Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Kако ја замислувате АРМ во иднина

Go down 
+16
loran11
Mrshajnoski
Smrtnikot
Генерал
патриот
Dejan N
JKD
Iko
Legija91
Зоран
РИС
beowulf
Alvar
tonin
SIG
Momak od Gjorce
20 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18  Next
АвторПорака
РИС

Број на мислења : 2558

Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 12 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 12 Empty11/3/2015, 10:40

А, да бидеш малку поскромен па да кажеш да си ги задржиме Хермалините ,а за пари на старо да си купиме Мардер-1 , Фукс и нешто слично и уште некоја артилериска самоодна цевка . Wink
Вратете се на почетокот Go down
loran11

loran11

Број на мислења : 21

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 12 Empty11/3/2015, 21:49

jas bratce sum pojke pristalica na ruskiot tip vooruzuvanje nekako se pokazalo kako poevtino i pokorisno no kaj nema sansi da se vooruzime so rusko,- sovremeno nema sansi ni so zapadno da se voruzime oti e poskapo i za nabavka i za odrzuvanje i sepak treba da zemame samo prestaro-nazalost ne sme n 1 od sosednite zemji na koi donacitee im se vo miloijardi i se so poseduvaat im e dadeno bespari nie samo smetot m 113 olifant radari so necinat t 55 haubicite 122 m 30 katastrofa cak i btr 70 so ni gi dade germanija pominaja nekoj remont vo ukraina imase nekoja zamenana motori a domasnata industrija mozi no drzavata nesaka da se zanimava a deka mozi vidovme so hamerot so hermrliot itn...
BTR 90m za makedonijava
bmp2m
tenkot t 84 mislam dekake cinat
Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 12 28ajcsw
Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 12 Erxzk4
Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 12 2v1lnk3
imame iskustvo so ruskite i za obka i za odrzuvanje i se e poeftino
Legija91

Legija91

Број на мислења : 1330

ПишувањеПредмет: реа   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 12 Empty11/3/2015, 22:40

Ако веќе ај вака..
т84 е застарен модел, ако сонуваме ај до крај да идеме
30 комада т-90
За бтр-ката те подржувам ,плус модернизација да им удрат на стариве.
не се бунам ни за бмп-то
Плус би докупиле нешто и од немциве од плацовите, ама за жал имаше линк на МАФ дека по извршена инспекција ради лоша состојба сите продажби или донации се стопирани.Така да ништо од таму, али еве и Мардер 20.

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 12 Empty12/3/2015, 00:03

Ако мене ме прашувате,за почеток од околоп...

62 - Leopard 1A5
2 - Bergepanzer 2
2 - Brückenleger "Biber"
40 - Marder 1A3
40 - BOV Patria 30мм
60 - BOV Patria 12,7мм
10 - BOV Patria (Санитетско возило)

Тенковите,мобилните мостови и мобилната работилница или ТЗИ,би ги расопредил во два тенковски батаљона од по 31 тенк и по едно возило од предходно споменатите.Мардер би ги расоредил во сите 4 механизирани пешадиски батаљони по 10 комада.Патриите со 30мм исто така по 10 комада во секој батаљон,12,7мм 20 комада во пСО,останатите 40 во четирите механизирани пешадиски батаљони,а санитецките возила по 2 комада во наведениве единици.
Сликовито...

Тенковски баталјон
31 - Leopard 1A5
1 - Bergepanzer 2
1 - Brückenleger "Biber"

Механизиран пешадиски баталјон
10 - Marder 1A3
10 - BOV Patria 30мм
10 - BOV Patria 12,7мм
2 - BOV Patria (Санитетско возило)

пСО
20 - BOV Patria 12,7мм
2 - BOV Patria (Санитетско возило)
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 12 Empty12/3/2015, 00:07

Нешто вака

Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 12 F-insas-2
(Ова е проект за индиската армија)
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 12 Empty12/3/2015, 00:24

Кога ќе снема струја и wifi ќе останат со прстот во уста  Very Happy  ,ја сум скептик за вакви „touch screen„ воени проекти,друго е теорија друго е пракса
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 12 Empty12/3/2015, 08:33

Momak od Gjorce напиша:
Кога ќе снема струја и wifi ќе останат со прстот во уста  Very Happy  ,ја сум скептик за вакви „touch screen„ воени проекти,друго е теорија друго е пракса

Уште полошо ако им влезе некој на фреквенција ќе ги сврти против нив ќе им е*е матер Shocked
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 12 Empty12/3/2015, 09:52

Momak od Gjorce напиша:

Русите имаат таква технологија, па нели сухои им ја исклучија цела електроника на американскиот брод во Црно море, па војниците што биле внатре ги пратиле на психијатар бидејќи преживеале траума.
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 12 Empty12/3/2015, 17:00

HolyTemple напиша:
Momak od Gjorce напиша:

Русите имаат таква технологија, па нели сухои им ја исклучија цела електроника на американскиот брод во Црно море, па војниците што биле внатре ги пратиле на психијатар бидејќи преживеале траума.

ЕМП?
Legija91

Legija91

Број на мислења : 1330

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 12 Empty12/3/2015, 21:58

Многу модерна технологија и не е на арно.
Сето тоа што можеш да го користиш против непријателот има слаба точка, што тој може да ја искористи против тебе.
Колку се само ранливи тие тач скринови и се останато.

Инаку момак све си удрил на немачко и патрија си додал.
Нејкеш нешто од кај чичко сем и Путин ? Laughing

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 12 Empty

Kако ја замислувате АРМ во иднина
Вратете се на почетокот 
Страна 12 of 18Отиди на страна : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18  Next
 Similar topics
-
» Војник на иднината - како го замислувате?