Не, не... и Zephyr-от и Z6-ката им се од тактикал линијата, во цивилните имаат слични, но не баш со истите карактериситики и изглед. Е сега едите се по-light, другите се по-heavy duty.
Овде има компарација помеѓу двата модела... додуша на руски.
И за двата модела има бајаги видео рецензии на YT.
______________________ Si vis pacem, para bellum
MISFIT
Број на мислења : 281
Предмет: Re: Војнички обувки 22/7/2018, 03:38
Некако повеќе ми фаќаат око овие z6, а и наменети се за носење тежина, а во нашава работа никогаш не си да не речам со к***т во раце.
______________________ To us and those like us, damn few.
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Војнички обувки 22/7/2018, 13:04
Мислам дека се подобар избор за воена чизма... Zephyr-от друга страна е можеби попогодна за полициска.
______________________ Si vis pacem, para bellum
MISFIT
Предмет: Re: Војнички обувки 22/7/2018, 15:39
Само што кај z6 ја губиш предноста што ја има Zephyr преку Quest... Тешко е да си пионир. Нем кој да прашам кај нас нема некој носено ни Z6 ни Quest, ,ќе кршам мраз. Ама ќе размислам убаво до плата...
MISFIT
Предмет: Re: Војнички обувки 23/7/2018, 17:05
Денес проверив во Камуфлаж, од Quest нема броеви, а пустински не ми се по вкус, а и Z6 ми се по убави на лик и за низ град, така да чим стигнам до пари зимам Z6.
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Војнички обувки 6/8/2018, 00:54
Здраво момци.
Немам многу време да пишувам ама се трудам да ве следам.
За Zephyr можам да кажам дека се едни од најдобрите што сум ги носел. 90% во екстремно жешки и влажни услови но и 10% во солидни зимски услови - зимата 2016/17. Во двата случаи немам поголеми забелешки. Особено сум задоволен во зимските услови затоа што со Planika и Arpenaz секогаш ми мрзнеа прстите. Тука не беше тоа случај.
Z6 не сум имал шанса да ги пробам ниту да ги видам во живо и нема да ги коментирам. На лик се за нијанса подобри. Ама тоа според мене е важно додека да излезеш од продавница. Кога ќе треба да ги носиш 10-15 часа тогаш не ми е важно како изгледаат.
______________________ Потта штеди крв!
MISFIT
Предмет: Re: Војнички обувки 6/8/2018, 18:03
Здраво Генерале, јас ги носам Z6 веќе две недели и до сега биле како патики. Неможам да ги споредам со Zephyr бидејли не сум ги носел подолго време зс да ги споредам со Z6. Ама по мое мислење по соодветни се за мојата потреба т.е. работна чизма.
Овој модел на Haix го носат тигрите,тоа им се новите чизми кои им се службени односно МВР им ги купи.За какви се не знам ама дека Haix е стварно чизма зборува фактот што српските Кобри еден модел на Haix го носат како службена чизма 10 години.