| Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија | |
|
+6Iko Subzero Зоран Генерал Makedon andrej 10 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија Вто 10 Апр 2012, 22:01 | |
| - Makedon напиша:
- Генерал напиша:
- Не знам колку е можно тоа да не ги вратат. Сепак се наша сопственост, а и овие нашиве ако веќе ги дале на ремонт сигурно испланирале и средства за тоа
Дадени ни се како поклон, а и не ме чуди зашто од јужниве ништо не е логично кога сме ние во прашање. Знам за тоа дека се донација, ама со самото примопредавање тие ги губат сите права на леталата па така да сега тие се наша сопственост ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
andrej
Број на мислења : 39
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија Сре 11 Апр 2012, 10:46 | |
| | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| |
| |
Генерал
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија Сре 11 Апр 2012, 17:25 | |
| Има нешто во него што го прави неодолив. Инаку без разлика на сите современи модели мене ми е омилен Хјуи-то ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија Сре 11 Апр 2012, 17:47 | |
| дали за нашиов имаше дополнителна опрема, на пр .Хидра и М-60. | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија Сре 11 Апр 2012, 18:45 | |
| Имав пролика во неколку наврати да се најдам во негово друштво и секогаш беше без дополнителна опрема. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија Сре 11 Апр 2012, 19:36 | |
| Andrej - normalno deka precizno i detalno znaeme shto se imame....istoto e povekje pati i javno objaveno...ona shto treba da znaesh e deka vo edna voena proekcija - ne se zema sekogash chisto kvantiativniot segment - odnosno kolku se ima numerichki, toest brojchano - chisto "na hartija"...tuku kolku od se toa e vo daden moment operativno (i koj e prosechniot procent na koeficientot na dnevnata operativnost na istite dotichni voeni sistemi)....
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија Сре 11 Апр 2012, 19:38 | |
| - Зоран напиша:
- дали за нашиов имаше дополнителна опрема,
на пр .Хидра и М-60. Ми се чини дека не,а и ако не се лажам ја немаат ни нишанската справа... | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија Сре 11 Апр 2012, 19:39 | |
| те разбрав ама за Митролез не ти треба посебни нишани. | |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија Сре 11 Апр 2012, 19:42 | |
| Za podvesnite kontejneri opremeni so mitrolezi - koi se stranichno PODVESNO postaveni i se upravuvaat od strana na operatorot vo kokpitot (ko-pilotot) - i te kako treba....ne gi meshaj so onie koi se NEZAVISNO postaveni stranichno i se operiraat od strana na dva nezavisni operatera...
Последната промена е направена од Iko на Сре 11 Апр 2012, 19:43. Мислењето е променето 1 пати | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија | |
| |
|
| |
| Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија | |
|