Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Pilot Training Center - Macedonia

Go down 
+12
Dejan N
Smrtnikot
JKD
Alvar
legend1979
Legija91
РИС
Генерал
SIG
Makedon
Зоран
Momak od Gjorce
16 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Next
АвторПорака
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

Pilot Training Center - Macedonia - Page 13 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 13 Empty7/4/2015, 01:45

Се обучуваат на Злин-242Л, потоа на Белл-206 потоа према тоа што ќе проценат дека си подобар за Ми-24 или Ми-17.
Вратете се на почетокот Go down
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 13 Empty7/4/2015, 16:55

Мене ме интересира за авиони каква дозвола се добива, пошто неможе да се работи со секоја дозвола(во приватниот сектор).

И што се бара за да се кандидира?
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 13 Empty7/4/2015, 16:58

Овој пилот центар нема никаква врска со приватниот сектор.
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 13 Empty7/4/2015, 16:59

JKD напиша:
Авион ми се чини иаме еден,тој стариот,не знам ни дали е во возна состојба уште,95% ги обучуваат за хеликоптерите.

Препоставувам збориш за Антонов АН-2, товарниот авион. И јас мислам дека само тој се користи денес, ама имаат повеќе авиони за обука, мали, со две седишта, многу е скапо на големи авиони да се обучуваш...

П.С. Незнам колку е соодветно "возна состојба" за авиони Laughing
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 13 Empty7/4/2015, 17:00

JKD напиша:

Спомнуваат во едно од видеата и приватен сектор, во стил против пожарна, спасувачи, итн.
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 13 Empty7/4/2015, 17:26

Чисто сумјам дека ањушката е во летна состојба
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 13 Empty7/4/2015, 17:35

MISFIT напиша:
JKD напиша:

Спомнуваат во едно од видеата и приватен сектор, во стил против пожарна, спасувачи, итн.

Тоа се пак државни сектори не приватни.Приватни ти се авиокомпании,ама што и како треба за тоа не знам,само знам дека е тешко и скапо.
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 13 Empty7/4/2015, 18:07

JKD напиша:
MISFIT напиша:
JKD напиша:

Тоа се пак државни сектори не приватни.Приватни ти се авиокомпании,ама што и како треба за тоа не знам,само знам дека е тешко и скапо.

Моја грешка, цивилен е точниот израз, не приватен.

Инаку за тешко, да тешко е, ама ако се сака се може. И за скапо да скапо е, пилотска школа е одприлика 50 000 евра, по чие завршување се добива ATPL(дозвола за да леташ за авиокомпанија, а воедно и највисокиот тип на дозвола за авиони). Малку се покомплицирани дозволите, ама одприлика тоа е.

Momak od Gjorce напиша:
Чисто сумјам дека ањушката е во летна состојба

На последната изложба на АРМ еден припадник кажа дека имаме 74 падобранци(луѓе, не ранци vojnik vesel ). Мислиш дека ги користат хелихоптерите за тоа?
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 13 Empty7/4/2015, 18:13

ејх како ги кажуваш тие 50 илјади евра како 50 илјади денари да се.

И едно е муабет,друго е пракса.Тешко е и тоа многу е тешко,иди глеј колку е тешко за стујардеса да бидеш у авион,имаше на дискавери емисија таква,какви се не тестирања поминуваа,а не па пилот да си.

Приватен/цивилен исти .!. различно пакување.
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 13 Empty7/4/2015, 19:05

JKD напиша:
ејх како ги кажуваш тие 50 илјади евра како 50 илјади денари да се.

И едно е муабет,друго е пракса.Тешко е и тоа многу е тешко,иди глеј колку е тешко за стујардеса да бидеш у авион,имаше на дискавери емисија таква,какви се не тестирања поминуваа,а не па пилот да си.

Приватен/цивилен исти .!. различно пакување.

Реално да гледаме за мене и 50,000 денари се многу. Ама постојат начини за финансирање. И не го кажувам ова од што сум гледал филмови, туку имам многу истражувано. Практичниот дел(самото летање) не е најтешкиот дел(ако не е и еден од полесните), има огромен теоретички дел што мораш да го знаеш пред да ти дозволат да стапнеш во авион. Само проблем ми беше до пред некое време што многумина ми кажуваа дека мораш да имаш нормален вид, ни 0.01 не смееш да имаш диоптер што испадна дека НЕ Е ТОЧНО. За цивилен пилот, поточно комерцијален(пилот по професија, за пари пренесува луѓе или роба), што е потешко да се стане, бараат медицински сертификат I-ва класа, а за тоа еден од условите е да имаш вид 20/20(или подобар) ИЛИ да е поправлив до 20/20(или подобар) со диоптрија(пр. наочари). Проблем е ако си имал операција на очите, бидејки тоа може да предизвика здравствен проблем.

П.С. Приватен сектор е секоја работа што не е државна, во Blackwater да работиш ќе бидеш во приватен сектор. А цивилен сектор е секоја работа надвор од армијата или полицијата, тука спаѓаат и државни работи(во случајот на пилоти, противпожарна, спасувачи итн.).
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Pilot Training Center - Macedonia   Pilot Training Center - Macedonia - Page 13 Empty

Pilot Training Center - Macedonia
Вратете се на почетокот 
Страна 13 of 17Отиди на страна : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Next
 Similar topics
-
» Utah Data Center - најголемиот шпиунски центар