| Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија | |
|
+6Iko Subzero Зоран Генерал Makedon andrej 10 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија 10/4/2012, 22:00 | |
| Iko во целост го делам мислењето со тебе за се она што го кажа во врска со условите за работа. Но бидејќи зборуваме за парада, јас сум во целост за. Сепак кај мене тоа буди чувство на гордост и не можам и не сакам да го кријам тоа. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија 10/4/2012, 22:13 | |
| Jas nemam nishto protiv istata...samo napomenav deka sum proponent na takvi ceremonijalnosti - duri odkoga se drugo prvo kje bide sredeno...pa toa da dojde na kraj....neka gi sredat oni tie raboti najprvo - pa posle so oproshtenje na vulgarnost, neka providno prodolzhat da se "kurchat" pred svojot elektorat (i nishto povekje) - ako sakaat i na godishno nivo so ovakvi trivijalnosti.... | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија 10/4/2012, 22:15 | |
| ИКО гордоста е убав работа макар на кратко. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија 10/4/2012, 22:49 | |
| - Зоран напиша:
- ИКО гордоста е убав работа макар на кратко.
Моралот е важен сегмент ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија 10/4/2012, 23:00 | |
| Јас сум за парада, но да не испадне дека не се сложувам со Ико.. во секој случај, парадата не треба да е приоритет, се знае кои работи треба да се најбитни за добро функционирање на Армијата. Со парите кои ќе се дадат за парадата, организација, трошкови , обезбедување итн. може комотно да им ги исплатат заостанатите дневници на војниците, или пак да ги облечат во нови униформи сите до еден! | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија 10/4/2012, 23:01 | |
| luge 20 godini e jubilej. | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија 10/4/2012, 23:05 | |
| Никој не го порекнува тоа Зоки..ако се има сериозна намера за некакво подобрување, може на пример да се организираат некакви показни вежби, во касарните да биде изложена опрема и слично, може тоа добро да се направи , да биде церемонијално и „посебно„ , а сепак поскромно. Пак ке повторам, несакам да бидам сватен дека несакам да има парада или нешто слично, туку само се надоврзав на постот на Ико дека најбитно е прво да се средат некои темелни работи во Армијата. Да не забегуваме во политики..се разбираме мислам | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија 10/4/2012, 23:10 | |
| Jas ipak sum za voena parada nis glavniot grad...ipak custvoto pokraj tebe koga ke prosisatt T-72ki,BMP-2ki,MT-LB,BTR-70\80,BM-21,Hamvee, nad tebe koga ke preletaat Mi-24 Mi-8,ipak ne e isto... | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија 10/4/2012, 23:19 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Jas ipak sum za voena parada nis glavniot grad...ipak custvoto pokraj tebe koga ke prosisatt T-72ki,BMP-2ki,MT-LB,BTR-70\80,BM-21,Hamvee, nad tebe koga ke preletaat Mi-24 Mi-8,ipak ne e isto...
Ke treba Koce da asfaltira nanovo , ne se shalete be luge. | |
|
| |
Зоран
| |
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија | |
| |
|
| |
| Воена парада по повод 20 години Армија на Република Македонија | |
|