| Ништо и од неа , беше фокусирана само на приемот во НАТО , од подобрување на војничкиот стандар и опремување со нова техника и модернизација ништо .
| |
|
| |
Macedonian09
Број на мислења : 105
| Предмет: Re: Воени вежби на Криволак 3/6/2019, 09:22 | |
| - РИС напиша:
- Ништо и од неа , беше фокусирана само на приемот во НАТО , од подобрување на војничкиот стандар и опремување со нова техника и модернизација ништо .
Ќе биди интересно за вежбава (за нас)... | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Воени вежби на Криволак 3/6/2019, 11:36 | |
| PR-ов им е стандардно тиња на АРМ... нит саглам фотки нит бутур. Ти идат 2000 војска од надвор, они ставаат слики од мобилен. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Macedonian09
| Предмет: Re: Воени вежби на Криволак 3/6/2019, 15:08 | |
| - Alvar напиша:
- PR-ов им е стандардно тиња на АРМ... нит саглам фотки нит бутур. Ти идат 2000 војска од надвор, они ставаат слики од мобилен.
Ова е една од најбитните и најтешките работи што не мачи, страшна работа... | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Воени вежби на Криволак 3/6/2019, 15:39 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Macedonian09
| Предмет: Re: Воени вежби на Криволак 3/6/2019, 17:13 | |
| - Alvar напиша:
Незнам дали сакаш да испадниш паметен или глуп, ама ти размислуваш за тоа какви се сликите а јас размислувам дали ќе јадам анета паштета или нешто др... | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Воени вежби на Криволак 3/6/2019, 18:05 | |
| Ако ти се јаде друго сем паштета, си ја утнал институцијата друже. Во АРМ уште долги години (ако воопшто некогаш) нема да се јаде друго сем буѓава фалц паштета... така да, не држи вода аргументот. Белким знаеше тоа пред да станеш војник? Апсолвирано е прашањето дали ја бива армијата или не, дали ги исполнува основните стандарди за да биде армија (а не пак НАТО армија) или не.
Нејсе, ако сакаме да мериме ку*овите со НАТО војски, редно е тоа и да го видиме не, случајно или не.. знам некој од дечките кој работат во МО, делот за односи со јавност, исто како што знам дека не си ја знаат работата... и дека се една од причините што ти јадеш паштета, со оглед дека имаат повисоки примања од пфв, а очигледно не работат ништо.
Bon appétit! ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Воени вежби на Криволак 6/6/2019, 08:20 | |
| На вежбава ке има и стратегиски бомбардери Б-52? | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Воени вежби на Криволак 6/6/2019, 10:49 | |
| Така е најавено, иако претходно спомнаа дека ќе биде В-1. Со оглед дека вежбава ќе трае неизменично неколку месеци... којзнае кога ќе имаат прелет. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Воени вежби на Криволак | |
| |
|
| |
| Воени вежби на Криволак | |
|