| Kако ја замислувате АРМ во иднина | |
|
+16loran11 Mrshajnoski Smrtnikot Генерал патриот Dejan N JKD Iko Legija91 Зоран РИС beowulf Alvar tonin SIG Momak od Gjorce 20 posters |
|
Автор | Порака |
---|
РИС
Број на мислења : 2558
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина 11/3/2015, 10:40 | |
| А, да бидеш малку поскромен па да кажеш да си ги задржиме Хермалините ,а за пари на старо да си купиме Мардер-1 , Фукс и нешто слично и уште некоја артилериска самоодна цевка . | |
|
| |
loran11
Број на мислења : 21
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина 11/3/2015, 21:49 | |
| jas bratce sum pojke pristalica na ruskiot tip vooruzuvanje nekako se pokazalo kako poevtino i pokorisno no kaj nema sansi da se vooruzime so rusko,- sovremeno nema sansi ni so zapadno da se voruzime oti e poskapo i za nabavka i za odrzuvanje i sepak treba da zemame samo prestaro-nazalost ne sme n 1 od sosednite zemji na koi donacitee im se vo miloijardi i se so poseduvaat im e dadeno bespari nie samo smetot m 113 olifant radari so necinat t 55 haubicite 122 m 30 katastrofa cak i btr 70 so ni gi dade germanija pominaja nekoj remont vo ukraina imase nekoja zamenana motori a domasnata industrija mozi no drzavata nesaka da se zanimava a deka mozi vidovme so hamerot so hermrliot itn... BTR 90m za makedonijava bmp2m tenkot t 84 mislam dekake cinat imame iskustvo so ruskite i za obka i za odrzuvanje i se e poeftino | |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: реа 11/3/2015, 22:40 | |
| Ако веќе ај вака.. т84 е застарен модел, ако сонуваме ај до крај да идеме 30 комада т-90 За бтр-ката те подржувам ,плус модернизација да им удрат на стариве. не се бунам ни за бмп-то Плус би докупиле нешто и од немциве од плацовите, ама за жал имаше линк на МАФ дека по извршена инспекција ради лоша состојба сите продажби или донации се стопирани.Така да ништо од таму, али еве и Мардер 20.
______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина 12/3/2015, 00:03 | |
| Ако мене ме прашувате,за почеток од околоп...
62 - Leopard 1A5 2 - Bergepanzer 2 2 - Brückenleger "Biber" 40 - Marder 1A3 40 - BOV Patria 30мм 60 - BOV Patria 12,7мм 10 - BOV Patria (Санитетско возило)
Тенковите,мобилните мостови и мобилната работилница или ТЗИ,би ги расопредил во два тенковски батаљона од по 31 тенк и по едно возило од предходно споменатите.Мардер би ги расоредил во сите 4 механизирани пешадиски батаљони по 10 комада.Патриите со 30мм исто така по 10 комада во секој батаљон,12,7мм 20 комада во пСО,останатите 40 во четирите механизирани пешадиски батаљони,а санитецките возила по 2 комада во наведениве единици. Сликовито...
Тенковски баталјон 31 - Leopard 1A5 1 - Bergepanzer 2 1 - Brückenleger "Biber"
Механизиран пешадиски баталјон 10 - Marder 1A3 10 - BOV Patria 30мм 10 - BOV Patria 12,7мм 2 - BOV Patria (Санитетско возило)
пСО 20 - BOV Patria 12,7мм 2 - BOV Patria (Санитетско возило) | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина 12/3/2015, 00:07 | |
| Нешто вака (Ова е проект за индиската армија) |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина 12/3/2015, 00:24 | |
| Кога ќе снема струја и wifi ќе останат со прстот во уста ,ја сум скептик за вакви „touch screen„ воени проекти,друго е теорија друго е пракса | |
|
| |
Гостин Гостин
| |
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина 12/3/2015, 09:52 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Кога ќе снема струја и wifi ќе останат со прстот во уста ,ја сум скептик за вакви „touch screen„ воени проекти,друго е теорија друго е пракса
Русите имаат таква технологија, па нели сухои им ја исклучија цела електроника на американскиот брод во Црно море, па војниците што биле внатре ги пратиле на психијатар бидејќи преживеале траума. |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина 12/3/2015, 17:00 | |
| - HolyTemple напиша:
- Momak od Gjorce напиша:
- Кога ќе снема струја и wifi ќе останат со прстот во уста ,ја сум скептик за вакви „touch screen„ воени проекти,друго е теорија друго е пракса
Русите имаат таква технологија, па нели сухои им ја исклучија цела електроника на американскиот брод во Црно море, па војниците што биле внатре ги пратиле на психијатар бидејќи преживеале траума. ЕМП? |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина 12/3/2015, 21:58 | |
| Многу модерна технологија и не е на арно. Сето тоа што можеш да го користиш против непријателот има слаба точка, што тој може да ја искористи против тебе. Колку се само ранливи тие тач скринови и се останато. Инаку момак све си удрил на немачко и патрија си додал. Нејкеш нешто од кај чичко сем и Путин ? ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина | |
| |
|
| |
| Kако ја замислувате АРМ во иднина | |
|