Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија

Go down 
+6
Iko
Subzero
Зоран
Генерал
Makedon
andrej
10 posters
Отиди на страна : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
АвторПорака
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија - Page 5 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија   Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија - Page 5 EmptyВто 10 Апр 2012, 22:01

Makedon напиша:
Генерал напиша:
Не знам колку е можно тоа да не ги вратат. Сепак се наша сопственост, а и овие нашиве ако веќе ги дале на ремонт сигурно испланирале и средства за тоа

Дадени ни се како поклон, а и не ме чуди зашто од јужниве ништо не е логично кога сме ние во прашање.

Знам за тоа дека се донација, ама со самото примопредавање тие ги губат сите права на леталата па така да сега тие се наша сопственост

Број на мислења : 39

ПишувањеПредмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија   Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија - Page 5 EmptyСре 11 Апр 2012, 10:46

Како и да е мислам дека сите ја посакуваат воената парада и ке се чувствуват горди ако минуваат во центарот на скопје BM-21 grad, Mil-MI-24,T-72 !!!!
Ако може некој да ми каже кога ке пристигнат најавените Bell хеликоптери?
А и некој ако е информиран и ако знае колку имаме BM-21 grad , Oganj , Sa-13 Gopher , хеликоптери и оклопни транспортери ???? ziveli ziveli ziveli ziveli ziveli ziveli ziveli ziveli santa santa santa santa santa santa afro afro afro
Вратете се на почетокот Go down
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија   Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија - Page 5 EmptyСре 11 Апр 2012, 14:56

Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија - Page 5 388287_237007766362142_208742915855294_633552_1021424632_n

Да се подсетиме на убавцот.Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија - Page 5 383602_237007926362126_1777210296_n
Генерал

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија   Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија - Page 5 EmptyСре 11 Апр 2012, 17:25

Има нешто во него што го прави неодолив. Инаку без разлика на сите современи модели мене ми е омилен Хјуи-то aplauz

Зоран

ПишувањеПредмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија   Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија - Page 5 EmptyСре 11 Апр 2012, 17:47

дали за нашиов имаше дополнителна опрема,
на пр .Хидра и М-60.
Генерал

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија   Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија - Page 5 EmptyСре 11 Апр 2012, 18:45

Имав пролика во неколку наврати да се најдам во негово друштво и секогаш беше без дополнителна опрема.

Број на мислења : 503

ПишувањеПредмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија   Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија - Page 5 EmptyСре 11 Апр 2012, 19:36

Andrej - normalno deka precizno i detalno znaeme shto se imame....istoto e povekje pati i javno objaveno...ona shto treba da znaesh e deka vo edna voena proekcija - ne se zema sekogash chisto kvantiativniot segment - odnosno kolku se ima numerichki, toest brojchano - chisto "na hartija"...tuku kolku od se toa e vo daden moment operativno (i koj e prosechniot procent na koeficientot na dnevnata operativnost na istite dotichni voeni sistemi)....

Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија   Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија - Page 5 EmptyСре 11 Апр 2012, 19:38

Зоран напиша:
дали за нашиов имаше дополнителна опрема,
на пр .Хидра и М-60.

Ми се чини дека не,а и ако не се лажам ја немаат ни нишанската справа...
Зоран

Зоран

ПишувањеПредмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија   Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија - Page 5 EmptyСре 11 Апр 2012, 19:39

те разбрав ама за Митролез не ти треба посебни нишани.
Iko

Број на мислења : 503

ПишувањеПредмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија   Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија - Page 5 EmptyСре 11 Апр 2012, 19:42

Za podvesnite kontejneri opremeni so mitrolezi - koi se stranichno PODVESNO postaveni i se upravuvaat od strana na operatorot vo kokpitot (ko-pilotot) - i te kako treba....ne gi meshaj so onie koi se NEZAVISNO postaveni stranichno i se operiraat od strana na dva nezavisni operatera...

Последната промена е направена од Iko на Сре 11 Апр 2012, 19:43. Мислењето е променето 1 пати
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија   Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија - Page 5 Empty

Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија
Вратете се на почетокот 
Страна 5 of 7Отиди на страна : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Прва Воена Парада
» По повод 20 години АРМ - формирањето и градењето на армијата
» 1/35 Стрела-1 Парада 85
» Вооружени сили на Република Белорусија
» Вооружени сили на Република Италија