Знам за тоа јас и знам еден припадник на ПЕП туку сакав да знам дали имаат некоја посебна обука или нешто такво ама во ред е те сфатив Фала многу иначе.. .
______________________ "If you want peace, prepare for war." Flavius Vegetius Renatus. Roman Military strategist. c. 390. A.D
Знам за тоа јас и знам еден припадник на ПЕП туку сакав да знам дали имаат некоја посебна обука или нешто такво ама во ред е те сфатив Фала многу иначе.. .
Imaat marshevi do Veles pod polna voena oprema , taktchka obuka i borechki tehniki a za toa primaat 20 % poveke plata od tie koi ne se vo P.E.P
Зоки тоа можда е само на папиру, јас колку што знам , од Битола, ПЕП што се..имаат само еднаш неделно „физичко„ фудбал играат и на гаѓање некогаш што одат, инаку обуката му е на терен.. Кодра Фура со М-84ки..друга немаат
За малце подобра резолуција кликнете на full size одма каде што ја зголемувате сликава. Се чита добро???? [You must be registered and logged in to see this image.]
______________________ Don't underestimate your enemy!
Зоки тоа можда е само на папиру, јас колку што знам , од Битола, ПЕП што се..имаат само еднаш неделно „физичко„ фудбал играат и на гаѓање некогаш што одат, инаку обуката му е на терен.. Кодра Фура со М-84ки..друга немаат
Лично сум ги гледал Скопјаните како одат пеш до Велес а обука имаат на полигоните во Кичево.
Posebna jedinica policije (PJP) predvidjena je za obavljanje sljedećih poslova:
borba protiv svih oblika terorizma i organizovanog kriminala;
uspostavljanje narušenog javnog reda i mira u većem obimu;
obezbjeđenje javnih skupova i manifestacija sa najvećim stepenom bezbjednosnog rizika;
obezbjeđenje štićenih ličnosti (VIP) i objekata od posebnog značaja za državu;
asistencija drugim organizacionim jedinicama Uprave u izvršavanju najsloženijih poslova i zadataka;
podrška institucijama države u otklanjanju posljedica izazvanih elementarnim nepogodama i drugim nesrećama (spasilačke misije, učešće u vojno -policijskim i drugim misijama na kriznim područjima);
planiranje, organizovanje i izvodjenje opšte, stručno-specijalističke obuke, seminara i kurseva;
praćenje, izučavanje i predlaganje primjene i korišćenja savremenih dostignuća u domenu metoda i taktika postupanja jedinice u vršenju najsloženijih bezbjednosnih zadataka.
U okviru PJP formiran je je Tim policije na konjima [You must be registered and logged in to see this image.]
ПЕП е составена од редовни полицајци кои во одредени ситуации се ангажираат како Посебна единица за поддршка. Инаку на лист имаат посебни норими но во пракса се далеку од тоа. Обуки имаат, а она што им е како редовна активност е еднаш неделно физички подготовки т.е 2 часа тренинг.
ПЕП е составена од редовни полицајци кои во одредени ситуации се ангажираат како Посебна единица за поддршка. Инаку на лист имаат посебни норими но во пракса се далеку од тоа. Обуки имаат, а она што им е како редовна активност е еднаш неделно физички подготовки т.е 2 часа тренинг.
Оние кои вежбале со нив ги фалат дел од нив се поранешни припадници на специјалните сили кои ги надминале годините за специјална единица,
Оние кои вежбале со нив ги фалат дел од нив се поранешни припадници на специјалните сили кои ги надминале годините за специјална единица,
Па добро. Поранешни специјалци има на многу места во МВР. Ако гледаме во целост на единицата ПЕП тврдам дека НЕ се физички подготвени како што треба. Она што ги краси овие момци е нивното искуство. На пример една иста работа тие и ЕБР ќе ја завршат на различен начин. Бидејќи во ПЕП станува збор за редовни полицајци тие не се склони кон применување на радикални мерки како на пример ЕБР, и токму затоа ова единица функционира, за ситуации кога редовната полиција не може да се справи а ангажирањето на ЕБР би било премногу радикално.
Генерале не секаваш како МВР милуваше до 2001 ( Пр Интервенција во Горче, Конче , Прилеп а главен протагонист беше П.Е.П. момците кава наредба имаат така делуваат.
Sponsored content
Предмет: Re: Специјални единици - разно, фото & видео