Мислам дека ова е Јужна иако не го погледнав видеово, бидејќи не сум сигурен дека во С. Кореја би излегол некој да протестира, ниту полицијата да носи штитови, таму ако некој излезе добива куршум без пардон и цела фамилија до 5-то колено во логор му оди
Мислам дека ова е Јужна иако не го погледнав видеово, бидејќи не сум сигурен дека во С. Кореја би излегол некој да протестира, ниту полицијата да носи штитови, таму ако некој излезе добива куршум без пардон и цела фамилија до 5-то колено во логор му оди
Не би знаел да кажам кои се и чии, ама имаат интересна тактика. Може е малку филмска ама ако се погледне внимателно дава резултати.
Руската школа е позната по агресивноста која се граничи со бруталност. Не ги оспорувам нивните методи, во некоја мера и ги оправдувам, но сепак треба да се знае кога и како треба да се примени сила и во која мера. Но не може да ги споредуваме овие две видеа затоа што станува збор за различни задачи а со тоа и различни тактики, техники и постапки на одговор. Она што го презентираа Бугарските СОБТ е ВИП траспорт, а на второво се гледа напад на возило и апсење на опасни лица.
Гледајќи некои видеа порано поврзани со обуката на руските и западните припадници на специјалните сили, пример, Спецназ вс. Зелени беретки, конкретно се работеше за американска емисија (deadliest warrior) каде што припадниците на зелените беретки кажаа дека не гледаат потреба за таквата бруталност при обуката на силите каква што користат Спецназ. Искрено, при заробување сешто треба да си способен да издржиш, но се работи за различни доктрини...па така и начини на обука. Физички, се дојде до заклучок дека Спецназ се поспремни и поиздржливи, во оружјата, некои беа подобри на Спецназ некои на Беретките, а кога отидоа во симулација на борбата на крај Спецназ излезе како победник...неможе да се каже колку е тоа релевантно но сепак се користеа сложени компјутерски пресметки за секоја ситница, еве го видеото, е сеа ако го најдете на нет цело преку торент симнете го, јас го имав симнато ради подобрата резолуција но и на јутуб е добро.
Sponsored content
Предмет: Re: Специјални единици - разно, фото & видео