| Пешадиско оружје во состав на АРМ | |
|
+15РИС ESN JKD Macedonian Knight Alvar MakoM Зоран Makedon beowulf SIG Wolf meth Генерал AlexGreat Momak od Gjorce 19 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Пешадиско оружје во состав на АРМ 3/7/2012, 19:24 | |
| Знам дека не постои каибар 9 мм S&W, го погледнав да не е америчкиот калибар .40 S&W, не е и плус официјален калибар за пиштолска муниција што ја користи полицијата е 9 мм. Иначе не беше S&B (претпоставувам дека ова е ознаката за Seller Belot) туку S (es) W (double V) |
|
| |
Гостин Гостин
| |
| |
beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Пешадиско оружје во состав на АРМ 4/7/2012, 23:47 | |
| Клипот веќе бил поставен од членот Мет уште во март, а јас повторно го постирав пред недела дена во темата за пиштоли. ПС Иначе човекот не е русин, американец е, само онака заради публицитет глуми русин. | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Пешадиско оружје во состав на АРМ 5/7/2012, 00:36 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Автомацки пушки
1.Застава М-70Б1 7,62мм
2.Застава М-70АБ2 7,62мм
3.Застава М-92 7,62мм
4.Застава М-21 5,56мм
5.ХК Г-3 7,62
6.ХК МП-5 9мм
7.M-4 5,56мм
8.Застава М-77Б1 М-77АБ1 7,62мм
Зашто е испуштена М90 Иначе може да се купи М90 и М70 преку интернет во Америка само треба да се достават скенирани документи дека имаш дозвола да ја купиш. http://www.rguns.net/rifles/rifles-semiauto-kalashnikov.shtmlПлус има илјадници приватни фирми во Америка кои произведуваат делови (цевки, окидачи, кочници, ресивери итн.) за овие два модела, а деловите исто така се нарачуваат преку интернет http://www.rguns.net/gunparts/rifle-parts-AK.shtml |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Пешадиско оружје во состав на АРМ 5/7/2012, 18:28 | |
| Кој ке најде слика од М-77 во АРМ го частам пиво! | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Пешадиско оружје во состав на АРМ 5/7/2012, 21:50 | |
| - Зоран напиша:
- Кој ке најде слика од М-77 во АРМ го частам пиво!
Веројатно воениве лица ќе најдат |
|
| |
MakoM
Број на мислења : 2
| Предмет: Re: Пешадиско оружје во состав на АРМ 2/8/2012, 20:58 | |
| - HolyTemple напиша:
- Зоран напиша:
Веројатно воениве лица ќе најдат Такво животно кај нас нема! Самиот проект М-77 и фамилијата е правен за да одговара на куршумот 7.62 НАТО значи полнењето му е 51мм .Правен е за Кипар ако не се лажам, по порачка Застава Крагуевац ја има праправено М-70 само со поголем куршум и помал капацитет на рамката.Такво оружје нема никој од поранешните Ју републики , па нема ни Македонија. Поздрав | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Пешадиско оружје во состав на АРМ 2/8/2012, 22:05 | |
| - MakoM напиша:
- HolyTemple напиша:
- Зоран напиша:
Веројатно воениве лица ќе најдат Такво животно кај нас нема! Самиот проект М-77 и фамилијата е правен за да одговара на куршумот 7.62 НАТО значи полнењето му е 51мм .Правен е за Кипар ако не се лажам, по порачка Застава Крагуевац ја има праправено М-70 само со поголем куршум и помал капацитет на рамката.Такво оружје нема никој од поранешните Ју републики , па нема ни Македонија.
Поздрав То докторе! | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Пешадиско оружје во состав на АРМ 2/8/2012, 22:30 | |
| Ова е моја грешка,место М-90 сум ја ставил М-77...сега и приметив,ке го решам проблемом одма... | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Пешадиско оружје во состав на АРМ 29/10/2012, 11:45 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Пешадиско оружје во состав на АРМ | |
| |