Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Војнички обувки

Go down 
+19
fighter
JKD
shady3
BABUN
Ilija Uzunov
tose
Smrtnikot
Legija91
darkness
alexmkd
ESN
leopard
Klinton
Momak od Gjorce
beowulf
Alvar
Зоран
Генерал
SIG
23 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 46 ... 51  Next
АвторПорака
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

Војнички обувки - Page 41 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 41 Empty1/5/2016, 12:06

Фала бро!

Тоа и јас се мислев за половниве...
Вратете се на почетокот Go down
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 41 Empty8/7/2016, 18:48

Војнички обувки - Page 41 RAzTx6y

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 41 Empty11/1/2017, 15:07

Ова се првите чизми во светот со гума која се лепи за мразот

Никој не останува рамнодушен кога магичната гума на чевлите автоматски се залепува за мразот исто како на ѓонот да има поставено метални шилци

arcticgrip-600x400Поради навистина впечатливото име Arctic Grip и термографските делови кои кога температурата ќе се намали под 0 степени Целзиусови стануваат сини многумина мислат дека оваа технологија за ѓонови на италијанската компанија Vibram е само маркетиншки трик, но тоа е така сè додека не ги видат чизмите на дело.

Сите знаеме дека гумата и мразот не се „сакаат“, ноarcticgrip-600x400 компанијата Vibram на годинашниот саем за зимска опрема Outdoor Retailer Winter Market постави масовна плоча мраз и посетителите на саемот од прва рака можеа да се уверат во безбедноста на чизмите за мраз. Никој не останува рамнодушен кога магичната гума автоматски се залепува за мразот исто како на ѓонот да има поставено метални шилци.

arcticgrip2-600x338Од Vibram велат дека Arctic Grip овозможува трипати поголема безбедност на водени заледени површини отколку кој било друг ѓон. Истражувањата траеле повеќе од две години и официјално беше најавен иновативниот производ на зимскиот саем во јануари годинава.

Од компанијата не откриваат информации за составот на гумата, но потенцираат дека ѓонот ќе ја има истата ефикасност на мраз дури и по изодени околу 350 километри.

Ѓонот Arctic Grip есенва се најде на 6 модели чевли: Merrell arcticgrip3-600x338Moab FST Ice+ Thermo Waterproof, Sperry Cold Bay Ice+, Hush Puppies Parkview Ice+, Saucony Razor Ice+, Wolverine Crossbuck FX Ice+ и CAT Footwear Stiction HI WP Ice+.

Од Vibram планираат да ги вклучат новите ѓонови во својата програма Sole Factor program идната година, што значи дека на компанијата ќе можете да ѝ испратите кој било пар чевли и тие ќе ви постават таков ѓон.

(GearJunkie)

http://www.inovativnost.mk/?p=22116

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 41 Empty11/1/2017, 15:08

Alvar напиша:
Војнички обувки - Page 41 RAzTx6y

LOWA Zephyr GTX најдоброто нешто што до сега сум го имал на нога ( и во летни и во зимни услови ).

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 41 Empty12/1/2017, 02:16

За колку се наоѓа тој модел?
Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 41 Empty12/1/2017, 02:41

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 41 Empty17/12/2017, 23:45

Дечки имам нешто да план да ги зимам воените чизми на саломон кои ги носат делтите,фоките,ренџерите,беретките,сас.Па дали би се исплатило да дадам 12500 денари за нив?

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 41 Empty18/12/2017, 00:21

Војнички обувки - Page 41 L37347800

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 41 Empty18/12/2017, 00:32

Овие?

https://www.salomon.com/int/product/quest-4d-gtx-forces.html

Добри чизми, издржливи и удобни како и секој Salomon кои ги имам носено (од 2000-та наваму сигурно 4-5 пара), НО, прилично се скапи ако ги купуваш по редовна цена, т.е. кога не се на попуст.
Искрено, за тие пари не знам дали вредат (made in china), топ моделите на Planika или Alpina кои чинат околу 10,000 ден. во Пеко ќе ти траат барем 10-тина години (нормално носење, не тактичко или сл).

Сличен бренд кој е се популарен кај специјалниве единици на запад е италијанскиот Salewa, нив ги имаш во Scout (2 дуќани се, еден е кај Швајцарска амбасада, другиот, новиот со поголема понуда е во зградата на Аутомакедонија, карши Макпетрол дирекцијата. И тие се горе долу колку Salomon-от.

http://soldiersystems.net/tag/salewa/

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 41 Empty18/12/2017, 01:44

Друже јас веќе имам алпина арпеназ војнички со нив и служев 3 месеца војска пошо чизмите таму шо ми ги дадоа за месец и половина нозете ми ги направија партал.Кога си ги зедов арпеназот во касарната се преродив,и со нив до крајот на рокот бев и сеуште ги носам.Имам и уште еден пар Гриспорт италијански оние кои го носеа специјалците на МВР.Алпината ги имам 5 години а гри спортот скоро 4.Презадоволен и од двете марки,километри и километри изминато,и на сонце,дожд,снег од 40цм не мрднале,на лов ги носам само гриспортот пошо имаат подобра изолација и повеќе топлат од арпеназот.Така да би сакал да се подновам пак со нешто ново ама војничко пак да биде.Отворен сум за сугестии и препораки

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 41 Empty

Војнички обувки
Вратете се на почетокот 
Страна 41 of 51Отиди на страна : Previous  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 46 ... 51  Next
 Similar topics
-
» Војнички песни
» Војнички кучиња