| Средства за Против Воздушна Одбрана | |
|
+17Alvar m-r.niceguy dt71 fighter РИС Vojdan krvopijec Iko Hivemind Генерал Legija91 Goran Apostoloski Scorpion su50fighter Зоран SIG Momak od Gjorce 21 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 20/5/2013, 15:18 | |
| Iran kreće u masovnu proizvodnju vlastitog protuzračnog sustava Iran je pokrenuo masovnu proizvodnju svog novog protuzračnog sustava domaće proizvodnje, Herz 9. Na današnjoj ceremoniji povodom početka proizvodnje prisutan je bio i ministar obrane, general Ahmad Vahidi. Proizvodnja se pokreće u vrijeme obilježavanja važnog datuma u iranskoj povijesti - 24.5.1982. iranske vojne snage preuzele su kontrolu nad gradom Khorramshahr koji se tada nalazio pod iračkom okupacijom. Ministar obrane Vahidi istaknuo je za vrijeme ceremonije kako protuzračni sustav ima mogućnost detekcije i praćenja meta na niskim visinama te ih ruši automatski. Također je rekao kako je baterija ovog sustava izrazito mobilna te se može koristiti i noću. "Sistem se može povezati na državnu obrambenu mrežu te može biti postavljen i aktiviran u svega nekoliko minuta", rekao je Vahidi. Sustav Herz proizveden je i dizajniran u potpunosti od strane iranskih stručnjaka. Prošlog mjeseca Iran je predstavio niz novih vojnih dostignuća domaće proizvodnje, uključujući i novu bespilotnu letjelicu kao i nekoliko vrsta novih raketa. Nova tehnika predstavljena je za vrijeme Dana Vojske. | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 20/5/2013, 15:19 | |
| Коментар ... - Цитат :
- Na slici je RA'AD sistem zasnovan na ruskom BUK M2E sistemu. Koristi Taer 2 projektile brzine 4 maha i dometa do 50km. Izvedeni su iz ruskih projektila 9K317E Buk M2E. Radi se o veoma moćnom PVO sistemu srednjeg dometa.
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 23/5/2013, 23:51 | |
| | |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 24/5/2013, 12:32 | |
| ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 24/5/2013, 13:37 | |
| Убави слики... the three fingers of dead! | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 28/5/2013, 00:38 | |
| | |
|
| |
Goran Apostoloski
Број на мислења : 113
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 29/5/2013, 15:27 | |
| уште ли ја имаат србите Двината ??? да се чудиш... | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 29/5/2013, 15:32 | |
| - Goran Apostoloski напиша:
- уште ли ја имаат србите Двината ??? да се чудиш...
Не... | |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 29/5/2013, 16:46 | |
| А , што и фали, мислам до толку ли се лоши ? ако не грешам имаат радиус од околу 20 км, на 10 испукани ракети, 7 се со гарантирани погодок .. за денешни стандарди лошо е тоа, ама сепак, за наши простори, тоа е премија .. ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
su50fighter
Број на мислења : 144
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана 29/5/2013, 17:22 | |
| Легија, ако збориш за Двината заборај, Двината уште некаде 84 не беше отпорна на електронски сметњи - активни мислам. Двината НЕ ДОАЃА ВО ПРЕДВИТ. Како шо ми напиша еден од учеснициве на форумов за Невата- дека може да ја користиме за сликање ( шо е во право) двината не вреди ни да се сликаш со неа. Иначе има пасивни електронски сметњи ( не ми текнува како да да го преведам сметњи на Македонски- ќе ми простите) - или со други зборови СТАНИОЛСКИ ЛИВЧИЊА, шо во Невата се решаваше со таканареченото СЕЛЕКТЦИЈА НА ПОКРЕТНИ ЦЕЛИ само шо во тој случај се намалуваше дометот на гаѓање и Активни електронски сметњи - во тој случај ти се јавуваат неколку цели на екранот и тоа се решаваше со менвење на фреквенциите. Тоа зборам за некаде деведесетите години на минатиот век. До каде е сега стигнато во тој правец ЕХЕЕ МОЖИМЕ САМО ДА ЗАМИСЛИМЕ. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Средства за Против Воздушна Одбрана | |
| |
|
| |
| Средства за Против Воздушна Одбрана | |
|