Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Пиштоли и револвери

Go down 
+19
mojsejko
Stamenov
JKD
alexmkd
tose
Smrtnikot
Goust
Goran Apostoloski
Legija91
leopard
Zajcef
volcko1
Зоран
beowulf
Momak od Gjorce
Iko
Alvar
Генерал
SIG
23 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 33 ... 63, 64, 65 ... 82 ... 100  Next
АвторПорака
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11128

Пиштоли и револвери - Page 64 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 64 Empty14/1/2014, 03:00

Frogfoot напиша:
Овој е доста тежок..но убаво лежи во рака. Би сакал со П08 да направам една споредба кој е подобро ергономски решен, здравје ако имам можност некогаш.

Со оглед дека ги имам и двата разгледано, мене лично Р08-цата поубаво ми лежи во рака... тоа веројатно се должи на косината на ракофатот кој е доста слична со Glock-от да речеме. Но убаво лежи и Р38-цата... има и доста широк затворач (поради двете повратни опруги). Ептен е тенк.  Smile 

Frogfoot напиша:
П.С Зошто швабите ги произведувале и двата пиштоли во исто време? Кој го користел Валтеров а кој Лугерот?

Зошто биле во војна со цел свет.  Very Happy 
Произведувале буквално еден куп модели на оружје за да постигнат да ги вооружат своите војници (но и сојузници) на сите фронтови. Исти модели во различни фабрики.
Од P08, Walther P38, Walther PP/PPK, Mauser HSc, Sauer 38H... итн, итн. Секако, ги користеле и пиштолите (и пушките) од окупираните држави, и оние кои ги произведувале нивните сојузници... како Radom wz. 35 Vis, FÉG 37M Pistol, Browning Hi-Power, Steyr M1912, Astra 300/400/600, Beretta M1934, ČZ vz.24/27 итн.
Инаку ги користеле сите единици... од Wehrmacht-от, Waffen-SS... Luftwaffe, морнарицата.... па се до Ordnungspolizei, Feldgendarmerie и Gestapo.

Бугарите да речеме имаат P08-ци со нивни жигови. Smile

SIG

Број на мислења : 6118

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 64 Empty14/1/2014, 14:46

Фала на инфото брат.

Инаку, има многу убави пиштоли, но во оние што едноставно сакам да ги имам во мојот живот се, СИГ П229/6, П08 (морав да се задоволам со П38, иако ако имам прилика ќе го купам и Лугерот), сега сакам уште Глок, и 1911...

Има веројатно уште некој ама овие ми се во врвот кој сакам да ги имам, е сега ќе поминат уште години дури ги добијам и останатите два. Си го знаеме стандардот...
Вратете се на почетокот Go down
beowulf

beowulf

Број на мислења : 765

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 64 Empty15/1/2014, 00:17

Фрог, честито на набавката, си купил култен пиштол во одлична состојба за багателна цена, блазе си ти и со здравје да си го користиш. ziveli  Иначе овие слики не се важат мораш да направиш подобри, посветли, по можност на дневна светлина(за да се долови вистинската убавина на пиштолот) и во друштво на помалото братче - сигот. Very Happy 
И еден совет од мене - секогаш после пукање чисти го детално и подмачкув го(не е хромиран ко сигот), а и после баратање на суво, задолжително пред да го оставиш таму каде што го чуваш бриши го со микрофибер крпа за да нема траги од пот бидејќи потта од прстите е многу агресивна на брунираниот метал и може да кородира. Исто и рамката за куршуми секогаш чувај ја празна. Полни ја само пред пукање, рамките се потрошна роба, а ако дојде до замор на материјалот на пружината ќе имаш застои при пукањето.
beowulf

beowulf

Број на мислења : 765

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 64 Empty15/1/2014, 00:21

Frogfoot напиша:
сега сакам уште Глок, и 1911...
Многу бараш, нас од село не бркаат ние на попот ќерките за жени сакаме да ги земиме. lol! 
Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 64 Empty15/1/2014, 00:59

beowulf напиша:
Frogfoot напиша:
сега сакам уште Глок, и 1911...
Многу бараш, нас од село не бркаат ние на попот ќерките за жени сакаме да ги земиме. lol! 

Laughing 

Почни уште од денес да штедиш за вакво нешто... цена беше некоја ситница... 3-4000 долари.  Smile 

Legija91

Број на мислења : 1330

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 64 Empty15/1/2014, 02:23

Со среќа нека ти е , добро да те служи.  ziveli 

SIG

Број на мислења : 6118

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 64 Empty15/1/2014, 03:04

Фала многу за честитките дечки!!!  ziveli 

Инаку, да Бео, СИГ-от го бришам обавезно со таква крпа при чистењето, односно пред да го ставам во кутијата. Така ќе биде и со овој, но тек за 2-3 недели ќе направам слики пошто го купив, го оставив и другиот ден заминав странство, така да не е пукан од мене сеуште...башка со него добив и неколку парчиња муниција па кога ќе го распалам...одвај чекам! Very Happy 

Ќе има видео од пукањето здравје Боже.. Smile 

А за Глокот и 1911ката ќе почекаме подолго време ми се чини, а во меѓувреме некој друг треба да се пофали со нешто ново, на пример Алвар е на ред колку што знам  Razz 

Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 64 Empty15/1/2014, 13:12

Ехееее.... да имаше нешто ново (или старо) кај мене имаше да направам големи фотки како за на десктоп.  Very Happy 
Но здравје.... ќе биде некој ден.

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 64 Empty15/1/2014, 17:00

Legija91

Број на мислења : 1330

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 64 Empty18/1/2014, 04:08

Пиштоли и револвери - Page 64 1533786_697062103646420_880326996_n

Ја докопав од ФБ , за што пиштоли станува збор ?

ПишувањеПредмет: Re: Пиштоли и револвери   Пиштоли и револвери - Page 64 Empty

Пиштоли и револвери
Вратете се на почетокот 
Страна 64 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 33 ... 63, 64, 65 ... 82 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Пиштоли и револвери