Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Kако ја замислувате АРМ во иднина

Go down 
+16
loran11
Mrshajnoski
Smrtnikot
Генерал
патриот
Dejan N
JKD
Iko
Legija91
Зоран
РИС
beowulf
Alvar
tonin
SIG
Momak od Gjorce
20 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 18  Next
АвторПорака
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 6 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 6 Empty10/9/2014, 23:06

Зоки, не се разбирам до толлку да можам да одредувам модели. Од моето познавање можам да кажам дека Херкулесот е скапа работа за нас а и за нашите потреби мислам дека е преголем.

патриот

Број на мислења : 16

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 6 Empty11/9/2014, 00:19

Еве некои мои проценки поправете ме доколку грешам: 1. околу 60 - 80 оклопни транспортери Patria
2. 2 до 4 Yak 130
3. модернизација на Т 72
4. 1 транспортен авион
5. Опремување на секој војник комплетно (Е војник,или нешто сличен терминSmile )
6. Повеке наменски возила(камиони,џипови,лесни оклопни возила)
7. Ракетни лансери со наведена ракета* Smile
и секако да не се продаде старата техника туку да се стави во резерва или да се пренамени,многу ме изнервира пред некое време кога кажаа дека хермелините ке ги прдавале во африка за да се купи ново оружје,па нека се остави определен дел во резерва определен дел нека се даде во МВР а друиот дел нека се продаде.

*Гоце Делчев за време турско облече,нахрани и наоружа 6000 комити а денес во сопствената држава неможеме да опрмиме толку војници

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 6 Empty11/9/2014, 01:55

Тоа беше лага дека ќе ги продавале,како и пред некое време што излезе статијата дека ќе продавале се што имаат,за да купуваат нова опрема...
Вратете се на почетокот Go down
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 6 Empty11/9/2014, 01:55

Дечки, кога зборувате за бројки, а притоа немате соодветни информации за одреден тип на техника, мислам дека е неблагодарно да се дискутира во тој правец.

Значи, можеме да зборуваме за кој вид на техника би требало да се набави, кои единици да се пополнат, но да одиме со оквирни бројки, немора баш од типот 2 авиони, 3 хеликоптери. Барем јас мислам така.

Еве некој кој структурално повеќе ја разбира АРМ, а мислам дека тоа е Ико, може да даде по бригади и баталјони да напише оквирно отприлика како би било најоптимално. Дотогаш се разбира може да си дискутираме, но предлагам еве ајде да почнеме со ред. Најпрво од дното на пирамидата, војникот.
патриот

патриот

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 6 Empty11/9/2014, 10:41

Frogfoot напиша:
Дечки, кога зборувате за бројки, а притоа немате соодветни информации за одреден тип на техника, мислам дека е неблагодарно да се дискутира во тој правец.

Значи, можеме да зборуваме за кој вид на техника би требало да се набави, кои единици да се пополнат, но да одиме со оквирни бројки, немора баш од типот 2 авиони, 3 хеликоптери. Барем јас мислам така.

Еве некој кој структурално повеќе ја разбира АРМ, а мислам дека тоа е Ико, може да даде по бригади и баталјони да напише оквирно отприлика како би било најоптимално. Дотогаш се разбира може да си дискутираме, но предлагам еве ајде да почнеме со ред. Најпрво од дното на пирамидата, војникот.
Да во право си дека е неблагодарно ама го почнав тоа со цел да се види отприлика колку пари е потребно за реално потребната опрема...
Ние постојано слушаме краток буџет,се нема пари,потребно е модернизирање ,па можеби отприлика ке знаеме колку пари се потребни

Број на мислења : 2557

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 6 Empty11/9/2014, 10:58

Па Патриот ете за тие твои 60-80 Патрии , минимум 3,5 милиони долари по парче за солидно опремена , па ти рачунај .Wink
Smrtnikot

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 6 Empty11/9/2014, 11:31

По тоа што го видов во дел од претходните постови, ќе ве замолам да не се расфрлате со бројки, кога веќе насловот на темата е "Реално опремување на АРМ" а не сајнс фикшн. Very Happy

Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 6 Empty11/9/2014, 11:54

На нашава територија не би било подобро да имаме модернизирана ПВО наместо којзнае колку ловци?
патриот

патриот

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 6 Empty11/9/2014, 14:32

Па 3,5 милиони по парче не е многу... како еден споменик,а мислам дека веке имаме 60 споменици...
Има пари имааа не сме до толку

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 6 Empty11/9/2014, 14:57

Aко прајме муабет за реално опремување на АРМ,тогаш реално нема ни за што да прајме муабет.

Што значи дека сепак треба фиктивно да размислуваме како би требало АРМ да биде опремена,но треба да се одлучиме дали ке дискутираме за опремување на АРМ по сопствени потреби или пак по НАТО стандарди.Ако почнуваме од почеток,најпрвин да направиме буџет,како шаблон на нашите идеи,и како и од каде дополнително ке се „финансираат“ проектите на АРМ.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 6 Empty

Kако ја замислувате АРМ во иднина
Вратете се на почетокот 
Страна 6 of 18Отиди на страна : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 18  Next
 Similar topics
-
» Војник на иднината - како го замислувате?