Ех и јас сакам еден ваков.....па уште ако е 226R navy или blackwater(тоа знакќињата посебен шмек му даваат) убајни ќе е.
Alvar напиша:
... ако идам натака обавезно ќе напраиме една Hickok45 shooting сеанса со тебе и со тавариш Беовулф.
Бујрум. Кога сакаш дојди и од мене имаш една рамка.
beowulf
Број на мислења : 765
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 6/12/2012, 01:29
Frogfoot напиша:
Е вака би сакал да му ставам и на мојот..само многу сум пишман, ич не се ефтини ни лампите ... инаку интересна модификација на рамките на дршката има каде што може да се вгради ласер.
Инаку, Бео, и за ваква шина треба лепења,трте-мрте?
Tаа е фабрички така направена, затоа изгледа толку складно. СИГ пиштолите што имаат фабричка шина имаат додатна ознака R(raild) до моделот. Ти ако нахнадно ставиш шина само ќе се заебиш пошто шината ќе е прегломазна и ќе изгледа грдо. Затоа батали таа работа со шината.
Иначе ако сакаш да монтираш ласер решение ти се само crimson рачки за пиштолот, ама пошто тука се забранети сите нишани со ласерски обележувач тешко дека тука ќе најдиш, а и ако порачаш по интернет ризикуваш да те викнат на информативен разговор и да те гњават за што ти се и сл. глупости. Иначе гледам и на пазар3 и реклама5 се продаваат фалц ласери и разна друга оптика па ако имаш намера да купиш јас би те советувал да го закачиш ласерот или ламбата за долната страна на рамката(да, да на рамката)
SIG
Број на мислења : 6118
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 6/12/2012, 11:10
Но при менување на рамката треба да го ставаш на другата рамка, некако комплицирано тоа ми изгледа.
Вач дис!
SIG
Број на мислења : 6118
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 6/12/2012, 12:51
Погледнете што прави Глок-ов, за прецизност не правам муабет но ако ми излезе нешто на 5м има да го растурам повеќе отколку со gatling gun!
beowulf
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 6/12/2012, 15:25
Frogfoot напиша:
Но при менување на рамката треба да го ставаш на другата рамка, некако комплицирано тоа ми изгледа.
Вач дис!
Видиш на тоа заборавивме. Водилка за повратната пружина која воедно е и ласер.
Ова е и најелегантно решение, но навистина немам појма зошто се толку скапи овие гаџети. Па во Америка да живеам, уште 100 или 150 долари ќе додадам и ќе купам Глок 19, нов.
beowulf
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 8/12/2012, 01:02
Едно интересно ама крш пиштолче кое се полни од горе со клип слично како маузер, рот штаер и некои други пиштоли од крајот на 19ти и почетокот на 20ти век. Грендел П10 - ПАПовка пиштолче.
Alvar
Број на мислења : 11128
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 8/12/2012, 15:27
Тетин ми покоен поседуваше Steyr-Hahn M1912 со ваков систем на полнење. Ми се чини дека М72Б1 e полесен од тој австро-унгарски куп железо.