Не се согласувам ама ич. Буквално сите NATO армии се даааааалеку подобро медиумски покриени од АРМ која ден денес е наводно топ сикрет организиција, небаре се пазиме непријателот да не дознае дека имаме силоси со LGM-30G Minuteman III и сквадрони B-2 Spirit.... а всушност имаме пар скапани Ми-24-ки и Ми-8-ци, кои де летаат де не летаат, рѓосани Т-72-ки за кои неќам ни да претпоставам колку се функционални, и врвот на современото пешадиско оружје М-70АБ2 и М-57.
Не ми е јасно како ќе се популаризира армијата (па и полицијата) меѓу народот а особено меѓу помладата популација која е базен за идни кадри... ако истите институции се херметички затворени за јавност а информациите се дозираат со капалка.
Самите единици (секоја посебно) на западниве армии, министерства за одбрана итн; си имаат сопствени fb, instagram, twitter, flickr профили каде редовно ставаат hi-res фотки од разно-разни вежби, дефилеа, па и борбени дејствиа. На форумов имам ставено илјадници фотографии од истите.
Фино што има фотки од вежбава, но ете да беа покадарни истите ќе беа во поголем број и со подобар квалитет.